Reklama

Reklama

Sám doma 2: Stratený v New Yorku

  • Česko Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie mimoriadne úspešnej komédie o stretnutí malého Kevina McCalistera s dvojicou neodbytných lupičov... Sú tu znova Vianoce a rodina McCallisterovcov sa chystá odcestovať na vianočné prázdniny. Kevina síce tentoraz nezabudnú doma, ale vďaka zmätku na letisku chlapec nastúpi omylom do iného lietadla mieriaceho do New Yorku. Pohotový chlapec však nestratí nervy, ubytuje sa v drahom hoteli a dômyselne využíva otcovu kreditnú kartu. A ako áno, ako nie, do New Yorku pricestujú aj Kevinovi starí známi - zlodeji na úteku Harry a Marv. Je jasné, že ich cesty sa rýchlo skrížia, a keďže lupiči chcú ukradnúť tržbu z najväčšieho hračkárstva, Kevin sa rozhodne im to prekaziť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (728)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Platí presne to isté, čo v prípade prvého dielu. Rozdiel je iba v zmene lokality a v tom, že sa viac odohráva v exteriéroch. Inak rovnako Tom a Jerryovsky ladená záverečná bláznivá sekvencia, ktorá je rovnako vtipná, ako v prvom dieli. Túto sériu som zopár krát absolvoval ako násťročný a odvtedy už nemám potrebu si ju pozrieť znova, snáď iba s mojim ešte nenarodeným dieťaťom. Výhodou pokračovania je obsadenie toho istého podareného trojlístka. ()

Don Jebal 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet: 20 000 000 $ Otvárací Víkend: 31 126 882 $ (v 2 222 Kinách) Tržby USA: 173 585 516 $ Tržby SR a ČR spolu: 551 482 $ Tržby Celosvetovo: 358 994 850 $Pre mňa o stupeň lepšie čo sa týka zábavností.Samozrejme že to ide cez kopirák ale tomuto filmu to na kvalite neuberá.Culkin mi nevadí a Pesci a Stern sú v úlohách zlodejov výborný.Veľmi mi ale vadilo to morálne ponaučenie,no teraz každý rok keď to zbadám na vianoce v TV,vôbec mi to neprekáža a nikdy sa mi nestalo že by som to prepol na iný film. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Druhej dil je v podstate variace na prvni, takze vsechny znamy postavy se vraci. Akorat tu nema Kevin na hrani barak a jeho okoli ale prakticky celej New York, coz zapricinuje, ze je dej misty trochu roztahanej a 2 hodiny by film taky nemusel mit. Nicmene tohle vsechno filmu odpustite v momente, kdy zase zacne na zaver Kevin masakrovat dvojka lupicu, akorat tentokrat uz prezijou opravdu neskutecny veci, treba cihlou do hlavy z nekolika pater a misty uz to je drobet prehnany, ale porad dokonala rodinna komedie. ()

movie 

všetky recenzie používateľa

Dvojka už samozřejmě není tak dobrá, ale oproti nasledujícím dílům bez Columbuse, Hughese, Culcina (Pesciho a Sterna) je tu laťka nastavená pořád dost vysoko. Pasti jsou tu mnohem brutálnější, a jak píše Choze, taky mnohem míň uvěřitelné, ale chudáka Daniela Sterna je mi líto. Schytal to pořádně. 65% ()

MM11 

všetky recenzie používateľa

Chris Columbus si se scénářem pro pokračování příliš hlavu nelámal, stačí vytasit neonový nápis New York a jedeme zase podle starého receptu. Křivka pravděpodobnosti je v tomto případě na bodě mrazu a to všudypřítomné vykrádání je na některých místech až křiklavě okaté, jako menší satisfakce tak slouží snad ještě výkonější dvojka Joe Pesci a Daniel Stern. Tihle dva a fakt, že Columbus umí vykrádat (sám sebe) mají zásluhu, že bych i pokračování hodnotil střízlivě, hlavně s ohledem na třetí díl. ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (49)

  • Severoamerické tržby byly 173,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 359 mil. (NIRO)
  • Telefonní operátorka hotelu Plaza, která přijme rezervaci od Kevina (Macaulay Culkin) z nahrávky, na které předstírá svého otce, si zahrála manželka režiséra Chrise Columbuse, Monica Devereux. Číslo, které Kevin vytáčí, je skutečné číslo hotelu Plaza. (10milda)
  • Harry (Joe Pesci) a Marv (Daniel Stern) chtějí po Kevinovi (Macaulay Culkin) fotoaparát, protože je vyfotografoval při krádeži. Ten by jim však byl k ničemu, protože jde o instantní fotoaparát, který rovnou vytváří samovyvolávané fotky. (Diego75)

Reklama

Reklama