Reklama

Reklama

Jurský park 3

  • Česko Jurský park 3 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Doktor Alan Grant (Sam Neil), paleontológ svetového mena, sa i naďalej venuje štúdiu dinosaurov. Práve sa mu podarilo dokázať, že velociraptory disponovali vysokou inteligenciou a schopnosťou vzájomnej komunikácie. Ale na otrasné osobné stretnutia s pravekou faunou sa snaží zabudnúť. Závratná finančná ponuka manželov Kirbyovcov (William H. Macy, Téa Leoniová), ktorí si chcú zalietať nad Isla Sorna, spôsobí, že sa spolu so svojím asistentom stane ich odborným sprievodcom. Keď však lietadlo zamieri na pristátie, pochopí svoj omyl. Tí dvaja – nie príliš bohatí rozvedení partneri – práve na Isla Sorna stratili štrnásťročného syna Erica (Trevor Morgan) a sú odhodlaní ho zachrániť stoj čo stoj. Niekdajšia základňa Jurského parku je v troskách, ale dinosaurom sa tu darí a človek je pre nich nevítaným votrelcom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (587)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Ano, ano, akce, zábava, dinosauři, skvělé triky... Ale to původní kouzlo je fuč. Spielberg Jurskému parku zkrátka chybí. Ani ten pocit, že ještěři jsou živí, jsem tentokrát neměl. Ze tří hvězd patří jedna Samu Neillovi, jedna ILM a Stanu Winstonovi a jedna těm akčním sekvencím (dinosauří zápas, klec pro pteranodony). ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Tie najhoršie veci, aké ľudia kedy vymysleli, robili s najlepším úmyslom.“ Divoké, dravé a príjemne jednoduché safari dobrodružstvo s montanským kovbojom Samom Neillom (aj keď v jednotke bol lepší) a sympatickým Alessandrom Nivolaom (Cageov brat z Tváre toho druhého). Trojka v mojich očiach dinosérii napravila renomé čiastočne pošramotené nie zlou, ale ani výbornou dvojkou. V trojke sa nevyskytujú žiadne zbytočné postavy, žiadne myšlienky o zrážke dvoch svetov oddelených od seba desiatkami miliónov rokov, žiadne reči o vede. Zato sa dočkáme velociraptorov, ktorí zrejme nedokážu nudiť. A výborne im nahráva (nalietava) kŕdeľ pterodaktylov. Tie mali byť už v dvojke, dokonca s nimi predbežne počítal merchandising (mohli ste si v hračkárstve kúpiť figúrku Malcolma na rogale), ale nakoniec to vtedy nevyšlo. Vyšlo to až teraz a je to takmer hororová scéna (v dobrom). Poteší tiež finále na rieke a temer až post-apokalyptická výprava a fakt, že skoro každý problém je vyriešený skôr, než začne nudiť (postava X je "unesená" dinosaurami. O dve minúty ju ľudia vyslobodia.). Postavy nie sú žiadny strhujúci zázrak a scenár je vcelku jednoduchý, ale u mňa spokojnosť, o ktorú sa postaral svižný režisér, parádna ostrovná výprava, žiadne trápne finále z mesta (viď. dvojka), dobré CGI, realistická stopáž a sympatické postavy. ()

Reklama

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Erik Kirby: Četl jsem vaše knížky. Ta první byla lepší. Než jste byl na ostrově. To jste je měl ještě rád. dr. Alan Grant: Tenkrát mě ještě nechtěli sežrat...... Môj vek v čase premiéry - 14 rokov a pravdepodobne najslabší Jurský park. Okrem nadšenia z návratu Alana Granta na scénu film nemá žiadne zaujímavé postavy. Po temnej dvojke (síce blbá, ale dinosaury mali aspoň poriadny apetít čo sa počíta) sa tu jedná až o príliš detskú verziu (kde nezomrie takmer nik) s jedným premúdrelým otravným deckom, ktoré išlo neuveriteľne na nervy (celý čas som si prial nech ho už niečo zožere). Aj napriek tomu sa na scéne našťastie často objavujú veľmi podarené dinosaury (efekty parádne). Nové atrakcie (prevareného T-Rexa nahradil Spinosaurus, okrídlené nebezpečenstvo v podobe pterodaktylov a nový pohľad na vzhľad a inteligenciu velociraptorov) a neskutočne rýchle akčné tempo však nedovolujú žiadnu nudu. Svižná dinosauria jednohubka. P.S.: Kedy už konečne bude Jurský park 4? ()

Vitason 

všetky recenzie používateľa

Máte manželské problémy? Pak je tu z dílny Johnston/Spielberg jednoduchý recept, jak vaše manželství obnovit. Stačí si najmout jednoho paleontologa v klobouku, pár šašků s puškami, kteří budou stejně sežráni a vyrazit na ostrov obývaný dinosaury, pokud přežijete, určitě se dáte opět dohromady... Třetí Jurský park se vydal oproti předchozím dílům hororovějším směrem, díky čemuž je film mnohem komornější, ale ani to není nějak na škodu. Místo velkých akčních scén tak sledujete souboj pár celkem sympatických postav o přežití ve stísněnějších prostorech (laboratoř, lávka), kdy se celý dinosauří cirkus může pochlubit triky na úrovni předešlých dílů, slušným hereckým obsazením, mdlou režií a stupidním závěrem. Sice to není žádná hitparáda, ale adept na jedno nudné odpoledne určitě. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No tak tohle uz je vyslovene dojeni zajimavyho napadu a dost zbytecny pokracovani, navic film uz zavani lehkou beckovosti a nenatocil ho Spielberg, ale i pres tohle vsechno se musi uznat, ze to je zabavna a napinava jizda. Veliky plus je, ze ma film jen 80 minut, triky dinosauru pokrocily a jsou tady naprosto bezchybny a je tu Sam Neill a v jedny z roli fajn Macy. Takze celkove zabavna beckova jizda v provarenejch kulisach. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (37)

  • Spiranosaurova lebka s krokodýlí tlamou měřila 2,5 m a jeho tělo bylo 18 m dlouhé. (HappySmile)
  • Malý letoun, kterým výprava přiletí na ostrov, je typ Beechcraft B200 Super King Air. (Foxhound#1)

Súvisiace novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené