Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví o ženě, které se právě rozpadlo manželství. Když Peggy Sue dorazí na maturitní setkání po pětadvaceti letech, udělá se jí špatně. Probudí se v nemocnici jako sedmnáctiletá studentka a prvotní udivení nad nečekanou cestou zpátky v čase vystřídá pragmatická touha změnit svůj život tak, aby po čtyřicítce neskončil ztroskotaným manželstvím. Vždyť právě na střední škole potkala svého budoucího manžela Charlieho. Teď má možnost chodit se zakřiknutým jedničkářem Richardem, o němž ví, že se stane významným vědcem, nebo podlehnout kouzlu rebelantského beatnika Michaela. Volba to rozhodně není jednoduchá (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (75)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Dosť nešťastné rozhodnutie obsadiť do úlohy maturantov tridsiatnikov. Síce v úvode pri zažmúrení jedného oka by ste možno uverili, že majú po štyridsiatke, no keďže väčšina deja sa odohráva, keď mali 18, tak Kathleen Turner alebo Catherine Hicks ten vek neuveríte ani s dvoma prižmúrenými očami. Cageovi a Carreymu ešte hej, tí mali len niečo po dvadsiatke. Inak je celkom sranda, že Cage hral otca Helen Hunt, pričom ona je od neho o rok staršia. :-) Zápletka dnes už nepôsobí príliš originálne, ale pred 30 rokmi to mohlo mať niečo do seba. No potešil ma hlavne Nicolas Cage, ktorý sa ešte v tomto období snažil hrať naplno, nie ako posledných 20 rokov, keď má počas celého filmu stále ten istý výraz tváre a monotónny unudený hlas. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Peggy Sue sa (už raz) vydala” , a to pred štvrťstoročím, keď akurát práve teraz má (po)maturitné stretnutie - maturitného ročníku "60", pričom manželstvo, má už zrejme úplne v troskách, lebo sa momentálne rozvádza, alebo už je rozvedená s televíznou hviezdou "Šialeným" Charlie Bodellom, ktorý ju podviedol so ženou menom Janet. Čo čert ale nechcel, pred odovzdávaním torty k jej narodeninám, kedy sa taktiež stáva zároveň i kráľovnou večierku, zrazu a náhle omdlieva, že presnejšie povedané: „Doslova sa vracia v čase” , keď odznova prežíva svoje maturitné obdobie, čo sa dá vlastne všetko pripísať stavu - "klinickej smrti" ! Odteraz prehodnocuje svoj vzťah s Charliem, či to náhodou nie je trochu zlý nápad, aby sa vzali, keď vie, čo ju neskôr čaká, a tak popritom skúša iné vzťahy s dvomi nápadníkmi, vedcom Richardom Norvikom a básnikom Michaelom Fitzsimmonsom, či si nakoniec nerozmyslí, kto je de-facto, k nej, skrátka najvhodnejší... ? / Začnem niekoľkými negatívnymi postrehmi k tejto presladenej "coppolovke" . Herečka Kathleen Turner, ktorá v dobe nakrúcania, má zhruba 31 rokov, stelesňuje 18-ročnú študentku, čo by sa dalo ešte prepáčiť, ale i napriek tomu je z môjho uhla pohľadu nevierohodná, vonkoncom na to nevypadá, aj keď sa väčšinou veľmi snaží, aby tak i patrične vypadala. Helen Hunt si na chvíľu zahrala jej filmovú dcéru Beth Bodell, kde dokonca figuruje iba 9-ročný, vekový rozdiel, čo je ďalší absurdný nonsens ! To musia ísť body automaticky smerom nadol, t. j. uberanie hviezdičiek. A to ani nehovoriac, že Jim Carrey vyzeral stále rovnako v dvoch časových rovinách. Samé, tvorivé kiksy ! Asi vôbec najzásadnejšie výčitky mám jednoznačne k tomuto nepresvedčivému stárnutiu našich milých postáv, citovaných vyššie, čo najlepšie vystihuje, v čom tkvie najväčší problém sfušovanej réžie Francisa Coppolu, prečo film u mňa neprešiel, ako celok. Stále si zbytočne nahováram, že režisér trhákov, ako sú Krstný otec 1 a 2, Apokalypsa, alebo i Rozhovor medzi(tým), má veľký potenciál ma osloviť aj inými kinematografickými zárezmi, ktoré nakrútil, no, často sa len prizerám samým, priemerným počinom, ktoré sa ani na vlas nepribližujú týmto filmovým klasikám ! V 70. rokoch dominoval novému Hollywoodu, ale v tých "reaganovských" , to nie je žiadna sláva, p. Coppola. PS: Všímam si, že niektorí herci, či herečky, čo začínajú u Francisa Forda maličkými úlohami, sa neskôr preslávia, kedy sú plnohodnotnými hereckými matadormi. Nicky Cage už dávno nie je tým, čím býval, a to isté platí aj pre jeho nemenej významného strýka ! ()

Reklama

lamps 

všetky recenzie používateľa

Film na oddech, který navzdory lákavému námětu zase tolik vynalézavých zvratů a konfrontací nenabídne. Herecky super, protože Turner v osmdesátkách moc konkurenci neměla, neurvalý Cage je tradičně vtipný a Jim Carrey v pozadí snad poprvé výrazněji procvičuje svůj gumový xicht; soundtrack bez chybičky a Coppola dokazuje i na takhle malém snímku, že má jako režisér ocelově pevnou ruku. Přesto jen lehký nadprůměr s rutinně rozvrženými aktéry a s nepříliš přesvědčivým závěrem, který se na 4* těsně nechytá... ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som sa pozeral len z jediného dôvodu - v tomto filme si zahral môj obľúbenec Jim Carrey a bola to jedna z jeho prvých rolí. Z filmu som spokojný. Oceňujem fakt, že do posledného okamihu nevieme, s kým Peggy skončí. Je zaujímavé, že mnohý herci sa potom preslávili, avšak svoju hviezdnu kariéru "prežili" len dvaja - Nicholas Cage a Jim Carrey. Ostatný nakrúcajú iba béčka, alebo nenakrúcajú. Carrey dokazuje, že vždy bol skvelý herec a dokázal na seba upozorniť. Nie je to zlé, ale radšej si pozriem spriaznený Návrat do budúcnosti. ()

lennyd 

všetky recenzie používateľa

Peggy Sue (Kathleen Turnerová) jde na setkání maturantů po 25 letech. Je velice překvapená, že její spolužáci se mají skvěle, když její manželství s Charliem (Nicolas Cage) se rozpadlo. Při vyhlašování krále a královny plesu (tradice), Peggy Sue omdlí. Probere se zpátky v roce 1960, jako studentka s touhou změnit svůj život... Sice hlavní roli tu měla Kahtleen Turnerová, ale s přehledem ji přehrává Nicholas Cage. Jako sedmnáctiletej "spratek" je dokonalej. V menších rolích se zde ukazují i např. Helen Huntová nebo Jim Carrey.. ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (13)

  • Roli Peggy měla původně hrát Debra Wingwer, ale pro zranění zad musela odmítnout. (Terva)

Reklama

Reklama