Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ona je drsná policistka bez slitování, on dobrosrdečný učitel, který jen pronásledoval zloděje ukradené dámské kabelky. Na policejní stanici ale skončil on. A právě na základě těchto událostí vznikne životní pouto dvou mladých lidí, kterým život zrovna dvakrát nepřeje. Jak se dá vypořádat s nepřízní osudu? A vyplatí se vůbec bojovat? Režisér Jae-young Kwak (My Sassy Girl, The Classic) i do třetice originálním způsobem obohacuje vody romantického filmu. (numi)

(viac)

Recenzie (89)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vynikajúca komediálne ladená romantická dráma od majstra žánru Kwak Jae-Younga. Má skvelý príbeh o drsnej policajtke, ktorá sa počas akcie zoznámi so slušným učiteľom a napriek rozdielnosti pováh medzi nimi preskočí iskra a vytvoria pár, ale všetko krásne sa raz skončí a aj ich rozdelí mimoriadne závažná udalosť. Ale láska si vždy nájde cestu. Spracovanie je perfektné, je až neskutočné, čo všetko sa môže nachádzať v romantickom filme a pritom to nepôsobilo výraznejšie samoúčelne, mafie, masový vrah, viacero zabitých ľudí, historická vložka, nejaká tá mystika a pritom to všetko tak krásne funguje. Nadpriemerná dĺžka tu nie je ani najmenší problém, celé je to tak úžasne hravé, milé a nápadité, tu sa nenájde jediná scéna, ktorú by som mohol skritizovať. Film by sa dal rozdeliť na tri tretiny, prvá je vydarená komédia s množstvom príjemných situácií, kde zaujme minimálne už len spôsob zoznámenia hlavných postáv, druhá už kladie väčší dôraz na romantiku, ktorá je zvládnutá dobre, chválim perfektnú historickú vložku a samozrejme aj zásadnú scénu, ktorá výrazne zmení žáner a aj celé pojatie filmu a posledná tretina je pre mňa čistá dokonalosť, patrí medzi to najlepšie, čo som vôbec kedy videl, jedna úžasná nezabudnuteľná scéna strieda druhú, ešte úžasnejšiu a k tomu ten dokonalý záver v podobe odkazu na My sassy girl, ktorý moje nadšenie vyzdvihol až do úplných výšin, nádhera. A pritom tu úplne všetko funguje, páči sa mi humor, romantika, dokonca aj mierne depresívny pocit v polovici filmu. Herecké obsadenie je skvelé, Jeon Ji-Hyeon vo svojej klasickej a tým aj najlepšej úlohe, veľmi ma bavil aj jej priateľ Jang Hyuk a plno skvelých vedľajších postáv, obzvlášť postavy policajtov si ma získali. Réžia a technická stránka sú dokonalé, toto je jednoznačne absolútny vrchol žánru, skvelý vizuál, množstvo kamerových nápadov, zaujímavé efekty, tu nemám čo vytknúť. A k tomu tá krásna hudba, ktorá vylepší množstvo už tak výborných scén. Tu ani nemám čo vytknúť, jeden z najlepších filmov, aké som kedy videl, pričom záverečná tretina je už úplná dokonalosť a v rámci žánru absolútna špička. 90% ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Ona je nevyspytateľná. On fascinovaný jej drzosťou. Ona v sebe nesie traumu minulosti. On jej pomáha ako vie. Zaľúbia sa. Radosť trvá len okamih. Vždy to tak je. A preto je lúčenie veľmi bolestivé. Oči divákov sa utopia v slzách. Lebo sa mali tak radi. Ich láska nestihla rozkvitnúť. Len závanom vetra pohladila tváre. V pár vetách recept na kórejský slzopudný romanticko-komediálno-tragicko-dramatický komerčniak. Keď už vidím štvrtý po sebe, počiatočná fascinácia ustupuje opakovaniu (repetitívnosti). Všímam si skôr spoločné znaky a štruktúru rozprávania príbehu (navnadenia diváka). Musí ísť o mladé, začínajúce páriky. Ona je vždy sociopatka - buď nezvláda emócie, minulosť alebo jej vadí spoločnosť ako taká (nečudujem sa - príznačná bola napr. úvodná kamerová jazda, zachytávajúca kórejský megapolis, kde sa len veľmi ťažko hľadala známka prírody). On zvyčajne vzorný zamestnanec (študent). Ona má odžité niečo nepríjemné (kto z divákov nemá, že?; ináč na tom stavajú aj cigánske veštice: začnú, že určite Vás v minulosti stretlo silné sklamanie - pomaly sa z neho dostávate a pri udržaní optimizmu sa dožijete najmenej 99 rokov). ()

Reklama

Dale 

všetky recenzie používateľa

V niektorých momentoch (v prvej polovici) rovnako príjemné a svieže ako Yeopgijeogin geunyeo, aj záver bol fajn, aj keď úplne iný žáner, no občas som nevedel, či to tvorcovia poňali ako paródiu alebo si z divákov robia dobrý deň... A scéna, keď Kyungjin naháňa vraha, ktorá je sprevádzaná nevhodným hudobným motívom spojeným s opakovaním dialógov Kyungjin a jej milého, bola na pár faciek pánu režisérovi. Aj tak som sa rozhodol prikloniť s hodnotením smerom hore. Keby sa to prestrihalo, pár scén pretočilo, tak by to bolo aj na 5. ()

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

"Spíme spolu!" ■ Smíšené pocity. Stejně jako MSG, mě i Windstruck emocionálně trochu míjí. Film vnímám jako sled dynamických a nápaditých spotů, které jsou někdy vtipné, někdy vážné, často uletěné, často cool a víceméně pasují k sobě. Paradoxně hodnotím pozitivněji druhou, vážnou polovinu. Věřil jsem jí víc (v první mě některá chování iritovala - například: "Jak si neozbrojený muž může, proboha, myslet, že pokud se vydá na místo, kde jeho přítelkyně policistka právě zasahuje, pomůže jí tím?"). Celkově jsem (bohužel) seriózně váhal mezi 3 nebo 4 hvězdičkami. ■ Pro May: Super! V balení jsem našel kromě DVD také CD s OST. Pouštím si dokola pomalou orchestrální verzi Knockin'on Heaven's Door http://www.youtube.com/watch?v=nGes-p7pTEE a BK Love. Pouze mě mrzí, že krásná a pomalá verze songu Stay má jen 25 sekund :). ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Láska je ten najsilnejší cit. Cit, ktorý ako jediný dokáže človeka prinútiť siahnúť na svoj život a to len pre to zvlaštne tlačenie pri srdci. Legenda pravila, že princ po 49 dňoch navždy odíde, ale dovtedy sa príde rozlúčiť so svojou princeznou. Po smrti sa chcel stať vetrom. Oplatí sa čakať ? Oplatí sa prežívať pre tých pár sekúnd ? Otázku, ktorú treba pokladať rozvážne a na odpoveď násjť ten správny čas. Niekedy je menej viac a úporné snaženie môže mať oveľa slabší efekt ako nápad, prirodzenosť, voľba prostriedku. Že niesú slzy na krajíčku to, čo nám zviera hrdlo, že to nieje smutná pesnička, ale možno iba pohľad keď niesú treba slová. A že to ide, ma už Kwak raz presvedčil. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (2)

  • Hudební stopu nahrála pražská filharmonie pod vedením dirigenta Stanislava Vavřínka. (Vavča)

Reklama

Reklama