Reklama

Reklama

Štyri svadby a jeden pohreb

  • Česko Čtyři svatby a jeden pohřeb (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Britská romantická komédia je veselým pohľadom na ženenie a vydávanie.  Pestrá zmes hlavných postáv je plná manželského bláznenia. 32 ročný Londýnčan Charles má síce veľa záujemkýň o vydaj, ale on sa ešte nechce viazať. Má však stále menej a menej slobodných kamarátov - lenže aj jemu urobí čoskoro osud škrt cez rozpočet - stretne slobodomyseľnú Američanku Carrie, do ktorej sa okamžite zamiluje. Prenasleduje ju a čoskoro zistí, že Carrie sa síce chce vydať - ale za niekoho iného... (STV)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (346)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Pamätám si ako ma niekdajšia priateľka ťahala do kina na tento film. Vraj to bude nesmierne zábavné, hrajú tam skvelí herci a prekypuje to britským humorom. Išiel som tam s ňou, ale z kina som odchádzal poriadne znudený. Teraz po dlhom čase som si to pozrel s mojou súčastnou partnerkou a bola to rovnaká nuda ako pred rokmi. Vôbec som sa nebavil, Hugh Grant mi je protivný a suchý anglický humor nedokážem oceniť. "Štyri svadby a jeden pohreb" už nikdy viac nechcem vidieť. ** ()

Decker 

všetky recenzie používateľa

Grant je pro svuj vzhled presne tim typem do tohoto zanru komedii. Mam obcas nutkani si takovyhle film pustit nebot se v nem da zapomenou na vsedni starosti a neduhy normalniho zivota. Obzvlaste kdyz je scenar tak dobre napsany a dialogy jsou tak vtipne a rezie tak trefna musi clovek pouze spokojene vrnet v kresle a nechat se dobre bavit. ()

Reklama

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Romantik Richard Curtis (natočil Lásku nebeskú a napísal tie najlepšie romantické komédie, na ktoré si v tejto chvíli dokážem spomenúť) a Mike Newell (ktorého nenávidím za štvrtého Pottera) si spolu sadli za jeden stôl a výsledkom ich práce je jedna z najlepších britských komédii všetkých čias. Z veľkej väčšiny to záleží na dokonalom scenári, častokrát skutočne vtipnom, ale vo svojej podstate ohromne dojímavom a hlbokom, ako to už u Curtisa býva zvykom. A významnú úlohu na neodolateľnosti Štyroch svadieb a jedného pohrebu majú samozrejme herci. Partička rôznorodých charakterov dáva celému filmu sviežosť, vtip a dušu (počínajúc Grantom, cez Hannaha a MacDowellovú, až po Atkinsona). Verdikt: Newellovi čiastočne odpúšťam, je jasné, že dokáže natočiť aj vynikajúce filmy. Táto milovania hodná romantická perlička je toho dôkazom. (85%) ()

vesper001 

všetky recenzie používateľa

Rada pro všechny, které už omrzelo být single: vymetejte cizí svatby. Možná zažijete známost na jednu noc a třeba potkáte JEHO nebo JI (A když ne, aspoň se dobře najíte.) A pokud by vás tam náhodou zastihla zubatá, máte minimálně jistotu, že neumřete sami a opuštění ve svém soukromém zámku na Loiře. No a takhle nakonec došlo i na vztahového nemotoru Charlese. Ale jestli v jeho případě šlo o svatbu nebo pohřeb, musíte zjistit sami. :) ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Sú prípady, keď sa miešanie žánrov alebo rôznych druhov humoru a romantiky nezdarí. V prípade Štyroch svadieb a jedného pohrebu je spojenie svadobnej romantiky s hryzavou iróniou a cynickými poznámkami "klubu nezaviazaných" veľmi osviežujúce a dovoľuje aj zarytému realistovi a cynikovi ako som ja, brať ostatné extrémne romantické reči s rezervou. Spočítané, podčiarknuté je to príjemne pozerateľná a pravá romantická komédia na anglický štýl, zaľudnená pestrou zmesou komických postavičiek. Avšak u mňa nikdy nedosiahne na piedestál romantických komédií, kde sa drží Love Actually. 3,5* ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (32)

  • Ve vystřižené scéně bychom se dozvěděli, že Charles, Matthew a Fiona spolu chodili na univerzitu, Gareth byl lektorem do doby, než našel lísteček, na kterém stálo: "Král Lear: Děda nám nějak senilní." a Scarlett žila u Charlese od doby, kdy ji po párty našel u sebe doma pod stolem. (cariada)

Súvisiace novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (viac)

My Fair Keira

My Fair Keira

09.06.2008

Už nadpis řekne vše důležité, ale kdybyste se náhodou nechytali, rádi to upřesníme: připravuje se nová filmová verze legendárního muzikálu Lernera a Loeweho My Fair Lady. A Keira Knightley si v něm… (viac)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené