Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátko po narodení dvojčiat Alaina a Michaila sa Chantal Moreauová (Stéphane Audranová) musela jedného z nich vzdať a dať ho k adopcii, pretože by obe deti neuživila. Michaila adoptovala rodina ruského diplomata, ktorý žil nejaký čas vo Francúzsku, ale potom emigroval do Ameriky. Michail vyrastal v Amerike. Keď mal šestnásť rokov, jeho rodina zmizla a on musel tvrdo bojovať o holý život v ruskej mafii. O ďalších šestnásť rokov prišiel Michail (Jean-Claude Van Damme) do Francúzska nájsť brata. Prenasledovali ho však skorumpovaní agenti FBI a prenasledovanie sa skončilo Michailovou smrťou. Tak sa Alain, teraz policajt, dozvedel o existencii svojho brata. Rozhodol sa pátrať po príčine jeho smrti, a preto sa - ako Michail - vybral do Ameriky. Tam sa stretne s priateľkou svojho brata Alex a s členmi ruskej mafie. Dozvedá sa, že Michail bol bohatý gangster. Členovia ruskej mafie ho chcú zabiť, lebo ho považujú za Michaila. Alain zistí, že Michail vo Francúzsku ukryl materiály dokazujúce korupciu agentov FBI. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (150)

kingik 

všetky recenzie používateľa

Van Damme se do filmů, ve kterých hrál dvojrole, nějak zamotal. Námět žádná sláva, ale přesto se dostavil dobře vystavěný akční film, na kterém je znát přítomnost režiséra asijského původu. Van Damme si Ringo Lama do svého filmu přitáhl a vůbec neměl čeho litovat. Jeho režie veskrze průměrný scénář vytáhla do vrchních pater, kdy akce není zbytečně přemrštěná, obsedantně zpomalená nebo nijak zmršená a natočená poměrně přehlednou formou. Navrch se přidala pohledná modelka Natasha Henstridge a vznikl film, který je tím lepším zástupcem z Van Dammeho filmografie. Přesto jsou z filmu cítit nenaplněné ambice a ústup ze slávy. 60% ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Maximálne riziko by nemusel byť vôbec zlý film. Réžia nie je úplne neschopná, akčné scény sú celkom pozerateľné a herci by boli vzhľadom k svojim rolám celkom dobre obsadení, takže keď už nič iné, mohol to byť aspoň nemastný neslaný film, ktorý by neohúril a ani neurazil. Lenže je tu jeden zásadný problém, kvôli ktorému ma tieto typy filmov omrzeli už dávno. Všetko je to totiž o tom samom, nikto nepríde s ničím novým a všetko to beží už v stereotypnom príbehu so stereotypnými postavami, ktoré vedú stereotypné súboje. Nijak výnimočný nie je ani tento film. Proste len ďalšia bezduchá mlátička, ktorá sa síce sem tam snaží o dobrú zápletku, ale vo výsledku neprinesie nič svetoborné ani originálne. Naviac aj v porovnaní s inými filmami je to dosť pozadu a nie je tu žiadna vec, ktorá by film nejako zdvihla hore. Sú tu nezáživné bitky, sú tu blbé dialógy, je tu príbeh s relatívne fajn zápletkou no bez žiadnej stavby, jádra a zmyslu, nehraje tu dobrá hudba, nie sú tu emócie a ani pre zmenu drsné scény, nie sú tu žiadne pozoruhodné akrobatické kúsky či choreografia, nie je tu žiadna dobre napísaná postava, nie je tu žiadny uveriteľný alebo inak dobrý herecký výkon. Nie je tu skrátka nič, čo by ma potvrdilo v tom dať filmu vyššie hodnotenie. Tá jedna hviezda tu je len preto, že je to stále relatívne, je to horšie ako veľká časť týchto filmov, ale v rámci žánru sa to stále drží na hranici priemeru. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Van Dammova spolupráca s hong kogskými režisérmi pokračuje a síce Ringo Lam nie je taký osobitý, ako John Woo alebo Tsui Hark, ale aj tak spolu natočili veľmi solídny akčný film. Asi najviac sa jeho štýl podpísal na realistickejšom prístupe, síce opäť tu má Van Damme relatívnu dvojúlohu, aj keď jeden z bratov skončí už po úvodnej sekvencii, ale inak mi to na pomery žánru prišlo celé také uveriteľné. No toto predsa len prinieslo aj nejaké tie zápory, pátranie po bratovej minulosti nie je zase až tak atraktívne, keďže tu ani nemá moc čo prekvapiť, na to, že hlavný hrdina čelí ruskej mafii, ale aj skorumpovanej polícii sa mohol dostávať aj do väčších problémov a navyše nie som až taký veľký fanúšik týchto mestských akčných krimi, keďže potom aj tie lokácie sú menej zaujímavé, len samé bary a byty. Ale aj tak sa na to pozerá viac, než dobre, predsa len tempo je stále slušné, nejaké výraznejšie slabé miesta som si nevšimol a aj dejovo je to v rámci možností bez problémov zvládnuté. A teraz už k samotnej akcii, ktorú môžem prakticky len chváliť. Hlavnú pozornosť si bezpochyby získajú súboje, Van Damme tu svoje karate upravil do reálnejšej polohy a len mu to prospelo, súboje sú podstatne kontaktnejšie, realistickejšie a aj surovejšie, dokonca potešia aj nejaké tie zlomeniny, práve v tomto filme sú jedny z najlepších Van Dammových súbojov. A k tomu nechýbajú ani nejaké tie slušné naháňačky, prípadne kratšie prestrelky, ktoré sú tiež kvalitné, ale súbojom sa už nemôžu rovnať. A tak najviac musím pochváliť súboj vo výťahu, ten sa mi veľmi páčil, vydaril sa aj v saune, ale všetky súboje sú veľmi dobré. Chcelo by to ale lepšie obsadenie, samotný Jean-Claude Van Damme je tu bez najmenších výhrad, dokonca tu pôsobí ako taký prirodzený drsniak, ale moc ho nepodporí zvyšok postáv. Natasha Henstridge ma moc nebaví a aj záporáci sú takí nevýrazní, ale celkom to zachraňuje ruský bitkár, ktorý sa s Van Dammom stretne až trikrát. A Ringo Lam to zvládol bez problémov, vizuál je kvalitný a atmosféra s reálnejším prístupom tomu tiež len prospieva. Takže príbehovo a celkovým obsadením sa jedná len o žánrový priemer, ale vyzdvihuje to výborná akcia a skvelý Van Damme, takže aj Maximálne riziko je pre mňa žánrová klasika, ktorú som už videl dosť krát a ešte si ju určite viackrát pozriem. 75% ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Maximální riziko je přímo ukázkovým počinem,proč Jean-Claude van Damme točil a točí lepší filmy,než jeho "béčkový spolubojovníci" Lundgren a Seagal.Jedním z nejdůležitějších faktorů je výběr van Dammových režisérů.Jeho nejlepší filmy vznikli právě díky asijským tvůrcům,jako John Woo,Hark Tsui,nebo právě jako v Maximálním riziku Ringo Lam.Tihle chlapíci mají zkrátka akci v krvy a umějí ji ve svých snímcích prodat.Druhým hlavním faktorem je pak právě samotná akce ve filmu.Zatímco Lundgren a Seagal schovávali(o dnešních odpadech,co točí se nebudu radši ani zmiňovat) své bojové umění za všemožný klipový střih,zpomalovačky,zrychlovačky,nebo dokonce jen náznaky,van Damme jede pěkně souboje tělo na tělo,své dovednosti ukazuje v celé paradě,právě jako v Maximálním riziku a má povětšinou i velmi slušnou choreografii soubojů.Dějově je to samozřejmě slaboduché jako filmy oněch dvou bijců,ale jen opravdu párkrát sklouzl do úplné stoky.Maximální riziko je zkrátka velmi slušným béčkem,kde je vše,co k van Dammovým filmům patří.Slušný spád,spousta akce a především bojových scén a jistě i samotný charismatický Jean-Claude.A že je to blboučký?Nikdo přece nemůže od akčního filmečku čekat oscarové ambice,ne? ()

LION-MR.T 

všetky recenzie používateľa

Kozy Natashy potěší,ale přes svojí akci film nabízí průměrnou Van Dammovskou akci. Místa mě,ale film nudil,takže mu dávám za tři. Nápad s dvojčetem nebyl špatný,ikdyž by sejednalo jen o přepsaný scénář Dvojitého zásahu,ael nechat ho zabít na začátku taky zrovna nebylo nejlepší,ale scény v sauně nebo Van Damme přeskakující vlak se mi líbily. ()

Galéria (66)

Zaujímavosti (6)

  • Jedná se o americký debut hongkongského režiséra Ringa Lama. S nápadem, aby se k režii postavil právě Lam, přišel sám představitel hlavní role Jean-Claude Van Damme. (ČSFD)

Reklama

Reklama