Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlotte, mladá skotská žena, která studovala ve Francii, žije během II. světové války v Londýně. Tady se zamiluje do Juliena, pilota britského královského letectva. Protože umí dobře francouzsky, je Charlotte zverbována britskou rozvědkou jako kurýr mezi Anglií a francouzským hnutím odporu. Kdykoliv se vydá za nepřátelskou linii, stává se z její mise i mise čistě osobní - na vlastní pěst pátrá po svém Julienovi, kterého sestřelili někde nad Francií. Charlotte se dostává na seznam gestapa a je tak v permanentním nebezpečí. Na své misi poznává všechny hrůzy války... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (93)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Európu zmáha 2. svetová vojna. Napriek tomu stretnete človeka, kvôli ktorému ste ochotní ísť niekam ďaleko od všetkého, čo poznáte, bez ohľadu na to, že o ňom skoro nič neviete. Na mieste sa však zoznámite s niekým iným, a musíte s ním tráviť čas, aj keď spočiatku len z povinnosti. Neskôr si v duchu sľúbite, že raz ho niekde za priaznivejších okolností znovu navštívite. Neviem, či sa mi to podarilo aspoň trochu načrtnúť, no všetko, včítane samotného prežitia, je tu o kompromisoch. Vraví sa, že svet leží mladým pri nohách. Ale počas vojny ležia mladí pri nohách svetu, kde (našťastie) neprestávajú vnímať, cítiť a pamätať. Charlotte Gray je jedna z nich. Akosi som nepostrehol, v čom bol taký markantný rozdiel medzi týmto filmom a napríklad takou Čiernou knihou, ak nepočítam lokalitu, do ktorej je príbeh zasadený. _ Videné v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

jefff 

všetky recenzie používateľa

Po schlédnutí více než dokonalého snímku Paula Verhoevena, Černá kniha, jsem vyhledal příběhem podobný film s mou oblíbenkyní Cate Blanchett Charlotte Grey. Krom první půlhodinky, která mne příliš nezaujala se mi opět dostalo nadstandartního zážitku. Překrásná Cate hraje fantasticky a je radost se na ní dívat. Je pravdou, že Charlotte Grey mě zpracováním tolik neuchvátila jako Černá kniha, přesto jsem nemohl jinak než za plný počet hvězdiček. Charlotte Grey je méně výpravná, více smutná a realistická, méně hrdinská ašak více dojemná. Komu se, stejně jako mě, líbí filmy s tématikou odboje, Charlotte Grey ho nemůže zklamat! ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Mozaika udalostí vytvára príbeh, ktorý sa stať nemusel, ale mohol. V napätej atmosfére hrá prvé husle božsky krásna a herecky ako obvykle výborná Cate Blanchett a s nádhernou charizmou starého muža jej sekunduje Michael Gambon. Billyho Crudupa schválne dávam až na tretie miesto, pretože jeho Julien je síce dobrý, ale predsa mu chýba tá iskra, ktorú predviedli jeho hereckí kolegovia. Slušný vojnový film, opäť trochu z iného uhlu pohľadu, ktorý by však bez hereckého obsadenia hlavných postáv stratil ďalší bod. Takto slabšie 4*. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekná kamera, kostýmy a vôbec historické vystihnutie dejiska a obdobia. Ale zápletka nemá motor a film je až do poslednej štvrtiny príliš televízne utlmený a nevýrazný. Dokonca ani Cate Blanchett z filmu nevyčnieva, akoby sa riadila pokynmi režisérky 'menej je niekedy viac.' Nebyť toho zdramatizovania na konci, nechal by ma film rovnako chladným ako čítanie nezáživnej knihy. ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Název zní tak trochu jako luxusní francouzský parfém, ale tady o ten vůbec nejde. Má jen prostý a výstižný název, který nám občas napoví daleko víc. Je to dojemná romance o lásce v období 2. světové války. Mladá žena ztratila svou milovanou lásku, zbavila se své indentity, pod velkým tlakem se rozhodla pro dráhu špionky a vydávala se na území tehdejší okupované Francie. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (2)

  • Cate Blanchett počas nakrúcania zistila, že čaká svoje prvé dieťa, syna Dashiella. (Ninfa)
  • Film je inspirován skutečným příběhem nedávno zesnulé Novozélanďanky Nancy Wakeové, přezdívané "Bílá myš", která za druhé světové války působila jako špionka a členka francouzského protinacistického odboje. (Camulator)

Reklama

Reklama