Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (584)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

O žiadnom diely z tejto série nemôžem povedať, že by bol zlý, všetky sú vo svojom žánri nadpriemerom, ale jedine o tomto druhom pokračovaní môžem povedať, že ho mám aj skutočne rád a zatiaľ čo tie ostatné pozerám len v rámci série raz za pár rokov, tento si nemám problém pozrieť kedykoľvek samostatne. Zatiaľ čo prvý diel bol taký temnejší a umiernenejší a tie neskoršie zase úplne odľahčené a dynamické, tak jedine táto dvojka plnohodnotne skombinovala klady všetkých týchto štýlov. A tak je tu poriadne svižná žánrová zábava bez jediného hluchého miesta, ktorá má v rámci série nielen najatraktívnejšiu zápletku, problémy s diplomatmi, ktorí sa nezastavia pred ničím a tak im musí hlavné duo ukázať, že ich nedotknuteľnosť je len zdanlivá, ale aj najvýraznejšie akčné, humorné, ale aj dramatické momenty. A tak tu som mal skutočne pocit, že jedna vydarená scéna strieda druhú a úroveň filmu sa neustále len zvyšuje, až vygraduje v záverečnej tretine a toto je už nielen vrchol série, ale čistá akčná klasika, túto časť jednoducho milujem. Vylepšili sa aj postavy, hlavne Mel Gibson, ktorý je tu už prakticky dokonalý, nielen, že je s ním často zábava, ale keď sa nahnevá, tak je to prvotriedny blázon a mašina na vraždenie, z ktorej ide strach, Danny Glover si drží svoj štandard, pričom chémia medzi nimi je už tentoraz výborná, opäť plno sympatických vedľajších postáv, či už staré, ale aj nové, hlavne Gibsonova nová láska a výborní záporáci, ktorí už síce nie sú obsadení tak známymi hercami, ako predtým, výnimkou je jedine charizmatický Joss Ackland ako ich šéf, ale inak ma bavili ešte viac, v priebehu filmu sú strety medzi kladnou a zápornou stranou tak dobre vyhrotené, že sa nedá netešiť na ich konfrontáciu. Rozporuplne na mňa pôsobí jedine Joe Pesci, určite tu má niečo do seba a plno jeho replík sa mi páčilo, len jednoducho celkovo takéto postavy moc nemusím a hlavne v akčnom žánri. Akcie je už tentoraz plno, je veľkolepá, rozmanitá, samozrejme perfektne natočená a aj ideálne drsná. Dlhší čas ju tvoria hlavne samé naháňačky, ale posledná tretina ponúkne aj pár skvelých prestreliek a drsných likvidácií a toto ma už veľmi bavilo. Rovnako humor ponúkne najlepšie scény z celej série, na časti ako bomba na toalete, televízna reklama alebo odlákanie pozornosti rozhovorom o odchode do juhoafrickej republiky sa len tak nezabúda. A režijne je to opäť prvotriedna práca. Takže po všetkých stránkach rozhodne najlepší diel série, zápletka, akcia, humor, atmosféra a postavy už nikdy neboli tak vydarené. 78% ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Dvojka je rozhodně více komediálnější, než jednička. Akce se tu najde především na konci filmu. Opět jde spíše o humor. Skvělý Mel Gibson spolu s Danny Glovere zde předvádějí opět skvělý herecký výkon. Dále mě bavil i herc Joe Pesci. Hudba podobně skvělá jako v jedničce. Film už se nebral tak vážně jako u jedničky, což vůbec nevadí. Dvojka má o trochu větší spád než u jedničky. Opět jsem se výborně bavil, takže celkově hodnotím na 97% = ***** ()

Reklama

Jordan 

všetky recenzie používateľa

jeden z najlepsších buddy movie, jedna z najlepších akčných komédií, skvelá claptonova muzika, leo getz je kúzelný a (popri votrelcovi a terminátorovi) ďalší dôkaz, že občas to v amerike s pokračovaniami nemusí ísť dole vodou, ba priam naopak. Ale Smrtonosná zbraň je iná kategória, celá séria je totiž super. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Plynulý prechod medzi drsnou jednotkou a zábavnou trojkou. Akčný záver je rovnaká zívačka ako minule, má to bohužiaľ o poznanie menej atmosféry, na druhej strane je tu oveľa viac humoru. Riggs a Murtaugh sú zase neschopní, nič nevyšetrujú a len robia problémy, celý príbeh je strašne pozliepaný bolehlav (ale pranierovanie apartheidu a z toho vyplývajúce hlášky sú super) a postava Patsy Kensit je jedna z najprázdnejších ženských postáv v kinematografii. Je to ale nadmieru zábavné a hlavne "rutinná" prvá tretina je veľmi vydarená (rodina, vtipy policajtov, slovná výmena so šéfom polície apod.). ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Je to výrazně razantnější, akčnější, svižnější a zběsilejší než jednička. Gibson s Gloverem si padnou jako ulití a nuda tady nemá své místo, protože akce stíhá akci, přestřelky a výbuchy jsou zde v hojném počtu. Riggsovi odpraví jeho milovanou, a tak se jde pomstít, a ono mě to bavilo. Jen ten výrazný politický podtext bych vynechal. 80% ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • Riggs (Mel Gibson) si ve vodě vykloubí levé rameno, aby se dostal ze svěrací kazajky. Poté si ale "nahazuje" zpět rameno pravé. (Tony.cs)
  • V závěru filmu detektivové Martin Riggs (Mel Gibson) a Roger Murtaugh (Danny Glover) vstoupí do kontejneru, kde jsou na paletách peníze. Murtaugh říká, že to jsou "tisícidolarové bankovky". Největší hodnota amerických bankovek je pouze 100 $. (zuppa)
  • Martin Riggs (Mel Gibson) připojí lano k pilířům Ruddova (Joss Ackland) domu na kopci a strhne jej dolů. Tato scéna vyšla na půl milionu dolarů. (Kulmon)

Reklama

Reklama