Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už siedmy mesiac trvá krutá vojna vo východoázijskom Shadaloo City. Psychopatický diktátor generál M. Bison (Raul Julia) okrem svetovládnych ambícií s obľubou láme nepohodlným ľuďom väz. Veliteľ miestnych jednotiek Zjednotených národov plukovník William F. Guile (Jean-Claude Van Damme) má len sedemdesiatdva hodín na to, aby sa pokúsil o nemožné: infiltrovať shadalooské podsvetie, preniknúť do tajnej Bisonovej pevnosti, odkiaľ chce ovládnuť svet, zlikvidovať patologického tyrana v jeho pevnosti a oslobodiť desiatky rukojemníkov, čím ušetrí nerozhodným Zjednoteným národom mnoho starostí a nezanedbateľných dvadsať miliárd dolárov výkupného. V jeho úsilí mu pomáhajú Ken Masters (Damian Chapa), Ryu Hoshi (Byron Mann) a snaživá novinárka Chun-Li Zangová (Ming Na), poháňaná túžbou po pomste a snahou získať od Guilea exkluzívne interview. Kým Bison sníva o svojom megameste Bisonopolis a vo svojom genetickom laboratóriu pretvára bezmocného zajatca na vražedné monštrum, na bojových člnoch sa k jeho ochrannému mínovému poľu rúti na všetko odhodlaná jednotka, na čele s plukovníkom Guileom... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (246)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Spracovat videohru zalozenu na subojoch ako tradicny akcny film s minimom bitiek bola velka chyba, ktoru som nikdy nepochopil. Par bitiek sa dockame az v samotnom finale a ani jedna z nich nie je v nijakom ohlade nadpriemerna. Pritom choreografiu mal na starosti legendarny Benny Urquidez, takze fakt neviem, preco je tu bitiek tak malo a su tak mizerne. Najhorsie dopadla bitka Van Damme vs. Raul Julia. Julia nie je bitkar a uz bol na tom zdravotne dost blbo, takze neprekvapi, ze nic zaujimave nepredvedie, ale ze tu po bojovej stranke vyzera tak uboho aj Van Damme to teda fakt prekvapi. Asi je fakt pravda, ze v tej dobe vyrazne drogoval a o nic sa nesnazil. Ani ostatne akcne sceny nenadchnu. Sice na prvy pohlad vyzeraju vdaka stedremu rozpoctu velkolepo, ale brzdi ich PG-13 rating a tak neustale po sebe niekto striela, ale nikto nic netrafi a sem tam niekto padne na zem. Proste nuda. Samotny pribeh ma tiez zvlastnu az parodicku atmosferu s detskymi vtipmi. Cely ten film na mna svojim infantilnym stylom pôsobi ako celovecerna verzia Power Rangers akurat bez bitiek. Takze za nieco stoji len Raul Julia, ktory si svojho zaporaka poriadne uzil a par vydarenych vtipov. Zvysok celkom hviezdneho castingu vratane Van Damma je absolutne nevyuzity. Vysledkom je miestami celkom zabavny predrazeny trash s mizernou akciou. 3/10. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Muj oblibenej film s Van Dammem. V podstate tu je jen takova jedna vetsi chyba a to, ze tvurci tak nak zapomneli, ze Street Fighter je bojovka a skoro vsechny bitky si nechavaj az do posledni pulhodinky a predtim zadny poradny rubacky nejsou. Ale nutno rict, ze na zaver to rozjede fakt kazdej a to hodne solidne, hlavne Van Damme da i par vostrejch salt. Jediny zklamani je Raul Julia, sice ma plnou hubu kecu, i kdyz dost trapackejch, ale nakonec naprosto nic nepredvede a navic silene prehrava. To ostatni herci se nastesti do zadnejch moc dramatickejch scen nepoustej, takze i kdyz hrajou vselijak, nijak to nerusi. Navic sem tvurci narvali spoustu hlasek a vtipku, ktery jsou obcas fakt vtipny a prijemne dej odlehci. Ja si nemuzu pomoct, samozrejme z filmarskyho hlediska bych moh na filmu hledat chyby celej den, ale ja to proste beru jako super zabavny becko, ktery me vzdy skvele zabavi a ani na minutu nenudi. ()

Reklama

DocBrown 

všetky recenzie používateľa

Teprve druhá hraná adaptace hry (po Mariovi), tentokrát ani béčková, ale céčková. Ale má stvůj styl, přepatlané kulisy, nadsázku a hlavně Raula Juliu. Ten si svojí roli náramně užil, ačkoli už těžce nemocný, a s ním stojí a padá celý film. Bohužel prohrál nejen zde, chvíli na to svůj vlastní životní boj. Van Damma mohli vystřihnout a nic by se nestalo (proč neměl belgickou vlajku?). For you, the day Bison graced your village was the most important day of your life. But for me, it was Tuesday ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to nadpriemerná akčná dobrodružná komédia so Jean-Claude Van Dammom, ktorá je adaptáciou známej videohry. Má pomerne dobrý príbeh odohrávajúci sa vo fiktívnej krajine, v ktorej už dlhší čas prebieha vojna, samozvaný diktátor uniesol ľudí, aby dostal výkupné, chystá sa vytvoriť mocnú ríšu a mierové organizácie sú bezmocné, ale vojenský veliteľ so svojimi vojakmi a novými priateľmi to len tak nenechá. Spracovanie je síce pomerne rozporuplné, ale nemám s tým až taký problém. V prvom rade je dôležité si uvedomiť, že sa jedná o adaptáciu videohry a tak to tvorcovia pojali tým najbéčkovejším spôsobom. Celé je to zámerne prehnané, infantilné a hlúpe, ale takým roztomilým spôsobom, takže keď sa nad to prenesiem a prijmem pravidlá, dá sa na to bez problémov pozerať, tempo je svižné a hluché miesta tu prakticky nie sú. Ale ma mrzí, že práve postava vojenského veliteľa tu nemá až tak moc priestoru, pretože sa rozdeľuje medzi mnoho iných a toto je pre mňa najväčším záporom filmu. Akcie je tu pomerne dosť, ale je iba priemerná. Je až prekvapivo veľkolepá a rozmanitá, navyše je dobre rozmiestnená v priebehu filmu, každú chvíľu prebieha nejaký súboj, prestrelka alebo nejaká doplnková akcia a navyše nechýba veľké finále, ale doplatila práve na to infantilnejšie prevedenie. Súboje sú krátke a s obyčajnou choreografiou, prestrelky sú už dlhšie, ale opäť chýba čokoľvek zaujímavé, celkovo mi tu chýba drsnosť a zvyšná akcia je na tom rovnako. Nechýba ani humor, je síce očakávane detský, ale dve, tri situácie sa aj tak vydarili. Herecké obsadenie je na tom dobre, Jean-Claude Van Damme ako vojenský veliteľ je tu skvelý, celý čas je úplne nad vecou, má dobré repliky a zábavné pohľady a preto škoda, že sa objavuje len sporadicky, k tomu plno známych vedľajších postáv ako Kylie Minoque, Byron Mann alebo Wes Studi a náhodou aj hlavný záporák je v rámci možností dobrý. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, film celkovo pôsobí až prekvapivo veľkolepo, či už výpravou, zaujímavými lokáciami alebo množstvom techniky a aj to brakové prevedenie sa podarilo udržať v medziach. Určite sa nejedná o taký brak, ako to na prvý pohľad vyzerá, keďže tento film je taký zámerne a na nič sa nehrá, ale len predsa ja uprednostňujem klasické akčné filmy a tak v rámci tvorby Van Damma sa pre mňa jedná o jeden z tých najzbytočnejších filmov. Ale aj tak sa na to dá pozerať. 61% ()

Derek 

všetky recenzie používateľa

Typicky nevýrazný van damme v podpriemernom akčnom filme, kde sú všetky herecké výkony slabé (okrem juliu a studiho), akčné scény nudné a výprava pôsobí lacným dojmom (a tie otrasne farebné kostýmy).... pozrete opat po rokoch a treba povedat ze to nie je tak strasne ako som si pamatal, de souza je ako akcny reziser nic moc ale scenar je plny genialnych hlasok a humoru (ktory je vsak obcas i nechceny), slusne videoherne dvojkombo spolu s MORTAL KOMBATom ktory prisiel o rok neskor... ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (17)

  • VHS verze má potitulkovou scénu (nebyla v kino verzi), ve které počítač získá alternativní energii ze solárního panelu a poté vyvolá vzkříšení generála M. Bisona. Generálovi se pak na displeji zobrazí vyskakovací okno jako ve videohře „World Domination“ – „Replay“ neboli „Znovu sehrát nadvládu nad světem“. (Eldrick)
  • Kvôli účinkovaniu v tomto filme neprijal Jean-Claude Van Damme úlohu v ďalšej adaptácii videohry Mortal Kombat (1995). (m.a.t.o.)
  • Během natáčení poradil Van Damme Kylie Minogue cviky na posilování pozadí, které později předvedla i ve svých klipech. (Eldrick)

Reklama

Reklama