Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bridget Jonesová (Renée Zellwegerová) je 31-ročná sympatická Angličanka, ktorá okrem toho, že zaháňa osamelosť cigaretami, alkoholom a množstvom nezdravého jedla, má zvláštny talent na trapasy. Jeden z nich ju čaká na novoročnej oslave, kde sa jej matka Pam pokúsi "dohodiť" vhodného ženícha. Tentokrát sa ním má stať jej kamarát z detstva Mark Darcy (Colin Firth). Bridget si s na prvý pohľad protivným a snobským právnikom, ktorý pracuje ako obhajca v oblasti porušovania ľudských práv, nepadne do oka a navyše sa pred ním strápni. To je posledná kvapka, ktorá ju vedie k rozhodnutiu obmedziť fajčenie, alkohol, nezdravé jedlo a tiež sny o mužoch. Vďaka mnohým drobným trapasom v nakladateľstve, kde pracuje, si ju všimne jej nadriadený Daniel Cleaver (Hugh Grant) a začne s ňou otvorene flirtovať. Bridget sa s ním snaží držať krok a skutočne sa jej to darí. Stanú sa z nich milenci a ona prežíva obdobie naozajstného šťastia. Bridget však čoskoro zistí, že ju prelietavý Daniel podvádza s kolegyňou, atraktívnou kráskou Laurou. Okrem toho sa dozvie, že jej matka opustila otca a začala si pomer so starnúcim moderátorom. Bridget sa najskôr doma opije, ale potom sa rozhodne začať nový život. Nakúpi si knihy o zvyšovaní sebavedomia, začne cvičiť a hľadá si novú prácu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (713)

Jossie 

všetky recenzie používateľa

Tak po druhém zhlédnutí dám přece jen plný počet , Renée je jako Bridget naprosto okouzlující a její neustálé trapasy a strašné váhání mezi dvěma muži je prostě úžasné. Bavím se vždycky celý film ( a to se v žádném případě s hrdinkou neztotožňuji ) .Jen se mi líbí , jak bere svůj život s humorem. Hughovi Grantovi role záporáka sedla jako ulitá a výborně zahrál i Colin Firth. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Od filmu k filmu mi je Zellwegerka stále menej sympatická, čo ma tak trošku mrzí, talent baba má. Mnou doteraz prehliadaná Bridget Jones mi prišla ako správna voľba, túžil som si svoj dojem trochu ponaprávať. Omyl! S tou "otrasnou ženskou" si pozriem už iba ak horor... nemala to tak perfektne zahrať!? ()

Reklama

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Neobyčejně svěží, pohodový, lidský film protkaný ironickým humorem, výtečnou hudbou, podpořený výborným příběhem, hereckými výkony, navíc není přeslazený a může se na něj dívat nejen ženské publikum; tzn. takřka ideální romantická komedie, alespoň pro mě ;-).Po druhém zhlédnutí zvyšuju hodnocení na 5*. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Aj som sa zasmial, nepopieram, a taktiež to vedelo byť miestami milé i príjemné, ale nedá sa mi zbaviť dojmu, že cieľovou skupinou divákov je naozaj skôr ženské publikum. Jednoducho sa mi ťažko vžívalo do Bridgetinej mysle. A čo sa týka vzťahových kixov, prišli mi dosť nadnesené, ale to už tak pri komédiách býva. A v poslednom rade, v rámci hereckého obsadenia nemám žiadne výhrady, Hugh Grant, Colin Firth aj Renée Zellweger zahrali svoje postavy na jednotku. ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Já a Bridget si opravdu nerozumíme. Chápu, v čem je kouzlo předlohy Helen Fieldingové, chápu, že překlad se úplně nepovedl... nicméně také chápu, že kombinace Colin Firth a Hugh Grant je pro více generací naprosto neodolatelná a sama mám ráda několik rolí Renée Zellweger. Ale pro mě je jednoduše zážitek cesta za úspěchem s Roxie Hart, ne tahle britská rádoby univerzální romkom. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (42)

  • Představitelé dvou hlavních rivalů Hugh Grant (Daniel) a Colin Firth (Mark) jsou ve skutečnosti téměř doslova stejně staří - Hugh se narodil 9. 9. 1960 a Colin jen o den později. (wictoria)
  • Německý distribuční název zní Bridget Jones - Schokolade zu Frühstück, což lze přeložit jako "Bridget Jonesová - Čokoláda ke snídani". (Nancy...)

Súvisiace novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (viac)

Reklama

Reklama