Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kto je späť? Predsa hlavička Mahoney (Steve Guttenberg), mohutný Hightower (Bubba Smith), strelec Tackleberry (David Graf), bláznivý Zed (Bobcat Goldthwait), imitátor Jones (Michael Winslow), dračica Callahanová (Leslie Easterbrooková), nesmelá Hooksová (Marion Ramseyová) a ďalší ich kolegovia, hrdinovia úspešnej série amerických policajných komédií. Tentoraz sa musia postaviť ďalšej výzve, pred ktorú ich postaví ich veliteľ Lassard (George Gaynes). Tou výzvou je program nazvaný C.O.P., ktorý sa má stať zlatým klincom Lassardovej kariéry, skôr ako policajt telom i dušou odíde do dôchodku. Myšlienka celej akcie je prostá: Jediná cesta, ako sa vysporiadať s pouličnou zločinnosťou, je angažovať prostého občana. Lassard teda privedie vybraných dobrovoľníkov na policajnú akadémiu, kde sa budú trénovať v technikách sebaobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policajtov. Skupina určená na výcvik je samozrejme viac ako len rôznorodá. Nachádzajú sa v nej ľudia  rôzneho veku, odlišnej etnickej skupiny a sú schopní všetkého. Aj tentoraz má však Lassard proti sebe  silného nepriateľa. Je ním starý známy poručík Harris. Zatiaľ, kým Lassard odíde, aby sa zúčastnil výročného zjazdu policajných náčelníkov, na akadémii prevezme  velenie Harris a celkom zámerne  začne Lassardovi projekt sabotovať. Podľa Harrisových inštrukcií a príkazov sú nadšení obrancovia spravodlivosti cvičení smerom, ktorý vedie ku katastrofálnym  a  zároveň  komickým výsledkom. Harris spokojne dúfa, že Lassardov program  skončí krachom. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (210)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Utřete si z hub ty úsměvy, kašpaři." Tak to se mě netýká, protože já jsem se zase tak moc nebavil. Přesto měla čtvrtá návštěva Policejní akademie své světlé chvilky. Třeba jízda na kole po dně naplněného bazénu, babča Feldmanová s Magnumem, záchrana topící se seržantky Callahanové, basket s Hightowerem, varovný výstřel v letícím balónu i tradiční škádlení kapitána Harrise. A pokud by novinářka Mattsonová potřebovala doma ještě něco přítulného, tak jsem poměrně čistotný, brilantně reaguju na povely a umím skvostně vrtět ocáskem. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

„Policajná akadémia“ bola americkým, komediálnym fenoménom osemdesiatých rokov minulého storočia. Diely, ktoré boli natočené v tejto dekáde možno považovať za celkom podarené, oddychové filmy. Jednoduchý scenár, jednoduchý humor. Švihák Mahoney; pištoľník Tackleberry; vnadná Callahanová; malá, zakríknutá Hooksová; urastený černoch Hightower; krpatý Sweetchuck; imitátor Jones; bláznivý punkáč Zed; ich veliteľ Lassard; nepríjemný kapitán Harris a jeho poskok Proctor ma ešte aj vo štvrtej časti dokázali pobaviť. No a ku tomu príjemný bonus v podobe hviezdnej Sharon Stone. To ma potešilo najviac. *** ()

Reklama

Brano 

všetky recenzie používateľa

Posledný diel s Mahoneym, ktorý bol jeho najslabší. Filmu nepomohol ani návrat kapitána Harrisa. Štvrté pokračovanie už nemá veľmi čo ponúknuť. Po obsahovej stránke je to dosť slabé, zdĺhavý nudný záver a humorných scén je vo filme minimum. Už po tomto pokračovaní mala skončiť celá séria. /45%/ ()

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Jediným větším kladem čtyřky je návrat Harrise, který je v podstatě hlavní postavou filmu a také jedinou zárukou kvalitních vtipů v tomto díle. Jinak je stará parta mnohdy dost upozadněna a takový Hightower, Hooksová ale i Mahonney mají na plátně kolikrát dost dlouhé pauzy. Tady to vypadá, že už tvůrci moc nevěděli kam dál. Opět přibrali několik nových charakterů, částečně kopírují děj trojky, ale nové charaktery prostě nefungují a jsou nesympaticky přestřelené (agilní důchodkyně...). Furt tu jsou nějaké berličky, které fungují vždy - Modrá ústřice, ale jinak je tu prostě viditelná tvůrčí únava. "Pohyb, pohyb, pohyb" ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Další porce lidové zábavy na pokračování z nekomplikovaných 80. let, která se spoléhá především na staré známé Mahoneyho a spol., kteří nám zas a znova neúnavně servírují ty samé provařené gagy. Takže se tu opět všemožně padá, znovu se podíváme do baru Modrá ústřice a nechybí ani záškodnicky použité vteřinové lepidlo a slzák. Ve čtyřce se vrací kapitán Harris a naposledy vidíme Mahoneyho, Nogata, Copelanda, Sweetchucka a co je nejhorší - i Zeda (který tu dostal slušný prostor). Film tradičně uzavírá velká policejní akce vrcholící honičkou, tentokrát v oblacích (viz. filmový plakát). Z nostalgie nemůžu jít pod tři hvězdičky. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (15)

  • Film mal pôvodne režírovať Jerry Paris, režisér predchádzajúceho filmu Policajná akadémia 3 (1986), ale ten pred natáčaním zomrel. Režisérska taktovka bola ponúknutá scenáristovi Genovi Quintanovi. Ten si však nebol istý, či to zvládne, a tak ponuku odmietol. V deň premiéry filmu povedal producentovi Paulovi Maslanskemu, že svoje rozhodnutie ľutuje, a ten mu zveril scenár a réžiu filmu V dobrom i zlom (1990). (beso74)
  • V jedné scéně Proctor (Lance Kinsey) zastaví u veřejného WC a utíká vykonat potřebu. Jeho auto zůstane nastartované, ale když k němu v další scéně o pár vteřin později přijde Mahoney (Steve Guttenberg), tak už má motor vypnutý. (Pulos)

Reklama

Reklama