Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký televízny film je voľnou a miestami trochu neobvyklou adaptáciou slávneho biblického príbehu o zničení hriešnych miest Sodomy a Gomory, o potope a mužovi menom Noe. Ten je síce obyčajným robotníkom, ale jedného dňa počuje Boha, ktorý pre neho má osobitnú úlohu. Bol totiž jediným poctivým človekom, ktorého Boh našiel medzi hriešnym obyvateľstvom pyšných miest Sodomy a Gomory a preto práve jeho varoval, keď sa rozhodol vyčistiť hriešne mestá a poveril úlohou nájsť ďalšieho poctivca. Lenže Noe ich medzi susedmi príliš nenašiel a tak varoval aspoň Lota a jeho ženu Sarah. Boh im povedal, aby šli, oni šli a za chrbtom počuli desivé zvuky skazy oboch miest, na ktoré Boh zoslal ohnivé gule ... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (33)

Renciasko 

všetky recenzie používateľa

Súhlasím s komentárom od Austen.. Jednu hviezdu dávam za snahu podať tento príbeh trochu v inom štýle, komicky. Ale pritom dopustiť sa tak veľkého časového prečinu? Spojiť príbeho Noeho s Lotom?? Absolútne nekriticky vykonštruovaný príbeh, ktorému uverí každý, kto o tomto nemá ani zdanie. To je ako keby sme skĺbili do filmu Svätopluka a Štefánika. absolútne nepochopiteľné. ()

kratina 

všetky recenzie používateľa

Chtěl jsem si po té letošní nepodařené potopě spravit chuť, ale nespravil. I tahle verze potopy znalce bible zřejmě znechutí, kované ateisty moc nerozesměje (těch pár rádoby vtípků to nevytrhne), fanoušky Jona Voighta příliš neuspokojí a diváka konzumenta bůhvíjak nezasytí. Zlatý Darren Aronofsky a jeho mainstreamové necky roku 2014. ()

Reklama

Merenre 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film jsem měl rád. Hallmark měl na ty mytologické příběhy prostě talent, tohle se sice nemůže ani v ve snu vyrovnat dokonale brilantnímu Končalovskiho Odysseovi, který je pro mě zatím nejdokonalejším zpracováním mytologické látky (at už jakékoli) v historii filmu, ani vynikajícímu Merlinovi, ale je dobře se na to dívá, odsejpá to a nese se to celé v takovém komickém duchu s velmi příjemným, upřímným a nevynuceným humorem. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Přes kvalitní obsazení a docela slušné televizní vzezření je Noemova archa už od první myšlenky slabý film. Už jen tato skoro až báje o zničení Sodomy a Gomory a vybudování věřícího Noeho obrovskou archu je nejen příliš neuvěřitelný, ale také nepravděpodobný. Překvapí herci jako Jon Voight, F. Murray Abraham, James Coburn a další svým propůjčením jmen a hereckých výkonů. Všichni vcelku slušně hrají, i když to lepší si určitě nechávají na plátno, které znamená (peníze a) svět. Slušná televizní produkce, která ve chvíli kdy si ukousne kus Bible mizí v podprůměru. ()

Movie Gourmet 

všetky recenzie používateľa

V podstatě to není nic zas tak kvalitního, také se jedná o TV film, ale v paměti mi to uvízlo, zvláště ta část filmu, kde tráví Noe se svými bližními a zbytkem zvířat světa dlouhé dni na širém oceánu. Pro udělání si přehledu na téma biblické potopy, která byla ne jednou zfilmována doporučuji ke skouknutí. Verdikt: 2-3* a 60 - 70 %. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (2)

  • Noe a Lot podľa Biblie nemajú medzi sebou nič spoločné. Jeden z Noemových synov - Set bol praotcom Abraháma a Abrahám bol strýkom Lota. Medzi nimi je niekoľkogeneračný rozdiel. Rovnako ako medzi zničením Sodomy a Gomory a potopou sveta. (ambrobene)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Austrálii a tiež v americkom Texase. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama