Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počiatku všetkého je rozhodnutie novozvolenej starostky. Na základe neho môžu všetci, bez ohľadu na veľkosť, váhu, pohlavie, vzhľad, či fyzickú silu, vstúpiť do miestnej policajnej akadémie a po jej absolvovaní sa stať ochrancami poriadku. Keď veliteľ akadémie, major Lassard (George Gaynes), uvidí nových adeptov na miesta policajtov, ktorí sú zmesou podivných a nemotorných čudákov, prikáže svojim podriadeným, aby im dali poriadne zabrať, a tak im vyhnali z hlavy prianie byť policajtmi. Každý z nich totiž môže kedykoľvek školu opustiť. V dave dychtivých čakateľov na policajný odznak postupne vystupuje do popredia niekoľko svojráznych postavičiek: mohutný a ťažkopádny černoch Moses Hightower (Bubba Smith), háklivý na každú narážku týkajúcu sa farby pokožky, ľahko strelený imitátor zvukov Larvell Jones (Michael Winslow), drobná a nesmelá černoška Laverne Hooksová (Marion Ramseyová) s tichučkým detským hlasom, tlsťoch Leslie Barbara, fanatický pištoľník Tackleberry a povaľač Corey Mahoney.  Ten jediný nemôže zo školy odísť dobrovoľne, pretože by skončil vo väzení. A tak sa začne vojna nervov, kde na jednej strane stojí Mahoney, a na druhej dôstojníci akadémie na čele s poručíkom Harrisom. Lenže medzi kadetmi je aj sympatická Karen Thomsonová a Mahoneyho odhodlanie byť vyhodený sa pomaly rúca. Po náročnom výcviku, v ktorom ide o to, kto z koho, sa neskúsení nováčikovia ocitnú v uliciach mesta. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (536)

Falko 

všetky recenzie používateľa

I po 20-tich rokoch sa opät potvrdilo, ze hlavne asi 3 alebo 4 prve casti Policajnej akademie patria medzi tie najlepsie a najoblubenejsie komedie a to som si naozaj myslel, ze dnes to bude pre mna uz len priemer. Nastastie sa tak nestalo a s uzivatelkou Madison sme si to poriadne vychutnali, pricom pre nu to bola premiera. Najviac som sa nasmial na Kapitanovi Harrisovi, ktory sa vzdy tak pekne rozculoval a chcel pred novacikmi vytuzeny respekt, ale nikdy sa mu ho nepodarilo ziskat. :-) Reziser Hugh Wilson nenatocil vela filmov, avsak vzdy sa sustretil na komedie, ako napriklad: LUPICKA (1987) s Whoopy Goldberg, HLIDAT TESS (1994) s Nicolasom Cageom, KLUB ODLOZENYCH ZEN (1996) s Goldie Hawn, Diane Keaton a Bette Midler alebo DOZEN, CO SE DA! s Brendanom Fraserom a s Aliciou Silverstone. __________ Steve Guttenberg - (Carey Mahoney) +++ Kim Cattrall - (Karen Thompson) +++ G.W. Bailey - (Kapitán Harris) +++ Bubba Smith - (Moses Hightower) +++ Donovan Scott - (Leslie Barbara) +++ George Gaynes - (Komandant Eric Lassard) +++ Andrew Rubin - (George Martín) +++ David Graf - (Eugene Tackleberry) +++ Leslie Easterbrook - (Debbie Callahan) +++ Michael Winslow - (Larvell Jones) +++ Produkcia: Paul Maslansky +++ ()

monolog 

všetky recenzie používateľa

Jednička byla špica, na to koukal každej. Dvojka, no berme to s rezervou, podívali jsme se znovu, zabavilo nás to a nic víc. Trojka, jen kvůli Guttenbergovi. Čtyřka zůstávají jen nejtvrdší zapřísáhlí fandové. Pětka, fandů podstatně ubylo. Šestka, zůstávají jen neslyšící nevidící staré dámy se sklerózou. Sedmička, u videa už sedí jen major Maisner. A slyšel jsem, že někdo plánuje natočit i osmičku. O seriálu se zmiňovat nebudu vůbec. ()

Reklama

Aleee89 

všetky recenzie používateľa

Docela povedená a vtipná komedie je ta Policejní akademie. Moc se mi líbilo, jakou si dělají srandu a narážky z určitých věcí a taky jak vykreslili ty postavy. Hlavně černoch, co umí bezva napodobit zvuky, je super. Dala bych více bodů, ale je bohužel pár filmů, co se mi líbí více a mají u mě i větší hodnocení, takže ve srovnání s nimi víc bodů dát nemůžu, ale tenhle film chválím a těším se na další díly. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

To je presne ten typ filmu, ktorý síce všetci videli 5x a viac, ale do topky si ho nedá takmer nikto. Legenda VHS doby. Snímok, ktorý sa nedá nepoznať. A dať nízke hodnotenie je ako sa hanbiť za milenku, ktorú ste mali keď vám bolo 20. Jasne, dnes je už bezzubá, trošku smrdí a prehrala boj s gravitáciou, ale v očiach má predsa stále tú istú iskru. Tak sa nehanbite a dajte jej aspoň 3*. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kedysi to tu bolo podľa normy. Rovnaká váha, výška, aj farba. A samí frantíci.“ – „Prosím?“ – „Penisy. Samé penisy.“ – „To áno, pane. Penisy.“ Štvrtá hviezda za nostalgiu. Na tomto sme ako puberťáci v 90. rokoch frčali (na Nove sa dokonca  jedny letné prázdniny niesli práve v znamení odvysielania kompletnej série). Jednoduchý (ale chytľavý) scenár stojí na originálnej zápletke: čo by sa stalo, keby sa mohol stať policajtom hocikto? Všetko v ňom je oslobodzujúco jednorozmerné, priamočiare a nad slnko jasnejšie. Mozog? Nepotrebujete, na hodinu a pol ho  pokojne, bez výčitiek svedomia môžete vypnúť, nič zlé sa  nestane. Hrdinovia v čele so Steveom Guttenbergom sú sympatickí (Kim Catrall sa neskôr stala hviezdou trháku Sex v meste), ale nedarí sa im, no vďaka tímovej práci dokážu nemožné a zvíťazia nad všetkými a hlavne sami nad sebou. Má to svetlé momenty (a oproti hrozným ďalším dielom ešte aspoň ako-také kvality, síce sporné, ale oproti Moskovskej misii je to predsa len niekde inde) a postáv je veľa, takže každý si nájde svojho miláčika (militantného panica Tackleberryho napríklad). Ako decká sme si mysleli, že zvukové efekty Michaela Winslowa vznikli v strižni, ale nie, on to naozaj vedel robiť ústami! Dokonca so svojou kurióznou akustickou šou v r. 2017 zavítal i na Slovensko. George Gaynes spolu s Lesliem Nielsenom (Bláznivá strela 1 - 3) a Lloydom Bridgesom (Horúce strely 1 - 2) vytvoril nezabudnuteľnú komediálnu trojicu popletených bielovlasých dôchodcov s nejasnou sexualitou. Vzhľadom na to, že komunisti radi zakazovali americké filmy, vrchol úspechu u nás táto séria zaznamenala až po ich páde, takže česká vykrádačka Byl jednou jeden polda sa logicky dostavila až v r. 1995. U nás obe série skultovneli, ale úspech Policajná akadémia dosiahla samozrejme aj vo svojej domovskej krajine, keď pri skromnom, ani nie 5-miliónovm rozpočte behom pár dní zarobila viac ako 10 miliónov. Zaujímavosťou je, že zákerný kapitán Harris (G. W. Bailey) síce v jednotke zažiaril, ale v dvojke a trojke chýbal a opäť sa do série vrátil až prostredníctvom štvorky. ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (63)

  • Keď Tackleberry (David Graf) hrá na saxofóne na pláži, jeho prsty sa nehýbu. (Arsenal83)
  • Okrem toho, že Michael Winslow hral postavu Jonesa, poskytol aj hlas pre všetky oznamy na verejnosti, ktoré zazneli na akadémii. (Arsenal83)
  • Kim Cattrall často hovorila, že zo všetkých jej filmov je tento jej najobľúbenejší. Väčšina kritikov súhlasí s tým, že je to bol jej najlepší výkon. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (viac)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (viac)

Reklama

Reklama