Reklama

Reklama

Mŕtva zóna

  • Česko Mrtvá zóna (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Učiteľ Johnny Smith (Christopher Walken) leží po ťažkej autonehode päť rokov v kóme. Keď sa preberie, jeho život sa od základov zmení: Náhle je nadaný schopnosťou tzv. druhej tváre, ktorá mu umožňuje predpovedať najrôznejšie udalosti. Keď zistí, že úspešný politik a vodca fašizujúceho hnutia chce ako budúci prezident USA začať atómovú vojnu, rozhodne sa naňho spáchať atentát. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (306)

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý námět se v rukou Davida Cronenberga změnil v rovněž zajímavý film. Tentokrát to není typický "úlet", na jaké jsme u Cronenberga zvyklí, ale přesto se tento film trochu vymyká běžnému zaškatulkování. Velmi působivý výkon podává Christopher Walken, jeho ztvárnění "jasnovidce" je opravdu věrohodné. ()

liskam 

všetky recenzie používateľa

1983 - Mysteriózní triller. Klobouk dolů jak se tenkrát točili filmy! Nebylo potřeba stovky miliónů dolarů na triky, herci si nevydělávali desítky miliónů dolarů za jeden film. A přesto to šlo a navíc ve velikém stylu! Klobouk dolů před hereckými výkony, klobouk dolů před hudbou, klobou dolů před režií a scénářem. Ano, je fakt, že nejsilnější zfilmování Kingova románu to není, ale když bych srovnával knihy, také vždy jako první vezmu Osvícení... To ale neznamená, že bych měl podhodnotit, nebo dokonce zatracovat takhle povedený film. Nemohu si pomoci, ale atmosféra mi částečně připomínala atmosféru ve filmu "Dotek Medůzy". což je z mého pohledu také pětková pecka. Jej, takže jsem se vlastně už rozhodl... a přitom to na začátku komentáře vypadalo "jen" na 4 sluncata... Takže za mě 90% a krásných 5 sluncí. ()

Reklama

H34D 

všetky recenzie používateľa

Věrná knižní adaptace, klasické budování mysteriózního dramatu - na Cronenberga možná až nezvykle civilní a přístupné. Ano, Mrtvá zóna je příjemný a hladce fungující snímeček, k němuž teoreticky nemám vážnějších výtek, jenže v praxi nejsem ani ničím vysloveně nadšen. Walken svou roli prožívá dobře a nebýt lehce sebeparodických zvuků při jeho vizích, snáze bych mu uvěřil. Atmosféra ujde, film nenudí, ale potenciál cítím větší. Záporák je možná až příliš typická karikatura zlé duše za širokým úsměvem, ale jinak prostě dobré, byť pro mě nikterak silné či zapamatování hodné. 6/10 ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Názov filmu môže pripomínať okázalé potulky po zahmlenom mieste, kde mŕtve duše žiadostivo ohmatávajú nových návštevníkov pekelnej večnosti. Povesť režiséra zase značí, že tieto scény budú dostatočne úchylné a frekventované. Meno herca v hlavnej úlohe napokon napovedá, že nebude potrebné ani využiť nechutné masky, aby pôsobil hrozivo. Skutočnosť je ale iná. A dôvod si trúfam hľadať v rešpektovaní Kingovej predlohy, aj keď som ju nečítal. Ide totiž o výnimočne decentný thriller/horor, na Cronenbergove pomery, a tiež o dosť málo temperamentnú a zvrátenú postavu, na pomery Christophera Walkena. Hlavne sa však nejedná o explicitné vyjadrenie určitej temnej zóny, ako si to môžete predstaviť po prečítaní titulu. Je to príbeh človeka, ktorý mal všetko, až kým sa jedného dňa po autonehode ocitol v kóme. Prebral sa natoľko neskoro, že nemohol nič už vnímať tak, ako predtým. Vrátil sa totiž z miesta, odkiaľ sa nám to bežne nedarí. A preto si so sebou priniesol aj schopnosť pozerať sa času cez rameno... No ako ju nakoniec využil, to vám už zbytočne prezrádzať nebudem. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

David Cronenberg natočil pár výborných filmov a Stephen King zas pár výborných kníh napísal. To je dôvod prečo som sa do Dead Zone pustil. Nebolo to zlé, bavilo ma to, ale prišlo to dosť nevyrovnané. Raz tu boli scény, ktoré ma moc nebrali a raz fantastické záhady. Walkena moc nemusím, ale tu mi celkom sadol, hlavne ma pobavilo, keď povedal, že jeho obľúbená kniha je Ospalá diera, v ktorej si neskôr aj zahral. Zaujímavý a dobrý film, ale neupútal ma po celý čas, za to záver bol perfektný. 70% - 3* ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (29)

  • Během natáčení flashbackové sekvence z 2. světové války byl jeden z kaskadérů těžce popálen při explozi, když se nacházel ve větší blízkosti, než bylo bezpečné. (Othello)
  • Pot na Walkenově tváři během scény s hořícím dětským pokojem byla ve skutečnosti antihořlavá látka. Efekt potu nikdo neočekával a ve filmu zůstal, díky tomu, že scéně přidával dramatický efekt. (Othello)

Reklama

Reklama