Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dustin Hoffman v roli ambiciózního novináře, který překrucuje informace tak, aby nesprávně ovlivnily veřejnost. Proti němu stojí John Travolta jako pracovník bezpečnostní agentury v muzeu, který náhodně postřelí jiného zaměstnance a následně si bere několik rukojmí... (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (128)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Do urcitej miery to pripomina starsiu klasiku Dog Day Afternoon. Ani nie tak zapletkou ohladom prepadu banky/muzea, ale tym, ze sa filmy zaoberaju dopadom verejnej mienky na cele udalosti. Ale zatialco v Dog Day Afternoon to nemalo prilis velky vyznam a Pacino verejnost iba bavil, vdaka comu hned do banky nenabehli policajti, tak v Mad City vidime ako s divakmi novinari manipuluju podla toho ako sa im to hodi a v jednej chvili robia novinari z pachatela obet, ktoru by ste si hned zobrali domov a zakratko na to z neho urobia parchanta, ktoreho by ste vlastnorucne ukamenovali. Pachatel je podobne ako v Dog Day Afternoon menej inteligentnejsi, bez poriadneho planu. Travolta tu v ulohe toho tupca podava jeden zo svojich najlepsich vykonov v kariere. Hoffman ako manipulativny novinar, ktory snad ma este aj nejake city a svedomie odohrava svoj standard a Travoltovi je dôstojnym partnerom. Spolu tvoria velmi zaujimavu dvojku. Zaujimava je este vedlajsia linia v ktorej sledujeme postupny prerod mladej zacinajucej novinarky na citovo vyprahnutu novinarsku mrchu. Z dalsich postav este zaujme vynimocne slizky Alan Alda a sympatak Ted Levine. Mad City sa mi paci viac ako Dog Day Afternoon pretoze je seriozne pojate, zatialco u Dog Day Afternoon som mal neraz pocit, ze sledujem komediu a tym padom podobne tragicky zaver na mna nezapôsobil tak silno ako u Mad City. Hudba Thomasa Newmana je vydarena, ale zacinam mat pocit, ze u kazdeho jeho soundtracku pocujem motivy zo Shawshanku. Vysledkom je pôsobiva zanrovka, ktoru si rad pozriem znova. 8/10. ()

greetchen 

všetky recenzie používateľa

Vrtěti psem to není. Téma manipulace médii je tu dobře nakousnuto, bohužel ale jen rychle přežvýkáno a nevyužitě vyflusnuto. John Travolta je trochu tuctový, myslím, že to mohl zvládnout mnohem lépe, protože je dobrý herec. Díky aspoň za Alana Aldu a Dustina Hoffmana. Hlavně díky Hoffmanovi tenhle film nepropadl úplně. ()

Reklama

Shaqualyck 

všetky recenzie používateľa

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. A tak když jeden ňouma (překvapivě velmi přesvědčivý Travolta) přijde o práci, nenapadne ho nic lepšího, než vzít jako rukojmí skupinku dětí a zabarikádovat se v budově místního muzea. Bena Stillera byste tu ale hledali marně, v tomhle muzeu exponáty neožívají. Zato je tu shodou náhod jeden reportér (tradičně výborný Hoffman), který už nějaký ten pátek marně vyhlíží sólokapra, který by mu dopomohl zpátky ke korýtku… Costa-Gavras nahlíží na novináře podobnýma očima jako Miloš Zeman. Jen místo peprné rétoriky volí vyprávěnku o jednom troskoidním prosťáčkovi, na kterém si mediální hyeny nehezky smlsnou při vytváření „objektivního zpravodajství“. Doporučuji zejména těm, kteří den co den o půl osmé dychtivě usedají před obrazovku a pokorně se oddávají černé kronice s názvem Televizní noviny. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Filmov s prekrucovaním informácií televíziami je viac, tento nijak nevybočuje a ani ma nijako silnejšie nechytil. Atypické role dvoch hereckých hviezd a hoci obaja neboli zlí, celkom by som vedel predstaviť, že by si role prehodili. Teda Hoffman ako terorista-amatér a travolta ako senzáciechtivý novinár. Inak film stráca po čase tempo, od začiatku beží na odľahčenom režime, čo mi vadilo asi najviac, a až k záveru začína mať kontúry drámy. Záver sa naozaj podaril. Trilerové prvky však film postráda a aj preto sa nevyhne nudnejím pasážam. Cítim z toho nevyužitý potenciál. ()

andrii 

všetky recenzie používateľa

Zabere. Zamíří na... Pro oči, co se počítají. Vysílatele šera dní, co se ptá proč. Trápení prázdnoty převržené číše jistoty. Až celkové zatmění rozsvítí světla, čistě havraní. Dav se vrhá na své sousto, do centra. Vidět LIVE, obestoupit jeho pád. "Obejmout" muže s mikrofonem, před nekrologem, který jím pro něj vrtěl. Sledoval. Svým vlivem v reflektorech referoval, neblaze tak "zavařil" vysílené tváři. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (1)

  • Tržby v USA za první víkend: 4 649 742 dolarů (2194 kin). Náklady na výrobu: 50 milionů dolarů. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama