Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadšený staviteľ Paul Wagner (Andy Armstrong) buduje v Honkongu tunel spájajúci ostrov s pevninou. Tesne pred dokončením ho však zavraždí mafia spolu s manželkou Katherine (Sarah-Jane Varleyová) a obchodným partnerom Nigelom Griffithom (Alan Scarfe). Z dažďa guliek ako zázrakom uniknú len Wagnerovi malí synovia Chad (Alicia Stevensonová) a Alex (Paul Aylett). Jedného zachráni domorodá žena, druhého rodinný priateľ a bodyguard Frank Avery (Geoffrey Lewis). O 25 rokov neskôr sa Alex a Chad (v dvojúlohe Jean-Claude Van Damme) znovu stretnú, aby na výzvu Franka Averyho pomstili smrť svojich rodičov. Najskôr sa však musia dohodnúť medzi sebou, pretože fyzicky sú si navlas podobní, ale povahy majú celkom rozdielne. Z Alexa urobil život na ulici tvrdého a nedôverčivého cynika, Chad, žijúci v prepychu Frankovho domu, je ľahkomyseľný a mierne naivný mladík. Poraziť bezcitného mafiána Raymonda Zhanga (Philip Chan) a jeho kumpánov však znamená spojiť svoje sily a naučiť sa vzájomnej dôvere. A boj to nebude ľahký, pretože proti nim stojí bezcitný a krutý Zhangov zabijak s prezývkou Moon (Bolo Yeung)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (345)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po vsetkych tych arenovkach Van Damme konecne natocil regulerny akcny film s ktorym chcel dobit kinoligu a tak si dal na nom zalezat. Spojil to najlepsie z minulych filmov. Zaujimavy pribeh s kvalitnou akciou. Van Damme tu konecne podava aj solidny vykon. Dostatocne sa mu podarilo odlisit elegantneho Chada od drsneho Alexa a je radost na neho pozerat v obidvoch polohach. V akcii si konecne vyskusal okrem bitiek aj prestrelky. V scene ked striela z dvoch pištolí naraz sa neda nespomenut na klasicke Wooovky s Chow Yun-Fatom. Dokonca aj to obligatne paratko ma Alex neraz v hube. Coolovosti Wooovych prestreliek to zdaleka nedosahuje, ale na USA produkciu je to slusna napodobenina. Rovnako dobre dopadli bitky. Choreografia sice nie je nejak extra komplikovana a suboje su väcsinou kratke, ale to co Van Damme predvedie je natocene kvalitne a jeho suboj s Bolom znova stoji za to. Celkovo sa velmi vydaril casting. Dvojnasobna davka Van Damme = dvojnasobna zabava, dalej mentor Geoffrey Lewis v ulohe v ktorej ho mam zo vsetkych filmov kde hral najradsej, skveli slizkí zaporaci a hlavne ich pôsobiví poskoci. Bola som uz spominal. Tentokrat ma aj hnusnu jazvu na xichte co mu doda na demonickosti a ze pocas bitky znova zapozuje s obnazenymi kozami ani nie je potrebne spominat. Dalsou skvelou volbou bola namakana Cory Everson. V bitkach bola sice slaba, ale bolo radostou na nu pozerat kazdu sekundu. Potesi aj, ze pri erotickej scene blondate bimbo Alonna Shaw nezabudne ukazat kozy. Na to v minulych Van Dammovych arenovkach zabudli a poriadne ma to sralo. A nakoniec pochvalim este exoticke prostredie Hong Kongu, ktore sa mi vzdy pacilo, takze tu mame dodnes velmi dobre fungujucu Van Dammovku, ktoru by som sa kludne odvazil oznacit za klasiku. 8/10. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Je to samozřejmě perfektně béčkoidní film, ale před mnoha lety jsem byl na něm v kině a musím uznat, že zase taková nuda to nebyla. Pak jsem tento film viděl vícekrát na VHS. Mělo to povedený dabing, Van Damme byl na vrcholu, spoustu akce a nuda se nedostavovala. S odstupem času se film dá brát jako dynamická podívaná a nejvíce se mně vybavují totálně nepovedené scény s dvojníky, kteří Van Dammovi nebyli vůbec podobní. Za příval akce i příjemných humorných scén, ke kterým docházelo zejména při záměně obou dvojčat a sympatickou hereckou snahu Van Damma, si to 80% zaslouží. ()

Reklama

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Všechny Van Dammovi filmy jsou postavené na akci. Příběh je jen taková omáčka okolo. Ani v tomto případě to není jinak. Van Damme si tentokrát vystřihl dvojroli bratrů, které od sebe oddělila smrt rodičů. Obě role se mu podařilo zvládnout velmi slušně, a to i charaktery postav. Vždycky jsem měla pro tenhle film slabost. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (so slovenským dabingom): MARKÍZA = 10.4.2010, VanDamme-a dabuje MARTIN KAPRÁLIK --- Malo by platiť nepísané pravidlo, že na kinodabingy sa NESIAHA. Najmä keď len pred pár mesiacmi bežala táto klasická pecka porevolučných kín na STV s pôvodným českým kinodabingom od INTERSONICu. V MARKÍZE, ale od toho tancovania načisto zdementneli a asi nemajú čo robiť s peniazmi za SMSky, tak to predabovali. A od 7.4.2010 strihajú po vzore JOJ titulky už aj pri seriáloch. Ale zas by som bol vulgárny, tak už svoj komentár radšej končím. (11.4.2010) ()

Jizni Tlapa 

všetky recenzie používateľa

"Posranej Chad" V režiserské tvorbě S.Letticha patří Double Impact a Mistr neznámého boje k tomu vůbec nejlepšímu, co kdy natočil!! "Dvojitý" JCVD jednou v hedvábných slipech, podruhé v drsňáckém balóňáku?? Proč ne? Van Damme zde dokazuje, že zahrát i dvě protichůdné role "najednou" jde! Je mu věřit každé slovo včetně otoček, loktů, hlaviček a dalších kopanců. Naprosto skvělá kamera a choreografie akčních momentů včetně zpomalených záběrů na detail a vůbec nejlepší záporák všech Van Dammovek Bolo Yeung, kterému uškodil fakt, že při natáčení jeho závěrečné scény s JCVD to chtěl mít Sheldon Lettich rychle za sebou! PS: Vůbec nejlepší dabing v podání Jirky Pomejeho ()

Galéria (141)

Zaujímavosti (19)

  • Opuštěný objekt, ve kterém se Chad, Alex (oba Jean-Claude Van Damme) a Frank (Geoffrey Lewis) ubytují, je již dlouho uzavřený Jockey Club Mong Tung Wan Hostel ležící na pobřeží Mong Tung Wan na hongkongském ostrově Lantau. (ajaxx)
  • Film měl původně pracovní název Korsičtí bratři a byl volně inspirován stejnojmenným románem Alexandra Dumase. Příběh byl dokonce původně situován do Francie a Korsiky. (ČSFD)
  • Ve jedné ze scéně, Alex (Jean-Claude Van Damme) popadne dvě láhve od alkoholu a praští s nimi protivníka do obličeje. O chvíli později ho však praští ještě třetí flaškou. (Chris Masters)

Reklama

Reklama