Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policajt Marion „Cobra“ Cobretti (Sylvester Stallone) je poverovaný prípadmi, ktoré ostatní policajti odmietajú. Teraz je na stope maniaka, ktorý spáchal niekoľkonásobnú vraždu sekerou. Jeho úlohou je chrániť jedinú svedkyňu, modelku Ingrid (Brigitte Nielsen), ktorá akoby zázrakom prežila masaker bandy psychopatov. Hneď ako Cobra prevezme úlohu, má plné ruky práce, aby zachránil Ingrid pred ďalšími útokmi zabijakov... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (29)

Urga (1991)

  • Plakát, který Gombo (Bayaertou) ukazuje svým sousedům a muže na něm prohlašuje za svého bratra, je plakát z filmu Cobra (1986) se Sylvestrem Stallonem. (Terva)

Ako štvaná zver (1995)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Pauly Gosling. Stejnou knihou byl inspirováni film Kobra (1986). (Terva)

Policajt v Beverly Hills (1984)

  • V původní verzi scénáře se počítalo s herci typu Al Pacino, James Caan nebo Clint Eastwood. Do hlavní role byl zamýšlen např. Mickey Rourke, ale studio si vybralo Sylvestera Stalloneho. Ten si před začátkem natáčení upravil scénář, aby mu lépe seděl. Jméno hlavního hrdiny změnil z Axela Foleyho na Axela Cobrettiho, aby se mu mohlo říkat "Motor City Kobra". Po Stalloneho úpravách se z filmu vytratila komediálnost a navýšil se rozpočet, který ale studio nebylo ochotno akceptovat, a tak Stallone z projektu odstoupil. Hlavní roli nakonec získal Eddie Murphy a všechny nápady, které byly vytvořeny pro Stalloneho, byly nakonec zařazeny do filmu Kobra (1986). (Chevees)

Reklama

Reklama