Reklama

Reklama

With Byrd at the South Pole

Recenzie (5)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

I když dokumentární snímek vypráví zajímavý osud jedné expedice, není to to zásadní, co vás zde zaujme. Mnohem zajímavější je kamera, která je na rok 1930 neskutečná a především v exteriérech je úchvatná. To, co se tvůrcům podařilo zachytit, ať už se týká krajiny, plavby nebo zvěře, je prostě nádhera. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Prvá expedícia na Južnom póle bola s Roaldom Amundsenom, Nórovi, ktorému sa to podarilo, bohužiaľ, súbežne snažiacemu sa britovi - Robertovi Scottovi, sa to síce podarilo - tiež, neskôr, ale pri spiatočnej ceste, všetci zahynuli, prví boli Nóri, ktorým to vyšlo 14. decembra 1911, práve v ich stopách kráča - dobrodruh a Admirál - Richard E. Byrd, ktorý chce prekonať oboch pánov tak, že si i pritom pekne zalieta, v krutých podmienkach, trvá niekoľko mesačná - MISIA, viacerých spolupracovníkov, ktorí majú jednak na pomoc - psov - HUSKY, bez ktorých, by to skrátka, nešlo, či a najmä, dvoch kameramanov k dispozícii, t.j - Joseph T. Rucker a Willard Van der Veer, nakrúcajú úžasné zábery, za ktoré obdržia cenu - Oscar, pre najlepšiu kameru, a na to som bol najviac zvedavý, alebo ešte vidieť tradičný americký pátos s ich pošahanou vlajkou, že my sme - BEST ! Staručký dokument, ktorý vsádza na vynikajúce zábery, extrémne ťažké podmienky, ale s ich prehnaným zveličovaním, tak vtedy mi to liezlo na nervy, ale určite, nie je od veci, dať si pol deci po skončení tejto veci, že byť tam s nimi, ďakujem, radšej nie... ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Dokument, ktorý sa môže pochváliť unikátnymi zábermi z Južného pólu a hrdinstvom dobrodruhov a výskumníkov, ktorým určite nejeden deň išlo o život. Je to síce priemer dokumentárnej tvorby, ale tá živočíšnosť povyšuje snímok na nadštandard. A celkovo si myslím, že zaľadovatelé plochy, sneh a prakticky jednofarebná krajina, je pre ČB formát ideálna ( viď skorší Flahertyho dokument NANOOK OF THE NORTH ). ()

Reklama

Reklama