Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry (Robert Downey Jr.) je v podstate slušný chlap. Je síce bezvýznamný zlodejíček, no chce konať správne... Len nevie, ako na to. Jedného dňa sa však jeho šťastie obráti. Ani sám nevie ako, no zrazu sa ocitne na filmovom konkurze a vzápätí v lietadle do Los Angeles. Tu ho dajú na starosť tvrdému súkromnému detektívovi Parrymu van Shriekovi (Val Kilmer), taktiež známemu ako "Gay Perry", ktorý ho má čo najlepšie pripraviť na úlohu vo filme. Veci sa začnú zamotávať vo chvíli, keď sa im do cesty pripletie Harmony (Michelle Monaghan), ktorá potrebuje pomoc s vyriešením "sebevraždy" svojej sestry. Zrazu sa objavujú (a miznú) mŕtvoly, na povrch sa dostávajú dobre strážené rodinné tajomstvá a čo sa začalo ako výlet do LA sa zrazu stáva hrou o prežitie... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (702)

Rob Roy 

všetky recenzie používateľa

Pohodová klasicky ukecaná buddy-movie záležitost, kde rozhodně nejde o akci, ale o sympatické dialogy a herecký projev Downeyho Jr. a "Buzíka Perryho" Kilmera. Jen škoda že scénář je až moc přeplácaný s příliš mnoha samoúčelnými humornými situacemi a násilným přepínámím mezi humorem a vážnem. Ovšem jako oddychovou záležitost nemůžu než doporučit...už jen kvůli narážkám na hollywoodské star a sebeironii... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Je mŕtva?“ – „Len má zavreté oči.“ – „Aha.“ – „Má zlomený väz, kokot.“ Počúvať príbeh od rozprávača, ktorí vie rozprávať príbehy, je vždy na nezaplatenie. Očká vám ihrajú, hltáte každé druhé slovo a v duchu závidíte, lebo vy takí nikdy nebudete. Sympatický frajer Shane Black je kultový herec (okuliarnatý spojár Hawkins z PREDÁTORA) a legendárny buddy scenárista (SMRTONOSNÁ ZBRAŇ, POSLEDNÝ SKAUT) a podľa mňa medzi takých rozprávačov patrí (toto nedokáže napísať každý: „Vtedy som pochopil, že niekoho ľutovať a kefovať je skoro to isté; ste zničení smútkom a vták vám stojí ako Eifelovka.“). Jeho režijný debut prišiel neskoro... ale prišiel - a je skvelý. Svižný, svieži, originálny, pôvabný, pop-kultúrny („Bol som unavený, ako Drew Barrymoreová v nočnom klube.“) a okrem dialógov, ktoré svišťia len tak prašťí, sa môže pochváliť výkonmi Vala Kilmera a Roberta Downeyho Jr. Iste, Black sa občas v dialógoch príliš predvádza, ale aj tak je to okúzľujúce. A teraz zamávajte medveďovi. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Před pár lety (2007) mě to, soudě podle hodnocení, asi moc nenadchlo. Pravda i dneska jsem byl z úvodu trochu rozpačitej, ale pak se ukecanej Downey vmžku změnil v klasicky zábavně ukecanýho Downeyho, Kilmer nebyl ten opruz jak v Traveleru a Michelle byla nejen sexy, ale i sekundovala v zábavě i dalším. Tohle trio si sedlo skvěle. Pak tu máme krimi zápletku, která se tak zamotává, že jsem se místy ztrácel, ale baví mě; přidám špetku romantiky, místy nějakou akci, vše protkané nenásilným humorem, dokonce i ta zpočítku lehce otravná huda jak z 80. začala být příjemná a máme na světě příjemnej filmovej zážitek. # příběh 7 | hudba 6 | humor 5 | akce 4 | napětí 3 | pustil bych si znovu 7 ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Shane Black se těžko mohl jen tak spokojit s obyčejným scénářem. Opět se jedná o jakýsi typ Buddy Movie tentokráte ale obsazení vskutku nečekané. Jedním s detektivů je gay a ten druhý vlastně má detektiva jenom hrát. V tomhle filmu normálnosti opravdu nehledejte. Bláznivá jízda, které by ještě trošku akce rozhodně prospěla. On se ten film vážně ale brát ani nedá. Takže vše co bylo uvěřitelné na Posledním skautovi nebo na Smrtonosným zbraních tady je naprosto šílené. 70% ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Totalni masakr. Necekal jsem, ze by mel film bejt nejak uzasnej, spis sem doufal, ze by se to mohlo Blackovi povest a on to dokazal. Od prvnich minut do vas totiz prevazne Robert Downey pere jednu hlasku za druhou. A musi se nechat, ze misty jsou ty hlasky naprosto dokonaly. Tenhle film nesazi ani tak na akci, v podstate jedina poradna tu je jen na zaver, kdy lita vzduchem auto a rakev. Tenhle film sazi na genialni dialogy. A vetsina dialogu je fakt dokonalejch, navic ty Downeyho komentare filmu, jakoby byl divak, jsou fakt super. Ale to neni vse, ke skvelejm dialogum Black vymyslel i skvele propracovanou kriminalni zapletku. Co se tyce hercu, tak Michelle Monaghan je fajn a navic ukaze kozy, Val Kilmer je jako buzik Perry v pohode a pak tu je Downey, kterej je proste dokonalej, at uz breci, ze mu upad prst, snazi se strilet, dela romantickou nebo dramatickou scenu a hlavne hlaskuje, vsechno mu proste verite, zvlast kdyz Black uz na zacatku ukaze, ze nejde o zadnyho hrdinu, ale spis chudaka. Proste skvele napsanej, zahranej a zrezirovanej film s genialnima dialogama. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (32)

Súvisiace novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (viac)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (viac)

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

Gosling, Crowe a smrtonosná vražda

12.07.2014

Scenáristický klasik Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) se před pár lety skamarádil s Robertem Downeym Jr. a dali dohromady hned dva chválené filmy. Kiss Kiss Bang Bang následoval… (viac)

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (viac)

Reklama

Reklama