Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začíná vypravování o rafinované a krásné šlechtičně Jeanne de la Motte Valois, o intrikách na královském dvoře, o lásce a vášni k druhému pohlaví, ztracené stavovské cti, ale také o nádherných šatech a briliantových špercích, které probouzely nebývalé touhy a mohly se stát oslňujícími aktéry spletitých příběhů, z nichž ten o náhrdelníku byl skutečný a začal takto: Milované dítě hraběte a hraběnky z Valois, malá Jeanne, si žila jako v bavlnce až do chvíle, kdy do jejich domu přišli vojáci a krutě zabili hraběte, jenž si dovolil oponovat králi Ludvíku XVI. Zabavili rodině majetek. Truchlící hraběnka, která navíc byla v jiném stavu, smutek nepřežila. Dospělá Jeanne si pak umínila získat čest a dobré jméno rodiny zpět. Jejím pomocníkem se stává kardinál de Rohan a klíčem k navrácení cti briliantový náhrdelník... Oscarová Hilary Swank (Boys Don't Cry) a briliantový náhrdelník, vytvořený z 647 drahých kamenů, který věnoval král Ludvík XV. své milence Madame Du Barry, jsou hlavními atrakcemi kostýmního romantického příběhu režiséra Charlese Shyera o pikantních praktikách u dvora a skutečném skandálu, který rozhýbal společenský život francouzské aristokracie 18. století. Není bez zajímavosti,že film se natáčel také v Čechách. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (55)

ArdathBay 

všetky recenzie používateľa

Luxusně obsazená a výborně zahraná historická podívaná s výtečnou hudbou od Davida Newmana a klasickou od Händela, Monteverdiho, Vivaldiho, Schuberta a Mozarta. Zazní i Dead Can Dance s Lisou Gerrard. Film je založen na skutečné události, ale všichni víme, jak si filmaři skutečnosti upravují ,aby jim šli do "krámu". Hilary je éteričnost sama a její odhodlanost nezná mezí. Walken jako Cagliostro je správně démonický a Pryceumu věříte každé gesto. Kamera je úžasná hlavně v záběrech na svit světla a hru sněhových vloček. Až na pár drobností jsem velmi spokojen. ()

wosho 

všetky recenzie používateľa

Pěkná výprava, zajímavý příběh a silné herecké obsazení. S těmito trumpfy, ale bohužel Charles Shyer spíše mrhal, než je pořádně využil. Ze začátku se mu však daří, divák je napnutý jak to dopadne. Ale jakmile spiklenci získají náhrdelník, vše jde do háje. Scénář začíná se brodit v bezradnosti. A tím i herci. Reřisér náhle neví co a jak má říci. Skrátka celý film jde do háje. Aféra s náhrdelníkem je výrazným sklamáním, nedokáže diváky pobavit, ani jim dát něco vydatnějšího.Všem kdo by rádi spatřili opravdu dobrý film o intrikách na dvoru Ludvíka XVI., vřele doporučuji francouzdké drama Nevinné krutosti. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Veľmi máličko chýbalo Charlesovi Shyerovi, aby z tohto filmu spravil vysoko nadpriemernú záležitosť. Už len podobnosť podstaty niektorých momenotv filmu s flirtujúcou atmosférou 'Dangerous Liaisons' bola neprehliadnuteľná,avšak nebola podávaná s takou šarmantnosťou a eleganciou, ktorú si Shyer odložil pre svoj nasledujúci snímok, v ktorom mu všetky tieto veci vychádzali na výbornú. Každopádne očarujúce herectvo Hilary Swank zatienilo aj vysoký lesk onoho najdrahšieho náhrdelníku. Správna dávka napätia potlačila mnohé lacno pôsobiace momenty filmu, v ktorých film takmer skĺzol do obyčajnej romanci. Hudba kolísala, ale v rozhodujúcich momentoch film podržala, rovnako ako aj pekná výprava a kvalitné kostýmy. 70%. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak Hilary Swank u mňa platí za jedny z najlepších herečiek, hoci ju nemám za extra obľúbenú, nevyhľadávam ju. Zároveň je podľa môjho skromného názoru jedna z najmenej atraktívnych žien v Hollywoode. Na moje prekvapenie tu v dobovom kostýme, klobúku a vhodne upravenými vlasmi vyzerala normálne ako príťažlivá žena. To je tak jediné pozitívum filmu. Nudnejšie dvorné reči som ešte nepočul, príbeh vysušený ako plátok hovädzieho, žiadna šťava. ()

lucijelucije 

všetky recenzie používateľa

Občas mě překvapuje, jak je H. Swank tvárná. Tahle aféra mi nepřipadala katastrofická, ona svou roli zahrála fakt dobře, a příběh ač trochu jednoduchý a strohý se dal zvládnout. Trochu mi vadila kombinace právě Hilary a Simona Bakera, protože mi k sobě moc nešly. A taky bych časovou hranici o něco omezila. Jinak 5/10 ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (3)

  • Točilo se na zámku Kačina, katedrále sv. Barbory v Kutné hoře, Valticích, Lednici a Dobříši. (M.B)

Reklama

Reklama