Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) slúži na lietadlovej lodi Carl Vinson, ktorá v Jadranskom mori zaisťuje americké vojenské operácie v Bosne. Na Štedrý deň počas rutinného prieskumného letu však jeho stíhačka opustí vyhradený letový koridor nad pevninou, pretože chce odfotografovať srbskú jednotku, ktorá práve maskuje masové hroby. Po zásahu lietadla sa poručík katapultuje a uniká pred neľútostným srbským komandom, ktoré už zavraždilo jeho kolegu - pilota. Podarí sa admirálovi Reigartovi (Gene Hackman) zachrániť obkľúčeného a vyčerpaného vojaka, ktorého prenasleduje krutá srbská jednotka ďaleko za bojovou líniou? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (340)

petero 

všetky recenzie používateľa

Owenovi to ako zostrelenému stíhačovi sekne a v pohode som mu držal palce nech sa z toho pekla dostane. To čo predvádza John Moore je doslova „eye candy“ – nabušená žranica plná extrámne spomalených až zastavených záberov (zostrelenie stíhačky) a ono to čuduj sa svete v tomto ehm vojnovom filme funguje. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Použite hlavu! Výcvik! Utečte! Prežite! A my vás vyzdvihneme“.“ Panebože, kto písal scenár? Pilot (Owen Wilson) zhavaruje v lesoch a musí sa z bodu C dostať do bodu T, kde ho vyzdvihne jeho kapitán (Gene Hackman). Vtip je v tom, že pred bodom T treba prejsť bodmi A, B, C alebo CH, pričom na každom mladého vojaka čaká akčné inferno, napr. drsný beh mínovým polom. Geniálne primitívny scenár, robustné herecké výkony (sympatický Owen Wilson mal dostať cenu za najnepravdepodobnejší akčný výkon roka), strhujúci soundtrack a silné akčné výjavy zo slovenských lesov (niekde údajne zahliadnete Kamila Mikulčíka). Bez zbytočných emócií treba skonštatovať, že technická stránka je zvládnutá brilantne. Už úvodné titulky sú poňaté v takom tempe, až som ich zabudol čítať. ()

Reklama

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Směs patetického militantního blábolu a válečnických klišé, tak trošku až zneužívající nešťastných událostí na Balkáně v polovině devadesátých let (až si tak člověk říká, co by asi tak >u.s.armfilmaři< dělali, když Vietnam už přece jen je trochu pasé a Blízký Východ nabízí víceméně jen horko, prach a písek, že...) namixovaná s dobře vyrobenou chlapáckou zábavou, místy opravdu napínavými scénami a řemeslně dosti zručně natočenou akcí a snad svým způsobem i potřebným (ryze americkým) vojáckým >poselstvím< : Ano, emerický voják nezůstane jen tak ve štychu! To hned na pomoc přispěchá i sám admirál... ;-) . . . Po druhém zhlédnutí jsem ale přes všechny ironické pocity přidal nakonec jednu hvězdičku, protože poctivých pět z deseti zde nelze dát a přece jen je nutno uznat, že právě ty kvality mainstreamového válečného akčního filmu tenhle ryzí hw produkt peostě má! I přes naprosto pitomý a zbytečně za vlasy doslova vytažený závěr ve stylu nepovedené >bondovky< , však bez nadhledu a šarmu potřebného k tomu, aby nakonec nestal se nechtěnou parodií... - - - - - (Poprvé viděno někdy dávno v tv, znovu viděno - a přehodnoceno - na tv Nova 18.8.2008, komentář zde jako mnohý - 19.8.2008) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Videl som to prvykrat pred pätnastimi rokmi v kine. Pripadalo mi to ako nenarocna jednohubka na ktorej ma najviac bavili slovenske lokacie a herci. Ale odvtedy som nemal potrebu to vidiet znova. Dnes som si to dal druhykrat a moje dojmy su o dost horsie. Strasne ma sral imbecilny scenar. Je to natocene v takom tom Bruckerheimerovskom cool style, kde vsetko neustale vybuchuje a cely cas sa to snazi byt cool. Ale uz mi to prilis cool nepripadalo. Akcia mi pripadala sterilna (nevyrazny packal John Moore sa nezaprie) a bez šťavy. Alebo lepsie povedane bez krvi. PG-13 rating znova uradoval. Hackman je tu cely cas za vola a Wilsona som vo vaznej polohe nikdy nemal rad. A tu sa cely cas sprava ako rozmaznany blbec a nie elitny vojak. Takze nakoniec som si znova najviac vychutnal lokacie a Marka Igondu. Len skoda, ze nam neukazali jak vybuchol. Ale chapem rating to nedovolil. 4/10. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Don Davis: 1. Main Title (Ustao) ,2. Goldent Gridiron Pilot ,3. The Skies of Sarajevo ,4. Jet Smash ,5. Off Mission ,6. Stranded Stackhouse ,7. The Stack Interrogation ,8. Burnett On The Run ,9. Piquet Pernicious ,10. The Treacherous Tracker ,11. Field of Death ,12. Piquet, Pourquoi? ,13. Wire Worry ,14. Tracker Trčs Terrible ,15. Persistent Piquet ,16. The Near-Fatal Dozeoff ,17. On Their Wat To Hac ,18. Burnett's Body ,19. Burnett Bereavement ,20. Zbogom Bazda ,21. Airborne Rescue Brigade ,22. Battle On Thin Ice ,23. Ustao (Risen) , ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Vďaka natáčaniu na Slovensku, vybudovali v Lubochnianskej doline niekoľko kilometrovú asfaltovú cestu, ktorá pre dopravu slúži dodnes. (W.E.N.D.Y)
  • Jedná se o první film, ve kterém byla představena F/A-18E/F Super Hornet. (KucC)
  • Rozbombardované Sarajevo bylo vytvořeno v přírodní rezervaci nedaleko Žiliny. Sochu znetvořeného anděla lze spatřit kousek od Košic v obci Háj, každoročně vyžaduje tato filmová rekvizita údržbu od specializované firmy. Díky jejímu umístění v obci došlo k nárůstu turistů. Její GPS souřadnice jsou N 48.6287066498 / E 20.8573669195. (Lucas87)

Súvisiace novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (viac)

Reklama

Reklama