Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (111)

Rosana 

všetky recenzie používateľa

Ta myšlenka a celově to, co se snaží ten film předat není špatné. Ale rozhodně na film se koukejte až potom, co si přečtete knihu "Celestýnské proroctví", protože jak to bývá, film bývá většinou jen oklešt+ný výcuc, pokud se snaží ztvárnit knihu. A tato kniha je spíše pocitová, než akční, takže točit podle ní film byla vážně chyba. ()

Smok odpad!

všetky recenzie používateľa

Smutne priznávam, že knižnú predlohu nepoznám a po dopozeraní tohto paškvilu po nej ani siahnuť nemienim. Film som si púšťal v domnení, že pôjde o dobrodružnú snímku (ako je uvádzané), ovšem dostal som len kvázi filozofický guláš o prenose energií a chápaní podporený vizuálnym spracovaním ála obrázky zo Strážnej Veže. Niektoré zábery mi pripadali gýčové ako maľby krajiniek z poľskej tržnice a repliky ako: "Vidíte ten Filodendrón? To je opak snahy niečo ovplyvňovať. Príjmite ten ker a nasajte ho do seba" sú podľa racionálne zmýšľajúceho človeka pomaly na ústavnú liečbu. Už sa teším, ako tento sektársky paškvil vytriem z disku nadpozemskou rýchlosťou a kategóriu "duchovný dobrodružný film" asi dlho nechám na pokoji. ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Keby som tu hodnotil len režisérsku stránku a faktory, podľa ktorých sa vo svete kinematografii dá hodnotiť kvalita filmu, tak tento snímok by dopadol veľmi zle. Ja teraz ale beriem všetko do jednej veľkej misky a z toho by som vybral to samotné jadro – základ príbehu! Mne osobne oslovil hlavne to filozofické a možno tak trošinku náboženské pozadie príbehu, nad ktorým by sme sa mali zamyslieť. Veľmi si cením, že na konci filmu pred záverečnými titulkami sa režisér vyzdvihol podstatu a „prezradil“ celý text „proroctiev“. Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Ďalší filmový prešľap, zapríčinený najmä maximálnou ignoráciou knižnej predlohy. Kniha je dokonalým stelesnením uvedomovania si potreby filozofických myšlienok, ktoré sú veľmi silné a autentické. A film? Ten načisto absentuje akýkoľvek náznak filozofie a nevyhnutným aspektom, ktoré robia knihu takým vzrušujúcim čitateľským zážitkom nevenuje takú pozornosť. Chyba spočíva hlavne v minutáži, pretože na takýto film sú i dve hodiny málo a hlavne, keď má taký rozsiahly dej. Vo filme je všetko príliš skratkovité a útržkovité, a divák, ktorý nemá ani len obraz o knihe, z toho deja nebude mať vôbec nič. Postavy sú nevyvinuté a film je ukrátený o množstvo duchaplných dialógov. A prečo 3*? Napriek mizernému režijnému prevedeniu tejto snímke nechýba magická hudba, oslnivá podmanivosť prírody a vizuál. Už len z úcty ku knihe nemôžem ísť pod 3*. Všetkým odporcom tohto filmu však odporúčam prečítať si predovšetkým knihu, pretože nemá tendenciu čitateľa pripraviť o zmysluplný zážitok. ()

corona odpad!

všetky recenzie používateľa

Film plný ezotericko-psychotronických kecov o "otváraní mysle" a "pochopení" a podobných nezmysloch. Pred 15 rokmi mi knižná predloha bola vnucovaná k prečítaniu nie ako román ale ako fakt, že takto to pôjde s ľudstvom v ďalších rokoch (keďže pár ľudí z môjho okolia malo neskôr problémy, tak asi nie som moc objektívny hodnotiteľ). Keby som si ju vtedy prečítala, mohla som mať otvorené čakry a duchovný zážitok pri sledovaní filmu. Ale vážne, je to hrozná hlúposť a nezachránil to ani Kretschmann, ktorého mám ako herca celkom rada. Keď celestínske, tak jedine rezance (to sú tie z palacinkového cesta). ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)
  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)
  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)

Reklama

Reklama