Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadšený staviteľ Paul Wagner (Andy Armstrong) buduje v Honkongu tunel spájajúci ostrov s pevninou. Tesne pred dokončením ho však zavraždí mafia spolu s manželkou Katherine (Sarah-Jane Varleyová) a obchodným partnerom Nigelom Griffithom (Alan Scarfe). Z dažďa guliek ako zázrakom uniknú len Wagnerovi malí synovia Chad (Alicia Stevensonová) a Alex (Paul Aylett). Jedného zachráni domorodá žena, druhého rodinný priateľ a bodyguard Frank Avery (Geoffrey Lewis). O 25 rokov neskôr sa Alex a Chad (v dvojúlohe Jean-Claude Van Damme) znovu stretnú, aby na výzvu Franka Averyho pomstili smrť svojich rodičov. Najskôr sa však musia dohodnúť medzi sebou, pretože fyzicky sú si navlas podobní, ale povahy majú celkom rozdielne. Z Alexa urobil život na ulici tvrdého a nedôverčivého cynika, Chad, žijúci v prepychu Frankovho domu, je ľahkomyseľný a mierne naivný mladík. Poraziť bezcitného mafiána Raymonda Zhanga (Philip Chan) a jeho kumpánov však znamená spojiť svoje sily a naučiť sa vzájomnej dôvere. A boj to nebude ľahký, pretože proti nim stojí bezcitný a krutý Zhangov zabijak s prezývkou Moon (Bolo Yeung)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (346)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Po vsetkych tych arenovkach Van Damme konecne natocil regulerny akcny film s ktorym chcel dobit kinoligu a tak si dal na nom zalezat. Spojil to najlepsie z minulych filmov. Zaujimavy pribeh s kvalitnou akciou. Van Damme tu konecne podava aj solidny vykon. Dostatocne sa mu podarilo odlisit elegantneho Chada od drsneho Alexa a je radost na neho pozerat v obidvoch polohach. V akcii si konecne vyskusal okrem bitiek aj prestrelky. V scene ked striela z dvoch pištolí naraz sa neda nespomenut na klasicke Wooovky s Chow Yun-Fatom. Dokonca aj to obligatne paratko ma Alex neraz v hube. Coolovosti Wooovych prestreliek to zdaleka nedosahuje, ale na USA produkciu je to slusna napodobenina. Rovnako dobre dopadli bitky. Choreografia sice nie je nejak extra komplikovana a suboje su väcsinou kratke, ale to co Van Damme predvedie je natocene kvalitne a jeho suboj s Bolom znova stoji za to. Celkovo sa velmi vydaril casting. Dvojnasobna davka Van Damme = dvojnasobna zabava, dalej mentor Geoffrey Lewis v ulohe v ktorej ho mam zo vsetkych filmov kde hral najradsej, skveli slizkí zaporaci a hlavne ich pôsobiví poskoci. Bola som uz spominal. Tentokrat ma aj hnusnu jazvu na xichte co mu doda na demonickosti a ze pocas bitky znova zapozuje s obnazenymi kozami ani nie je potrebne spominat. Dalsou skvelou volbou bola namakana Cory Everson. V bitkach bola sice slaba, ale bolo radostou na nu pozerat kazdu sekundu. Potesi aj, ze pri erotickej scene blondate bimbo Alonna Shaw nezabudne ukazat kozy. Na to v minulych Van Dammovych arenovkach zabudli a poriadne ma to sralo. A nakoniec pochvalim este exoticke prostredie Hong Kongu, ktore sa mi vzdy pacilo, takze tu mame dodnes velmi dobre fungujucu Van Dammovku, ktoru by som sa kludne odvazil oznacit za klasiku. 8/10. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA (so slovenským dabingom): MARKÍZA = 10.4.2010, VanDamme-a dabuje MARTIN KAPRÁLIK --- Malo by platiť nepísané pravidlo, že na kinodabingy sa NESIAHA. Najmä keď len pred pár mesiacmi bežala táto klasická pecka porevolučných kín na STV s pôvodným českým kinodabingom od INTERSONICu. V MARKÍZE, ale od toho tancovania načisto zdementneli a asi nemajú čo robiť s peniazmi za SMSky, tak to predabovali. A od 7.4.2010 strihajú po vzore JOJ titulky už aj pri seriáloch. Ale zas by som bol vulgárny, tak už svoj komentár radšej končím. (11.4.2010) ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Trochu nadhodnocenej film se mi zda JCVD ma urcite lepsi ani tam nemusel bejt 2x jednou by to stacilo... no hlavne ze je tam Bolo Yeung jeho zaporak je zcela ultimatni jinak akce slusna v detstvi sem to taky zral to jo ale kratsi delka by filmu neuskodila misty se to celkem vleklo a tech kecu a pokusu o vtip bylo az moc takze prumer PS ale ten plakat ve tvaru vhs je neskutecne cool! to mi pripomina stare casy ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Prvy zo Jean Claudovych "klonovych" uloh. Ukladna vrazda rodicov,zjazveny Bolo Yeung, dvakrat Jean Claude Van Damme a mlatenica moze zacat :) Len ten Jean Claude ako Alex je nasmiech, ruzove sortky,pritepleny hlas s belgickym akcentom,uplna parada...Samozrejme ten hlas si clovek uzije len v orgininaly. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Vyrůstal jsem v době, kdy se na každé druhé titulní straně filmových časopisů nasmíval Jean-Claude Van Damme. Ne zrovna schopný herec, absolutní sympaťák, velmi solidní sportovec, vždy do půl těla svlečený a bojující za spravedlnost, v šikovně nastříhaných sekvencí upoceného boje. Na děsně nadabovaných kazetách nás pravidelně provázel světem hrdiny, který musí opatrovat ty, na kterých je pácháno zlo. Pokaždé jde o něco nemilého, náš hrdina například přihlíží vraždě svých blízkých, vzápětí se dostává pod ochranná křídla nějakého človíčka, oplývajícího východními bojovými technikami, následuje tréninkový dril, tu a tam romantická vsuvka, pár naivních zauzlení a závěrečná mlátička, která rituálně končí happy-endem a dokonanou pomstou. Dvojitý zásah však vybočuje klasickým schématům bojových filmů, Lettich zručně zvládal akční sekvence, Van Damme se tentokráte (a několikrát i potom) objevuje v dvojroli po narození rozdělených dvojčat, které se po letech v dospělosti setkávají. Jeden by se mohl smát, že přechází z jedné polohy do druhé s rutinou charakterního herce, jenže ono to není tak úplně nepravdou. Nedůvěřivý cynik Alex a v přepychu žijící lehkomyslný Chad nejsou úplně hloupé postavy. Přes počáteční nevraživost odlišných bratrů jdou společnými silami proti přesile (solidně charismatických) nepřátel, ve které figuruje i málomluvný Bolo Yeung, známý to záporák se škubajícími prsními svaly. Alespoň pro mě jde o jeden z Van Dammeových vrcholů jeho dnes už pohřbené kariéry – po letech se sice tu a tam usmívám, ale moc rád vzpomínám na ty časy, kdy jsem seděl se zaťatými pěstmi před videem a fandil tentokrát dvojité belgické mlátičce. ()

Galéria (142)

Zaujímavosti (19)

  • Bolo Yeung bol do úlohy Moona obsadený na žiadosť J.-C. Van Damma, pretože počas natáčania Krvavého športu (1988) sa medzi nimi vytvorilo veľké priateľstvo. (m.a.t.o.)
  • Ve jedné ze scéně, Alex (Jean-Claude Van Damme) popadne dvě láhve od alkoholu a praští s nimi protivníka do obličeje. O chvíli později ho však praští ještě třetí flaškou. (Chris Masters)
  • Van Damme, jehož honorář za film činil 600 000 amerických dolarů, byl za svou dvojroli nominován v soutěži MTV Movie Awards v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)

Reklama

Reklama