Reklama

Reklama

Šiesty prápor

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutečný příběh elitního 6. praporu pod velením podplukovníka Henryho Mucciho, který podniká odvážnou záchrannou misi. Vojáci cestují 30 mil za nepřátelskou linii aby osvobodili přes 500 amerických válečných zajatců z nechvalně proslulého japonského zajateckého tábora. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Hned na zaciatku ma velmi prijemne prekvapilo dokumentaristicke osvetlenie pobytu americkeho vojska na Filipinach. Film ako taky nie je vobec zly. Samozrejme, nie je to ziadna perla medzi vojnovymi filmami, avsak je to sledovatelne, divak sa nenudi a zaverecna oslobodzovacia akcia je natocena velmi pekne. Zamyslat sa vsak na symbolizmom oslobodzujucej akcie niekolkych stovak americkych vojakov, ked v Europe v koncentracnych a vyhladzovacich taboroch zomierali statisice, pricom spojenecke vojska ich oslobodenie absolutne ignorovali, nema zrejme vyznam. 3,5/,5* ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Trvalo mi neuvěřitelně dlouho, než jsem se do válečného dramatu Johna Dahla vůbec dostal..Dlouho jsem se neměl čeho chytit, sám příběh o sobě toho tolik nabízí, přesto je až k nepochopení, jak nám tvůrci na místo dramatických okamžiků nabízejí nezáživně upovídané scény a rutinní akci. Vše bez případných sympatií či antipatií. Ani na první pohled silné scény (poprava deseti zajatců) k výraznějším emocím nedonutí, snad jen výprava s (neosobní) kamerou odvádějí slušný nadstandard!! ()

Reklama

Hopper 

všetky recenzie používateľa

Vojnové filmy mám rád, ale tento si určite 2. raz nepozriem. Priznám sa, že o záchrane, o ktorú sa jedná som prakticky nič nevedel, takže ide istým spôsobom o pole neorané, ale napriek tomu, aké silné reči sa o nej vedú na začiatku a konci filmu, príliš silnú stopu vo mne nezanechala. Film sa neskutočne vlečie, je ťažké si zachovať prehľad, nočné scény sú maximálne ťažko identifikovateľné, všetci herci sa tvária hrozne hrdinsky (teda tí americkí, japonskí samozrejme robia maximum preto aby sa tvárili čo najzlodušskejšie a najpodlejšie) a celkovo je výsledkom nuda. Úspešne potopená zaujímavá téma :-( ()

Thomassi 

všetky recenzie používateľa

Slušný válečný film o největší záchranné akci WW2. Děj nakousával a zpomalovaly pasáže týkající se manilského odboje. Kdyby se od nich upustilo, dal bych možná i vyšší hodnocení. Samotná záchrana a vojenské scény jsou velmi dobré (útok na tábor a obrana mostu je prvotřídní). I přes některé nedostatky jsem se bavil. Fiennes zahrál velmi slušně, Franco dostal málo prostoru.80% ()

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Nedokoukal jsem to. Nešlo to. Tak násilná snaha vyvolat v divákovi soucit a lítost nad osudem chudáků amerických vojáků zajatých v japonských táborech, to se prostě nedá. To jejich obrovské odhodlání, nasazení, čest a pospolitost, proti svinským, bezpáteřním, krutým a zákeřným Japoncům. Hlášky typu "Máte důvod válku přežít?" - "Ano, chci vidět jak se vzdáte."...Co Japonec, to hnusnej nesympatickej ksicht, naopak amíci jsou dělení na drsné hezouny a něžné hezouny....Ať jdou s takovejma válečnejma filmama do řiti. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Austrálii a Číně. (Terva)
  • Jedním ze zajatců v cabanatuanském zajateckém táboře byl i hluchý britský voják Edwin Rose, který celý útok a následnou vysvobozovací akci jednoduše zaspal. Když se ráno probudil a zjistil, že je celý tábor prázdný, dostál pověstnému „klidu Angličana“, oholil se, oblékl uniformu a vydal se poklidným krokem po silnici pryč. Všimli si ho Filipínci a doprovodili ho za americké linie. Ve filmu tato událost není zachycena. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama