Reklama

Reklama

With Byrd at the South Pole

Recenzie (5)

classic 

všetky recenzie používateľa

Prvá expedícia na Južnom póle bola s Roaldom Amundsenom, Nórovi, ktorému sa to podarilo, bohužiaľ, súbežne snažiacemu sa britovi - Robertovi Scottovi, sa to síce podarilo - tiež, neskôr, ale pri spiatočnej ceste, všetci zahynuli, prví boli Nóri, ktorým to vyšlo 14. decembra 1911, práve v ich stopách kráča - dobrodruh a Admirál - Richard E. Byrd, ktorý chce prekonať oboch pánov tak, že si i pritom pekne zalieta, v krutých podmienkach, trvá niekoľko mesačná - MISIA, viacerých spolupracovníkov, ktorí majú jednak na pomoc - psov - HUSKY, bez ktorých, by to skrátka, nešlo, či a najmä, dvoch kameramanov k dispozícii, t.j - Joseph T. Rucker a Willard Van der Veer, nakrúcajú úžasné zábery, za ktoré obdržia cenu - Oscar, pre najlepšiu kameru, a na to som bol najviac zvedavý, alebo ešte vidieť tradičný americký pátos s ich pošahanou vlajkou, že my sme - BEST ! Staručký dokument, ktorý vsádza na vynikajúce zábery, extrémne ťažké podmienky, ale s ich prehnaným zveličovaním, tak vtedy mi to liezlo na nervy, ale určite, nie je od veci, dať si pol deci po skončení tejto veci, že byť tam s nimi, ďakujem, radšej nie... ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Dokument, ktorý sa môže pochváliť unikátnymi zábermi z Južného pólu a hrdinstvom dobrodruhov a výskumníkov, ktorým určite nejeden deň išlo o život. Je to síce priemer dokumentárnej tvorby, ale tá živočíšnosť povyšuje snímok na nadštandard. A celkovo si myslím, že zaľadovatelé plochy, sneh a prakticky jednofarebná krajina, je pre ČB formát ideálna ( viď skorší Flahertyho dokument NANOOK OF THE NORTH ). ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

I když dokumentární snímek vypráví zajímavý osud jedné expedice, není to to zásadní, co vás zde zaujme. Mnohem zajímavější je kamera, která je na rok 1930 neskutečná a především v exteriérech je úchvatná. To, co se tvůrcům podařilo zachytit, ať už se týká krajiny, plavby nebo zvěře, je prostě nádhera. ()

Reklama

Reklama