Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Recenzie (46)

plagát

Hlas lásky (2020) 

Neviem či bol vhodný nápad režisérky a hlavnej hrdinky stvárniť malé dieťa. Pôsobí to nedôveryhodne, infantilne, ba až trapne. Film má väčší potenciál, než z neho dokázal vyťažiť. Zachraňuje to len nádherný spev a pár dobrých dialógov a pekných scén.

plagát

Kúsok môjho srdca (2022) 

Jeden z viacerých filmov z baletného prostredia. Tento krát v Holandsku. Alkoholizmus, tráviaca drezúra, bulímia, telesné následky vo forme záchvatov. Pomerne známa pesnička. Napriek tomu je film natočený dobre, človeku je až ľúto, čo dokáže z človeka urobiť sláva... hotovú trosku. Ten kto chce mať všetko, stratí všetko. Napokon sme svedkami ako sa hlavná aktérka topí v labuťom jazere baletného šoubiznisu. Prežije, ale… už nebude viac ako predtým.

plagát

Farárov koniec (1968) 

“Kántorovi teče do bot”.. pri polievaní krhlou farárom.. doslova. Neuveriteľný, nadčasový film, s mnohými skrytými význammi.

plagát

Smrtelná aliance (2013) 

To čo tu vidím za hodnotenia, že 3-4 hviezdy? :-D To sa tí ľudia pomiatli? Žerú snáď seno? Ja mám pocit, že scenár tohoto filmu má cieľovku tak 10ročných alebo dospelých s IQ tak max do 80. Absolútne nechápem počin Van Damma, že sa podujal na takúto úlohu a urobil zo seba skôr klauna, než skutočného záporáka. Mal som pocit, že je príbeh na úrovni rozprávky o zlých banditoch a o dobrom hrdinovi, ktorý ale pôsobí tak pateticky a grotesne, až je to neskutočné. Debaty medzi postavami ako po “porážke”… ja vážne neviem, ako mohol tento film získať až 49% na čsfd. Nedal by som mu ani 15.

plagát

Mimoriadna udalosť (2022) 

Urobiť “shortfilm” s takýmto konceptom, tak akože dobrá podívaná. 104 minút sa ale vlieklo miestami straaaaašne pomaly, asi takou rýchlosťou, ako cúvajúci vlak.

plagát

Rodičia verzus influenceri (2021) 

Desivé na tomto celom svete sociálnych sietí je to, že je prakticky nekontrolovateľný, neregulovaný a pravdu má ten, kto má moc (viac follows). V školstve učiteľ musel získať patričné vzdelanie, vzdeláva sa celý život aby ovplyvňoval budúce generácie čo možno najpozitívnejšie, nie len skrze vedomosti ale aj vzorce správania sa a elementárnej slušnosti. Vo svete influencerov netreba vzdelanie, stačí prijatie verejnosťou, publikom. Keď ho bavíte, kŕmite, tak je spokojné. Akonáhle nie ste virál, trend, zaujímaví, rýchlo sa stanete rovnako bezvýznamní. V podstate verejnosť má moc vo svojich rukách, určuje čo je prijateľné a čo nie a je nekompromisné. Rozdupe nepohodlné, nechcené.

plagát

Úpal (2008) 

Jedna hviezda za Danicu. Úvodné minúty dávali nádej na vcelku zaujímavú tematiku. Prvé scény “mimozemšťana” ej kej ej raptora, pád lietadla a zabijacké scény dali však okamžite znať, že pôjde o odpadkový snímok. Škoda, malo to snahu ponášať sa na Far Cry. Akurát toto “veľdielo” som vydržal pozerať asi 10 minút. Najhoršie na tomto nollywood pripomínajúcom filme je, že bežal v normálnej televízii na nemenovanom českom programe... To by som sa hanbil vypustiť na verejnosť.

plagát

Dánske dievča (2015) 

No po pozretí filmu, bez snahy o hranie sa na nejakého filmového kritika musím povedať, že to bol film, ktorého zhliadnutie rozhodne neľutujem. Na druhú stranu natiahnutý na dve hodiny tak trochu zbytočne, zábery klasické, konzervatívne, ťahajúce sa ako čínske nudle.. svojim spôsobom až vágny. Od začiatku totiž človeku dojde pointa celého filmu a posolstvo ktoré so sebou nesie sa aj tak točí okolo jednej, dvoch postáv. Asi rovnako ťažké to mala manželka, vnútorné boje.. a ako to odrzkadlili? vyronením slzy na lavičke a toť vsio. Dalo by sa to asi aj lepšie spracovať. Videl som niekoľko dobre podchytených životopisných filmov. Pripomenulo mi to trošku film Wonder o tom chlapcovi.. aj ten film poukazoval ani nie tak utrpenie len jeho (hoci to vníma gro ľudí).. ale aj celej rodiny, ktorá s ním žila.. alebo napr. sestra, ktorá bola doma nepovšimnutá lebo všetka pozornosť išla chlapcovi.. ale dobre teda.. chápem, že pre publikum transgenderov tento film je veľkým prelomovým dielom až kultovým a ostatných to malo aspoň vtiahnuť do sveta týchto ľudí.. zábery inak natočené detailne, herecké výkony bezpochyby skvostné chýbal tu tak trošku akýsi moment prekvapenia možno.. alebo škandál (hoci áno znázornili prepadnutie na ulici).. prioritne šlo režisérovi ale o hranie na emočnú stránku.. pre mňa zaujímavá postava - Matthias Schoenaerts - 65% ***

plagát

Slovania - Obeta (2021) (epizóda) 

Po zhliadnutí troch epizód sa už aspoň stručne vyjadrím. Dialógmi je to “Panelák” zasadený v 7. storočí. Keď vidím (a ešte horšie keď počujem) Maštalíra a Fialovú, tak mám chuť to vypnúť. Cinkota pobehuje hore dole skôr ako dvorný šašo, než veštec. Jediná pozerateľná časť deja je tá vo Veľkom Stole. Postavy, na ktoré sa dá pozerať: Bohdan (starešina), Vlad, Draha (bylinkárka), Sokol.. Je jasné, že seriál posudzujeme podľa žánru v akom sa snaží nájsť si svoje miesto. Žiaľ musím zatiaľ skonštatovať, že je to lacné Béčko, ak nie Céčko seriálov ako Vikings, The last kingdom... Chýba tu napätie, dej, dômyselnosť, moment prekvapenia, emócie.. Skrátka to chutí sucho..