Reklama

Reklama

Hra na skrývačku

  • Česko Hra na schovávanou (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Robert De Niro hrá úlohu starostlivého otca a vdovca Davida Callawaya v napínavom thrilleri Hra na Schovávačku. Dakota Fanning stvárňuje jeho mladú dcéru Emily, ktorá skrýva neuveriteľné tajomstvo. Na začiatku príbehu náhle zomrie Callawayova manželka Alison (Amy Irvingová). Otec a dcéra sa presťahujú do severnej časti štátu New York, aby sa Emily zbavila spomienok na život s matkou v Manhattane. Osamelé dievča si vytvorí imaginárneho priateľa Charlieho. Spočiatku považuje David Charlieho za príjemné rozptýlenie smutnej Emilinej dušičky, ale po sérii hrozných udalostí, ktoré začnú ich život sprevádzať, dospeje k záveru: Charlie možno skutočne existuje... Ak áno, Emily by sa s ním mala prestať kamarátiť. Len aby nebolo neskoro. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (318)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Aj keď sa jedná o film s bohatou produkciou a prvotriednym hereckým obsadením, nemôžem mu dať ani len priemerné hodnotenie. Nejde mi do hlavy pre koho sa točil v dnešnej dobe thriller s tak neoriginálnou zápletkou. Prvá tretina vyzerala nádejne, lenže razom to nabralo smer do nudnej, predvídateľnej frašky, ktorá vyústila do ešte chatrnejšieho finále. "Hra na schovávanou" je najhoším snímkom, v ktorom si zahral inak perfektný Robert De Niro. 62-ročný chlap sa jednoducho na úlohu otca malého dievčatka nehodí. ** ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Svojho času to bol jeden z mojich najobľúbenejších thrillerov a s hodnotením nemôžem ísť nižšie. Vo filme fungovalo úplne všetko. Bol dostatočne strašidelný a záverom ma dostal. Pri prvom vzhliadnutí som ho vôbec neočakával, a to u mňa znamená pri hodnotení veľmi veľa. Komentovať DeNira nie je nutné, pretože ten hrať zle nedokáže. Vtedy len desaťročná Dakota Fanning však podala jeden z najlepších detských výkonov v hororovom žánri. Scenárista Schlossberg povedal, že bol pri písaní inšpirovaný i Osvietením, niet preto divu, že sa mu podarilo vytvoriť vynikajúce dielo. ()

Reklama

Happens 

všetky recenzie používateľa

Perfektní hra s napětím, které stupňuje přepálené audio při "lekačkách". Otec po tragické smrti své ženy odjíždí se svou dcerou na venkov, aby setřásli trauma. Nicméně s traumatem se lze vypořádat různými cestami a mozek má svoje obranné mechanismy. Nebo útočné mechanismy? Niro hraje skvěle a Dakota občas nesedí v těch reakcích a chování. Ale lze přivřít oči a užít si to. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Má to fakt krásne temnú, ponurú atmosféru. Hra na skrývačku je ako stvorená na to, keď je vonku sychravo a máte náladu na pochmúrny, atmosférický horor nestojaci na vraždách, ale pomaly budovanej hrôze. Scenár každopádne nie je žiadny zázrak - falošných (?) stôp je v ňom zbytočne veľa a rozuzlenie je striedavo šokujúce a striedavo klišé. Ale herecké výkony, réžia Austrálčana Polsona, atmosféra, jesenná výprava a hŕstka strašidelných scén (prvé stretnutie s Charliem v pivnici, v ktorej práve vypadne elektrický prúd) vyrovnávajú skóre. Za mňa celkom spokojnosť. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Mohlo to být daleko lepší kdyby to mělo jinej konec. Narozdíl od ostatních jsem se nějak výrazně nenudil. Sice dávám za pravdu být tak film o těch 15 minut kratší bylo by to daleko lepší, ale zas tak hrozné to nebylo. Co považuji za 2 největší slabiny, je jak zmíněný konec který se mi tu vůbec nelíbil a připadal mi strašně tupej a dost neoriginální. Druhá nevýhoda je Fanning která mi byla v každé scéně silně nepříjemná. Ostatní se celkem drží ale není to nic jiného než průměrný thriller který nad vodou drží to že má De Nira, bez něj by se na film hodně lidí vykašlalo. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (13)

  • Film byl distribuován s celkem pěti odlišnými závěry. (L_O_U_S)
  • Tehdy poprvé ve své historii rozeslalo studio 20th Century Fox film do kin bez posledního kotouče, který byl doručen zvláštními kurýry přímo do promítacích místností. Mělo se tak zabránit predčasnému vyzrazení zápletky filmu. (imro)
  • Režisér snímku John Polson během natáčení poprvé vynechal účast na festivalu krátkých filmů Tropfest, který založil v roku 1993. (imro)

Súvisiace novinky

Laura a její Gladiátor

Laura a její Gladiátor

23.05.2006

Kdysi byla známa širší divácké obci především jako dvorní herečka tvůrce bizarních filmových klenotů Davida Lynche (Hra na schovávanou s Robertem De Nirem v hlavní roli a hvězdou projektu je oscarový… (viac)

De Niro znovu zasahuje!

De Niro znovu zasahuje!

08.03.2006

Po několika ne zrovna ukázkových filmech zkušeného matadora Roberta De Nira se dočkáme ambicióznějšího projektu, kterým by se živá legenda mohla vrátit do kdysi tak úspěšně zajetých kolejí.… (viac)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (viac)

Reklama

Reklama