Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam (Brendan Fraser) sa narodil v protiatómovom kryte, ktorý si kedysi postavili v záhrade jeho geniálni rodičia, vystrašení studenou vojnou. Calvin Webber (Christopher Walken) a matka, vzorná domáca pani Helen (Sissy Spacek) na prvý pohľad bizarnému rozhodnutiu ich priviedla havária a následný výbuch lietadla na ich pozemku. Túto udalosť považovali za útok taktickými zbraňami. Adam bol vďaka tomu tridsaťpäť rokov vychovávaný v podzemí. Myslel si, že je jedným z mála pozemšťanov čo prežili. Teší sa, až rádioaktivita vonku poklesne pod životu nebezpečnú hranicu a on bude môcť vyjsť von... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (325)

cab 

všetky recenzie používateľa

Sileny vedec pred strachem z jaderneho utoku se skryje se svoji manzelkou a nenarozenym synem do protiatomoveho krytu. Po dlouhych 35 letech jsou primeni vylezt na povrch a k tomuto kroku je vicemene odkazan syn Adam (ve sve roli dokonaly Brendan Fraser). Nezkazeny a naivni truhlik ma za ukol nakoupit zasoby a pri teto prilezitosti poznava uplne jiny svet nez na ktery byl zvykly vcetne zen. Jedinymi uskalimi filmy jsou pro me herecky vykon (Alicia Silverstone) a predem jasny a nalajnovany prubeh. Na vtipnosti se take mohlo pridat. 70% ()

Pat.Ko 

všetky recenzie používateľa

Celkom zábavná komédia s romantickým naladením. Tento film som si pustil úplnou náhodou a popravde som nemal veľkú chuť si to pozrieť, možno práve preto sa mi tento film páčil, lebo som od neho nečakal niečo extra. Ale musím povedať, že Fraser v úlohe naivného muža bol celkom dobrý a Alicia Silverstone bola tu prekrásna, a jej výkon nebol najhorší, ale mohol byť o niečo lepší. Niektoré scénky sa celkom vydarili, pri ktorých sa určite zasmejete, no je tu viacej tých scénok, nad ktorými sa skôr usmejete. Od tohto filmu nečakajte niečo extra a určite vás pobaví. 7/10. ()

Reklama

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Další báječná "malá" komedie. Souhlasím s POMEM. Námět je slibný a herecké výkony výborné, zvlášť Brendan Fraser je ve své roli "nedotknutého" mladíka skvělý. Nejvíc mě ovšem rozesmály prostřihy z baru v průběhu let a náboženské seance arcibiskupa Belknera. A Alicia Silverstone? Jako třešnička na dortu :-) ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Americký režisér Hugh Wilson natočil v roku 1999 snímok "Príchod z minulosti" (Blast trom The Past). Podľa môjho názoru je to hodne nedocenená romantická komédia, ktorá rokmi neprávom upadla takmer do zabudnutia. Čo je škoda. Ja si ju vždy rád pripomeniem a vždy sa pri nej dobre pobavím. Nie len kvôli tej originálnej pseudo post apokalyptickej zápletke, ale aj vďaka veľmi dobre obsadeným postavám v hlavných úlohách. Manželský pár v podaní hereckej dvojice Christopher Walken a Sissy Spaceková je perfektný. Taktiež aj ich dospelý syn Adam, ktorý prvý krát vo svojom živote opúšťa protiatómový kryt, aby nakoniec zistil, že žiadna jadrová vojna sa nekonala, ktorého zahral Brendan Fraser je úžasný. Zvládol zahrať túto rolu očarujúco milým spôsobom. Výborne ku nemu zapasovala aj krásna Alicia Silverstone, ktorá stvárnila jeho partnerku Evu. **** ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

K hodnocení není třeba mnoha slov. Zkratka a jasně je to dílo s mimořádne zajímavým námětem, ten je však dotažen pouze do průměrné rodinné komedie. I taková však může, a zaručeně utkvěje v paměti. Balancuje zhruba někde na pomezí a i když jsem měl nutkání udělit ty čtyři hvězdy, doufal jsem v mnohem lepší výsledek. 70% ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (22)

  • Keď sa začína scéna "jeseň 1991", v pozadí je dieťa, ktoré hrá arkádovú hru "Primal Rage". Táto vyšla až v roku 1994. (Pat.Ko)
  • Když na dům spadne letadlo a Webberovi jsou zrovna v podzemí u krytu, táta Webber (Christopher Walken) stihne zavřít pancéřové dveře. Nicméně je vidět, jak vstupní šachtou padá spousta trosek. Po několika desetiletích táta Webber vychází na povrch, ale po otevření pancéřových dveří není po troskách ani zbla. Kam se trosky poděly? A pokud je někdo od vchodu do krytu odstranil, jak to, že by se nepokusil vniknout do krytu a nechal celou záležitost jen tak vyšumět? Logické by bylo, že trosky zavalily vchod (což se skutečně stalo – bylo to zřetelně vidět). (pjotri)

Reklama

Reklama