Reklama

Reklama

Mŕtva zóna

  • Česko Mrtvá zóna (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Učiteľ Johnny Smith (Christopher Walken) leží po ťažkej autonehode päť rokov v kóme. Keď sa preberie, jeho život sa od základov zmení: Náhle je nadaný schopnosťou tzv. druhej tváre, ktorá mu umožňuje predpovedať najrôznejšie udalosti. Keď zistí, že úspešný politik a vodca fašizujúceho hnutia chce ako budúci prezident USA začať atómovú vojnu, rozhodne sa naňho spáchať atentát. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (306)

Pumiiix 

všetky recenzie používateľa

Pro mě osobně zatím jeden s nejslabších Cronenbergů. Po předchozích snímcích jsem čekal více, i když je ve filmu znatelný režisérův rukopis, film mě nepohltil a jedná se o další slabší přepis Kingovi knížky na plátna, knihu samotnou jsem nečetl. Herecky vyčnívá Ch.Walken, který hraje klasicky výborně a zkažený kandidát na prezidenta. V těch pár krvavých scén je dobře natočených, hlavně scéna s nůžkami, kamera je ale tentokrát neukazuje v „plné kráse“ finále vyšlo do ztracena a nebylo moc povedené. 6+/10* ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

DOKÁŽE VIDĚT BUDOUCNOST. DOKÁŽE JI I ZMĚNIT!..... /// Johny měl nehodu. Byl dost polámanej, ale teď už je v pohodě. Bodejť by ne, vždyť chrupnul na 5 let! JE TO ZÁZRAK! Ty hrůzný výjevy, jako když starej Hlavsa věští z pece!!! (Když přijde ten záchvat.......) Ořezaná Kingova předloha a další důkaz, že kniha je lepší než film a že filmy (prostě) stárnou. Dokonce se mi zdá, že to nejpodstatnější – ONA MYŠLENKA schopnosti ZMĚNIT BUDOUCNOST ustupuje do pozadí samotnýho činu. Což mi vadí. Ti co nečetli – ať vstoupí. Vy ostatní - je mi líto... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,Mrtvá zóna“ od Stephena Kinga číst nebudu. 2.) Jedinou ,,PŘEDTUCHU“ kterou mám, je ta od Marie Pujmanové. 3.) Kdybych měl možnost vrátit čas, zabil bych ...... /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý námět se v rukou Davida Cronenberga změnil v rovněž zajímavý film. Tentokrát to není typický "úlet", na jaké jsme u Cronenberga zvyklí, ale přesto se tento film trochu vymyká běžnému zaškatulkování. Velmi působivý výkon podává Christopher Walken, jeho ztvárnění "jasnovidce" je opravdu věrohodné. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

Aj v tvorbe Stephena Kinga aj filmografii Davida Cronenberga pomerne "normálny" mysteriózny thriller. Predloha, ktorá je viac mozaikovitá, ponúka celkom zaujímavé námety, ktoré však (podľa mňa) nerozvíja dostatočne uspokojujúco vzhľadom k potenciálu týchto tém: 1) etická a morálna dilema - ak máte možnosť zmeniť budúcnoť, urobili by ste to aj za cenu, že sa z vás stane v očiach celého ľudstva v podstate vrah a zločinec (prípadne tým prídete o slobodu, život), nehovoriac o tom, že ak jediná záruka a právo na čin, ktorý idete vykonať, je sporný a spochybniteľný už len tým, že je postavený na vratkom základe: a síce, že viete predpovedať budúcnosť; 2) náhle prebratie z dlhotrvajúcej kómy a návrat do života (táto téma je aj u kinga aj u cronenberga iba Béčková a v oboch prípadoch len jemne naznačená a to z toho dôvodu, že sa nehodí do žánru, napriek tomu je veľmi dramatická a rozhodne hodná záujmu aj preto, že som nevidel na podobnú tému veľa filmov. resp. "vážnych" filmov - nemám na mysli kadejaké zmrazovania typu austin powers, demolátor alebo hibernatus); Čo na tomto pre mňa pomerne priemernom filme vyniká, je herecký výkon skvelého Christophera Walkena, ktorý má v sebe šarm, tragédiu, mystérium i istú príťažlivosť a potom celkový chladný vizuál a zimná atmosféra filmu. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Namet filmu je sice zajimavej, ale zas tak moc originalni neni, i kdyz v roce 83 asi byl. Problem je trosku jednodussi zpracovani. Zatimco zacatek je perfektni a dojde i na naky paradne natoceny vize, pak se skoro nakejch 45 minut nic moc nedeje, Johnny Smith se leci, zacina zase uci a vracet se do zivota a snazi se na vse zapomenout. Pak nastesti zase zacnou vize, pomuze resit vrazdy a dojde i na paradni zaver. Navic se Cronenberg silne krotil a zadna prasarna nebo nechutarna se nekona. Jenze i pres to ma film takovou prijemnou tajemnou atmosferu, ktera drzi v napeti celou dobu a navic se film muze oprit o perfektniho Walkena, kterej navic pajda a o to vic vypada zajimave a z vedlejsich roli potesi hlavne Herbert Lom a perfektni zaporak Martin Sheen, v takle zaporny roli sem ho snad jeste nevidel. Knihu sem sice zatim necet, takze nemuzu srovnavat, ale film je na slabsich 5*. ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (29)

  • Když se Smith (Christopher Walken) snaží vyhnout střele, k docílení větší reálnosti Walkenova pohybu vystřelil za kamerou Cronenberg z pistole Magnum .357 slepý náboj. (Othello)
  • Postava Martina Sheena prohlásí, že má pocit, že se jednou stane prezidentem. Ještě v roce 1983 si zahrál Sheen prezidenta v televizní sérii Kennedy a pak v roce 1999 v seriálu Západní křídlo. (Othello)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené