Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Thacker (Hugh Grant) je majiteľom malého kníhkupectva v londýnskej štvrti Notting Hill. Pracovne sa mu však zúfalo nedarí – otvoriť si v srdci Londýna úzko špecializované kníhkupectvo ponúkajúce výlučne cestovných sprievodcov zrejme nebolo práve najšťastnejšou myšlienkou a ani u žien nemá nejaký veľký úspech. Jeho niekdajšia veľká láska a dnes najlepšia kamarátka Bella (Gina McKee) si vzala jeho dobrého kamaráta Maxa (Tim McInnerny) a jeho posledná priateľka ho opustila kvôli chlapíkovi, ktorý sa nápadne ponášal na istého známeho herca. Ktovie, možno práve preto sa v slávnych tvárach Hollywoodu naozaj len veľmi chabo orientuje. Tak či onak, keď sa jedného dňa v jeho obchodíku zjaví slávna americká herečka Anna Scottová (Julia Roberts), zdá sa, že ju vôbec nespoznal! Našťastie mu však osud umožní porozprávať sa s ňou – keď do nej zmätený a ponorený do vlastných myšlienok nechtiac vrazí na ulici a poleje ju pomarančovým džúsom a duchaprítomne ju pozve k sebe domov, aby si mohla zababrané veci prezliecť. Nanešťastie však William nebýva sám, ale s neuveriteľne neporiadnym a značne svojráznym Spikeom (Rhys Ifans), ktorý ich byt za pár sekúnd dokáže premeniť na desivé bojové pole! No hoci Spikeovou zásluhou značne nevábne pôsobiace „hniezdočko“ pochopiteľne na úspešnú herečku nespraví práve najlepší dojem, rozlúči sa s nesmelým Williamom nečakane dlhým nežným bozkom – a on sa po prvý raz vo svojom živote naozaj cíti ako v siedmom nebi! Je vôbec možné, teda ak sa na to pozrie triezvymi očami, aby to jemné iskrenie medzi nimi prerástlo v čosi hlbšie? Rozdiely medzi ich životmi sú predsa už na prvý pohľad naozaj priepastné... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (658)

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Trevor Jones: 1. No Matter What - Boyzone ,2. You've Got A Way - Shania Twain (Notting Hill remix) ,3. I Do (Cherish You) - 98 Degrees ,4. She - Elvis Costello ,5. Ain't No Sunshine - Bill Withers ,6. How Can You Mend A Broken Heart? - Al Green ,7. Gimme Some Lovin' - Spencer Davis Group ,8. When You Say Nothing At All - Ronan Keating ,9. Ain't No Sunshine - Lighthouse Family (bonus track) ,10. From The Heart - Another Level (bonus track) ,11. Everything About You - Steve Poltz (remix, bonus track) ,12. Will And Anna - Trevor Jones (Score) ,13. Notting Hill - Trevor Jones (Score) ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nie som obdivovateľ romantických komédii, anglický humor mi je cudzí, veľkohubá Julia Robertsová mi nikdy nebola sympatická a dreváka Hugha Granta považujem za úchyláka. Otrasná dvojica, otrasný film. Anglo-americká romantická komédia "Notting Hill", ktorú v roku 1999 natočil režisér Roger Michell, ma nedokázala ničím zaujať a už vôbec nie pobaviť. Bola to príšerná nuda. Už to nikdy v živote nechcem vidieť znova. ** ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Dobrý deň, som z redakcie časopisu Kôň a pes. Našich čitateľov by zaujímalo, či ste vo svojom najnovšom filme nechceli mať viacej koní.“ – „To ťažko, odohráva sa vo vesmíre.“ – „Aha... Ale vo svojom ďalšom filme budete na koni cválať vy, alebo dablér?“ – „Ten sa bude odohrávať v ponorke.“ – "Hm. A stotožnili ste sa so svojou postavou?" - "Nie." - "Nie?" - "Nie." - "Prečo nie?" - "Hrám ľudožravého robota." - „Ďakujem za odpovede.“ Nothing Hill je romantická komédia pre tých, ktorí romantické komédie nepozerajú. Fajnová anglická atmosféra, sympatický kruh hrdinových priateľov (+ pošuk Rhys Ifans), scény na zasmiatie aj dojatie a ústredný párik v zložení prekvapivo sympatická Julia Roberts (ktorú som nikdy veľmi nemusel) a rozkošný Hugh Grant. 4* sú možno trochu veľa, ale pripadá mi to tak poctivo urobené po takmer všetkých stránkach, že nemám srdce dať menej. A treba dodať, že štvrtú hviezdu si to zaslúži minimálne za absolútne famóznu štvrť, v ktorej sa dej odohráva. ()

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Může být romantická komedie s nabubřelým námětem, odhadnutelným dějem, hollywoodskou hvězdou v hlavní ženské roli a hezounem v hlavní mužské opravdu dobrá? Může. A dokonce hodně. Notting Hill zmíněných atributů využívá jako atraktivní kulisy pro nádherné převyprávění zhola obyčejné situace, jakou je těžký zrod jednoho vztahu. Že to není obyčejné? Samozřejmě, filmové megastar se s chudými knihkupci neseznamují každý den. Pokud tedy tuhle zástěrku tvůrcům sežerete. Oni totiž pod ní budují jemný, spontánní a přesvědčivý příběh tak, jak ho obvykle skutečně zažíváme, tím pádem přestává námět být nesmyslnou pohádkou a mění se do podoby šílené situace, která prostě zrovna nastala. A když už nastala, tak ať jim to sakra vyjde..! Ano. I proto se film vyhýbá rozkrývání hereččina oficiálního vztahu a nezatahuje hrdiny do očekávatelných rádobykomických situací, způsobené kontrastem jejich světů. Naopak - Williamovi střety s novináři a Annina návštěva u večeře jsou milými a vkusnými momenty, stylizovanými do poloh malého nutného zla, aby film i nadále mohl zůstávat ve všedním, divákovi blízkém světě. Přirozenost obou hlavních postav nic nenarušuje a přítomný lehce crazy odér věci paradoxně jen pomáhá. Co se týká technických parametrů: výkony Granta a Robertsové jsou skvělé, najde se pár zajímavých vedlejších postaviček, scénář neobsahuje hluchá místa a scéna Williamova pochodu napříč ročními obdobími je úchvatná. Asi jsem si našel novou romantickou srdcovku. Mimochodem, Notting Hill je zhruba o dva výkonostní stupně lepší, než tematicky spřízněná a populární Pretty Woman. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Já úplně zapomněl, že Julia byla kdysi fakt kočka. Jasně, tohle je od A do Z čítankově otrocky zfilmovaná pohádka, ale ruku na srdce, není pěkný ji prožít alespoň na plátně? A pak zase šup do normálního života, v němž jsou celebrity taky jenom blbý lidi a pod tunou make-upu se ukrývají příšerky, jako jsme my všichni. A Dylan Moran si ukradl knížku, aby nakonec založil vlastní Black Books, tak mu ta knížka v gatích učarovala! Milý surreální film, nic víc. Řekněte mi, prosím vás: Rhys Ifans byl střízlivej, když to točil? ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (39)

  • I když William Thacker (Hugh Grant) neustále protestuje, že prodává pouze cestopisy, jsou na jedné z polic viditelné i komiksy a komiksové romány Rogera Sabina. Mají oranžový přebal a nejlépe jsou vidět ve scéně, kdy do obchodu přijde Anna (Julia Roberts) s dárkem. (don corleone)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 42 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (viac)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (viac)

Reklama

Reklama