Reklama

Reklama

Sám doma 2: Stratený v New Yorku

  • Česko Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie mimoriadne úspešnej komédie o stretnutí malého Kevina McCalistera s dvojicou neodbytných lupičov... Sú tu znova Vianoce a rodina McCallisterovcov sa chystá odcestovať na vianočné prázdniny. Kevina síce tentoraz nezabudnú doma, ale vďaka zmätku na letisku chlapec nastúpi omylom do iného lietadla mieriaceho do New Yorku. Pohotový chlapec však nestratí nervy, ubytuje sa v drahom hoteli a dômyselne využíva otcovu kreditnú kartu. A ako áno, ako nie, do New Yorku pricestujú aj Kevinovi starí známi - zlodeji na úteku Harry a Marv. Je jasné, že ich cesty sa rýchlo skrížia, a keďže lupiči chcú ukradnúť tržbu z najväčšieho hračkárstva, Kevin sa rozhodne im to prekaziť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (728)

Don Jebal 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet: 20 000 000 $ Otvárací Víkend: 31 126 882 $ (v 2 222 Kinách) Tržby USA: 173 585 516 $ Tržby SR a ČR spolu: 551 482 $ Tržby Celosvetovo: 358 994 850 $Pre mňa o stupeň lepšie čo sa týka zábavností.Samozrejme že to ide cez kopirák ale tomuto filmu to na kvalite neuberá.Culkin mi nevadí a Pesci a Stern sú v úlohách zlodejov výborný.Veľmi mi ale vadilo to morálne ponaučenie,no teraz každý rok keď to zbadám na vianoce v TV,vôbec mi to neprekáža a nikdy sa mi nestalo že by som to prepol na iný film. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Columbus je lišiak, dobre to s tým príbehom ofajčil a dokázal prakticky to isté zaobaliť do kapku inšieho hávu a natočiť znova. Ale kto by nevyužil potenciál Culkina ešte pokiaľ je deco, že? Atmosféra je opäť krásna vianočna, pasce brutálnejšie, zábava zrovnateľná. 100% aj s prihliadnutím na to v aké zverstvá sa po tomto dieli značka Home Alone zmenila. ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Na chlup stejné jako jednička. Jen se změnila lokace - New York. A Kevin začal být o něco sadističtější a nemilosrdnější než minule. Prostě tvůrci okopírovali syžet z prvního dílu a naservírovali ho bezostyšně znovu. Je to však relativně ještě zábavné, ale i trochu nudné. Rozjíždí se to postupně a pomalu. 60% ()

heyda 

všetky recenzie používateľa

Chris Columbus je pro mě králem atmosféry. To, co dokázal v obou dílech Sám doma a v prvních dvou dílech Harryho Pottera je něco, co si zaslouží obdiv. Humor, úžasná hudba a svěží lidský humor. Sám doma 2 je překrásné pokračování Vánoční klasiky, za kterou se opravdu nemusí stydět. Pro mě osobně kvalitativně stejně dobré jako jednička. Je to jednoduše moje srdeční záležitost. Mimochodem soundtrack (John Williams) jeden z nejlepších. 10/10 ()

HellFire 

všetky recenzie používateľa

To tak včera v televizi dávali Sám doma 2 a já si říkal, že zavzpomínám na dětství. Zatímco první díla je klasika a neztrácí glanc i po všech těch letech, u dvojky jsem narazil. Nikdy jsem si totiž neuvědomil, o jak perfektní kopii jde. Hlavní premisu překousnu, na to stojí vše a jedna z mála vtipných chvil nastane právě při procházení banditů domem plným nástrah. Ale strčit sem opět osamělou postavu, které se zprvu Kevin bojí a která mu na konci zachrání život; opakovat scénu s filmem a panáky místo lidí plus spousta nelogických dějových zvratů.... to si teda nenechám líbit. Místo smíchu jsem totiž neustále přemýšlel o marném konání postav a kroutil hlavou ve znamení nesouhlasu. ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (49)

  • Kevinova (Macaulay Culkin) matka (Catherine O'Hara) telefonuje s policajtom, ktorý jej oznamuje, že našli Kevina v New Yorku. A aj napriek tomu, že jej ešte nepovedal, kde presne ho našli, pani McCallisterová hneď oznamuje svojmu manželovi (John Heard), že Kevina našli v hoteli Plaza, čo však ešte nemohla vedieť. (Kub_ees)
  • Když Harry (Joe Pesci) při pokusu dostat se do domu spadne ze žebříku, tak mu na čelo spadne zelená hmota. Jenže Harry ležel po dopadu až u kontejneru a ne pod žebříkem. (Duoscop)
  • Macaulay Culkin (Kevin) dostal za tento film 4,5 milionů amerických dolarů, 45krát více než za první díl. Tak vysoký honorář do té doby nikdy žádný dětský herec nedostal. (Kulmon)

Reklama

Reklama