Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminálna komédia o ukradnutom obraze, krásnej zlodejke a svojráznej obhajkyni, ktorá vtrhne do života usadnutého zástupcu prokurátora.
Slávny maliar Sebastian Deardon zahynul v deň ôsmych narodenín svojej dcéry Chelsey. Vtedy v jeho ateliéri vypukol požiar a on zhorel, plameňom padlo za obeť aj celé jeho dielo. Po osemnástich rokoch Chelseu náhle zatkne polícia - pokúsila sa ukradnúť obraz, o ktorom tvrdí, že jej ho otec tesne pred tragickou smrťou venoval. Jej energická mladá obhajkyňa Laura Kellyová, známa nekonvenčnými metódami, obratne vtiahne do prípadu pracovníka prokuratúry Toma Logana a donúti ho preskúmať žalobu, vyznačujúcu sa celým radom nejasností a rozporov. Zdanlivo banálny prípad sa dramaticky skomplikuje, keď sa Chelseu a Toma niekto pokúsi zavraždiť. A ešte ku všetkému sa medzi Laurou a Tomom začína rodiť vzťah, ktorý riadne presahuje služobný rámec... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (78)

andy60 

všetky recenzie používateľa

Buď jsem prostě neměl den a nebo byl ten film skutečně slabý. Už v úvodu mě jako vztyčený prst varoval na postu režiséra Ivan Reitman - tvůrce zábavy pro široké masy, což se zpravidla ve výsledku promění v něco, co prozíváte od začátku do konce. Orlové práva nefungují jako komedie - skutečně jsem se nezasmál ani jednou, jako kriminálka rovněž ne, neboť zápletka je tak prostoduchá, že prostě nedokáže zaujmout. A jako romantický film? Chvílemi se o to R. Redford s D. Winger snaží, ale já jim to prostě nežral. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Orlovia práva sú veľmi príjemným odpočinkovým filmom. Dôvodom je najmä obsadenie, Redford a Wingerka sú aj ústami jeho filmovej dcéry párom, ktorý sa perfektne k sebe hodí. Vlastne sa čudujem, že sa nedali dokopy aj v reálnom živote. Poslal by som im blahoželanie. Scenár je síce klasická tuctovka, ale má to celé šmrnc, atmosféru a dobré dialógy. No a neberie sa to príliš vážne. Pekné porovnanie krádeže vlastného obrazu z krádežou vlastného auta. Ak nie je scenár originálny, tak aspoň poteší v detailoch. Redford sa v jednom momente filmu ocitne v kombinácii rôznych okolností, ktoré s relatívnym prehľadom zvláda, ale v reáli by asi každý človek uvažoval o sebevražde. Túto jednohubku si kedykoľvek v telke rád zopakujem. 70%. ()

Reklama

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

U tohoto filmu jsem si uvědomila jak velkou roli hraje obsazení filmu hereckými hvězdami. Kdyby v tomto snímku nehrál Robert REDFORD a Debra WINGER, tak bych už asi po 30 minutách přerušila vysílání DVD. Je to úplně obyčejná kriminálka s námětem z umělecké sféry, jakých jsem už viděla s menšími obměnami stovky. Jenže hraje zde stále ještě roztomilý Redford (dobře se na něj kouká) a tak jsem vydržela. Ovšem známka za film jenom průměr, neboť se jedná o kriminálku bez překvapení. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Robert Redford, který ve své další roli správného Američana, blonďáka se zlatým srdcem, spolu s uhrančivě krásnou Daryl Hannah a energickou právničkou Debrou Winger, vyšetřuje zdánlivě banální případ o jedné krádeži vzácného obrazu. Přes několik přestřelek, honiček, požárů a nenáročného humoru se v téhle dvacet let staré komedii dostaneme až ke kýženému happy-endu. Nic víc, nic míň!! ()

charge 

všetky recenzie používateľa

Tenhle snímek, i když ho podle názvu znám už hodně dlouho, se mi vždycky nějak vyhnul. Teda musim uznat, že má dobrou atmosférou 80. let, tak jak je tomu u Reitmana standartem a herce, kteří teda až na zlatomalinovu Daryl Hannah, odvedli slušnej výkon, Redford s živelnou Debrou Winger, kterou si vybavuju předevšim z Černý vdovy, kde ovšem vyzněla spíš jak asexuální teta s osmdesátkovou trvalou, zde ale vypadá tak jinak a skvěle, že jsem ji zprvu ani nepoznal. Jako všechno dobrý, ale velkej zádrhel vidim v příběhu, kterej zkrátka stojí totálně za hovno a nezachraňujou to ani herci a ani ta zmíněná super atmosféra. Nějaký kšefty s obrazama, soudní líčení krádeže, pyromanství, trocha politiky, vyšetřování rozpadlý skupiny podvodníků a vyjde z toho guláš bez chuti u kterýho jsou skoro i dvě hvězdy příliš. 35% ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (3)

  • Ke snímku bylo vytvořeno několik alternativních závěrů. (Terva)

Reklama

Reklama