Reklama

Reklama

Svadba môjho najlepšieho priateľa

  • Slovensko Tú svadbu treba zrušiť! (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Autorka kuchárskych kníh Julianne Potterová (Julia Robertsová), s prezývkou Jules, sa ocitne pred vážnym životným problémom. Jej priateľ, športový komentátor Michael O´Neal (Dermot Mulroney), jej oznámi, že sa o niekoľko dní žení. Kedysi si dali sľub, že ak sa do svojich 28. narodenín nevydá, vezmú sa. Do narodenín zostáva len niekoľko týždňov, a teraz toto! Jules si zrazu uvedomí, že Michaela po celé roky ľúbi. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (182)

Nataniel73 

všetky recenzie používateľa

Mimoriadne vydarená romantická komédia, v ktorej najlepšie herecké výkony nepredvádzajú hlavné postavy, ale Rupert Everett ako kamarát a gay zároveň alebo ak chcete psychická podpora neúnavnej a duševne rozhodenej Jules, ktorá sa rozhodne za každú cenu prekaziť svadbu jej najlepšieho priateľa. O trapasy, ale aj komické situácie nie je núdza a celé to vygraduje vskutku romantickým finále s šťastným koncom. Posledná tretina filmu je priam natlakovaná akčnými aj romantickými scénkami a nutno dodať, že jak Julia Roberts tak aj Cameron Diaz predvádzajú presvedčivé herecké výkony. Ženích je tak trochu mimo hru herecky aj osobnostne, ale všetko to vynahrádza už spomínaný snúbenec, kamarát a gay v jednej osobe. "Pretože on si strašne rád hrá na to, že je gay."..."Prečo by to robil?" 85% hlavne za skvelý scenár, hudbu a nosnú myšlienku. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Svadbu môjho najlepšieho priateľa som videl raz, naproste ničím ma táto snímka nenadchla, síce sa dej dal sledovať bez premáhania a v náznakoch by bol možno aj ľahký vtip, ale nič viac, film skončí a vy už nemáte potrebu túto slabučkú komédiu vidieť niekedy znova. Na mňa je to až príliš naivné. A Julia Roberts tiež nič moc v tomto filme a v tejto úlohe. Cameron Diaz tu bola podstatne lepšia. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Nespomínam si, žeby ma nejaká komediálna romanca z 90. rokov sklamala. Proste dekáda, keď sa darilo všetkým žánrom. Nejde o nič revolučné, ale sympatické obsadenie a ich odovzdané výkony, sú tu veľkou prednosťou. Dnes sa už nič také netočí a to ´´vďaka´´ prehnanému multikulty, politickej korektnosti a over the top feminizmu. ()

D28 

všetky recenzie používateľa

Čo je cieľom komédie?Rozosmiať.U mňa im to vyšlo.Keď George začne spievať v reštaurácii, vždy sa pridám a vždy sa rehocem ako ťava.A pri záverečnom tanci.Z celého filmu srší optimizmus a nádej, že i prašivina má šancu.A že priateľstvo medzi mužom a ženou existuje.Everett je jasná jednotka a Mulroney....nula. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Když šli při studiích od sebe, slíbili si, že pokud budou v osmadvaceti svobodní, vezmou se. Teď ten čas nastal, oba žijí v jiném koutě Ameriky, mají rozdílné životy a povolání, a on se rozhodl k velkému kroku: ožení se, jen s nějakou jinou. Ona má jediný cíl: svatbu překazit. Svatba mého nejlepšího přítele svým způsobem boří zavedená klišé žánru. Julia tentokrát nehraje hlavní objekt touhy, protože její dávnou lásku odloudí jiná (Cameron Diaz), navrch není její hrdinka morálně bezúhonná, ani klasického happy-endu se nedočkáme (pokud ovšem stačí morální prozření, budou diváci spokojení). Škoda, že kromě Julie Roberts a skvostného Ruperta Everetta má pár snoubenců tak mizerně napsané role. Zejména Dermot Mulroney se jen něčemu diví, něco ho překvapuje, leccos mu nedocvakne, ač se to před ním rozbalí v plné kráse. Škoda toho, protože jinak to byl slušný náběh na „revoluci“ v žánru romantické komedie. Tudíž, že je tenhle kus víc než snesitelný, vděčí zejména dvěma zmíněným hercům, svižnému tempu a sympatickému soundtracku. Protože se solidním námětem tu prostě neumíme pracovat a samotný příběh je ve výsledku dost jednoduchý a spoléhající na několik scénáristických berliček. Což je velká škoda. Ale ty čtyři hvězdy nakonec dám. ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v americkém Chicagu. (Terva)
  • Scéna, ve které je "hozena kytice", se odehrává v muzeu Cuneo ve Vermont Hill Illinois. Štáb odstranil a uložil koberec, který režisér při točení scény nechtěl mít v záběrech. Pracovníci muzea však koberec našli až za dva měsíce. (Terva)

Reklama

Reklama