Reklama

Reklama

Betty Boop, MD

všetky plagáty
Animovaný / Krátkometrážny
USA, 1932, 7 min

Obsahy(1)

Betty, Bimbo a Koko objíždějí vesnice se svým zázračným nápojem a snaží se ho dobře prodat. Říkají mu "Jippo", úžasný všelék. Koko sám nedokáže otevřít peněženky místních usedlíků, a tak na scénu přichází Betty Boop. Dokáže zvednout dosud nevelké tržby? A je zázračný všelék opravdu tak zázračný? (thommas)

Recenzie (7)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Strhujúca smršť bizarných výjavov sa odohrá v malom mestečku, potom, čo Bimbo, Koko a Betty prídu na povoze predávať tekutú medicínu pod názvom Jippo. Po jej užití sa starec mení na prerastené bábätko, či v inom prípade na mŕtvolu, anorektický pokrútenec na vypaseného tučniaka. Dokonalá je záverečná premena belošského dojčaťa. Všetko podriadené rytmu jazzovej pesničky. Uvoľnená atmosféra, rozpohybovano-roztancovaný príbeh, úžasné nápady v detailoch (samovydávajúca bankovka a pod.) a nepredvídateľný dej robia z tohoto dielu Betty Boop (má tu len epizódnu úlohu) takmer surrealistické dielko a zároveň jeden z posledných nádychov tvorivej slobody pred účinnosťou neslávne známeho Hayesovho kódexu. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Kočovná obchodníčka Betty, spolu so svojimi dvoma kumpánmi - Bimbom a klaunom Ko-Kom, ponúka na dedinskej púti zázračnú tinktúru, Jippo. Starí ľudia po užití pár kvapiek ihneď omladnú, plešatým narastú vlasy, chromí začnú opäť chodiť, každí vyzdravie... skrátka dokonalý všeliek. Samozrejme, že je o tento produkt veľký záujem a peniaze sa len tak hrnú z každej strany. „Betty Boop, MD“ - Medicinae Doctor; Doktorka medicíny. *** ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Nuda to určitě nebyla, kdo má rád kreslenou postavičku Betty Boop, tak si příjde na své. Z Betty se stala medicínwoman, která prodává zázračný nápoj. ()

OG_Swifty 

všetky recenzie používateľa

"Eh, nobody gotta buy Jippo? Betty, you better come up here!" Hello everybody! If you're feelin' wealthy, and wanna be healthy, now's the time to buy Jippo! They're treating the nation to cheap operation, here's something that you should know: for the rate they used to charge to cure Saint Vitus, you can feel swell and have appendicitus! If they cut something extra, they won't charge you extra, now's the time to buy Jippo! Varování pro všechny, kteří by se snad nechali obměkčit krásným zpěvem a pohupujícím pozadím tehdy ještě necenzurované Betty - ten léčivý tonik je voda a může vás dokonce i zabít! ()

voidindigo 

všetky recenzie používateľa

Co dodat k tomu, co řekl Radko ? Na tento krátký animák se musím na youtube koukat pořád dokola. Ten humor a ty surealistické bizarnosti mi fakt sednou. Dokonce mi připadá, že tvůrci si sami dali "Jippo" (tj. něco jako LSD) když toto miniaturní mistrovské dílo tvořili. Nejlepší momenty: když srdce zpívá "Darling I am Growing Older", když dítě a mimino si vymění místa a když jeden divně mumlající chlap použije Jippo jako Regaine. Jedna věc by možná potřebovala vysvětlit: název "Jippo" vychází z ne příliš známého anglického slova "jip" (tj. podvod, při kterém se prodává šunt za vysokou cenu). ()

Reklama

Reklama