Reklama

Reklama

Z aljašského väzenia utečú dvaja trestanci - nebezpečný vrah Jon Voight a mladík Eric Roberts. Utečenci naskočia na rozbehnutý nákladný vlak, ale netušia, že v jeho lokomotíve práve skolaboval strojvodca a neovládateľný kolos sa šialenou rýchlosťou rúti k istej katastrofe. Akoby to nestačilo, v pätách majú skupinu prenasledovateľov s rozzúreným riaditeľom väznice na čele... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (214)

5150 

všetky recenzie používateľa

Film vyrobila produkční společnost CANNON a já jej řadím k tomu úplně nejlepšímu, co kdy vypustili do světa. Velikou pochvalu zaslouží zejména čtyři hlavní herečtí představitelé (tři ve vlaku a ředitel věznice), kteří podali opravdu top výkony. Pokud jste nepostřehli, kde se ve filmu ukáže Danny Trejo, tak je to při boxerském utkání, kdy je bit Eric Robertsem. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Úvodné minúty z väzenského prostredia sú veľmi dobré aj v ďaka Robertsovej boxerskej vsuvke v ringu. Po úteku sa dvojica väzňou ocitne vo vlaku, ktorý sa vymkol kontrole. Prevažná časť filmu sa odohráva práve vo vlaku, ale divák o nič neprichádza, pretože herecká dvojica Voight a Roberts sú skvelí. Hlavne musím pochváliť Robertsa, ktorý sa posledné roky často objavuje iba vo vedľajších, prevažne záporných úlohách. Tu naozaj zažiaril a nominácia na oscara bola naozaj zaslúžená. Iskrenie a napätie medzi dvojicou väzňov je akýmsi tmelom medzi ostatnými scénami a dohromady film pôsobí ucelene bez hluchého miesta alebo zbytočnej scény. Film 80%. ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,TY SI ZVIERA!" ,,NIE. HORŠIE. ČLOVEK!" __ Istým spôsobom typický predstaviteľ ,,chlapských filmov", no medzi absolútnu špičku vo svojom žánri ho vyvyšuje až scenár Akira Kurosawu. Ten sa celý život motal okolo Shakespeara a nezapral sa ani tu. Práve vďaka jeho záverečnej citácii Richarda III. sa z finále filmu uprostred zúriaceho snehového pekla stáva nezabudnuteľný zážitok s účinkami katarzie. Priznávam, že do stanice hviezdičkovej dokonalosti doviedol u mňa ,,Expres do pekla" práve koniec, každopádne celý film je dejovo skvelo vyrovnaný, od začiatku dokáže upútať a aj napriek tomu, že jedna akčná scéna strieda druhú, žiadneho nespočtu mŕtvych sa nemusíte obávať. Vynikajúce po všetkých stránkach, od hercov a réžie až po, napriek veku filmu, stále skvelé technické spracovanie. (1402. hodnotenie, 124. komentár k filmu) ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

O tomto filmu jsem vůbec nevěděl. Trochu mi to připomnělo Scottův snímek na podobné téma. Dva uprchlí vězni se dostanou do vlaku na Aljašce. Vlak ale nemá strojvedoucího, selžou mu brzdy a řítí se šílenou rychlostí vpřed. Nikdo neví, jak ho zastavit. Do věci se ještě vloží ředitel věznice, pro kterého to je osobní záležitost. Jeho soupeření s mladým Jonem Voightem se mi dost líbilo. I hudba je dobře zvolená. Napětí tomu rozhodně nechybí. "Tak zastav ten vlak!" ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (29)

  • Jon Voight si nechal upravit nos, aby byl jeho výraz dostatěčně „vinný“, nosil falešné zuby a jeho nápadem byl Mannyho knír. (ČSFD)
  • Ve filmu zazní, že vlak jede na plný výkon všech lokomotiv. Součet výkonu 4 lokomotiv činí celkem 7 500 koňských sil, což je přibližně 5 600 kW. (tulakfelix)
  • Eric Roberts před natáčením několik měsíců cvičil, aby nabral svalovou hmotu. (džanik)

Reklama

Reklama