Reklama

Reklama

Sám doma 2: Stratený v New Yorku

  • Česko Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Pokračovanie mimoriadne úspešnej komédie o stretnutí malého Kevina McCalistera s dvojicou neodbytných lupičov... Sú tu znova Vianoce a rodina McCallisterovcov sa chystá odcestovať na vianočné prázdniny. Kevina síce tentoraz nezabudnú doma, ale vďaka zmätku na letisku chlapec nastúpi omylom do iného lietadla mieriaceho do New Yorku. Pohotový chlapec však nestratí nervy, ubytuje sa v drahom hoteli a dômyselne využíva otcovu kreditnú kartu. A ako áno, ako nie, do New Yorku pricestujú aj Kevinovi starí známi - zlodeji na úteku Harry a Marv. Je jasné, že ich cesty sa rýchlo skrížia, a keďže lupiči chcú ukradnúť tržbu z najväčšieho hračkárstva, Kevin sa rozhodne im to prekaziť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (728)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

To nieje až tak dôležité, že to je ako "cez kopirák" a je mi aj jedno, kde sa to odohráva. Samozrejme, to kúzlo jedničky je preč, ale je to komédia a tiež to je stále sranda. Máme tu zase pasce a Harryho s Marvom, čo nám zábavu zaručuje. Bez holubej dámy by som sa asi obišiel a rozhovore v útrobách divadla jak by smäd, ale zase na druhú stranu, bez nej by som sa na konci nechytal za brucho, keď Marv (vynikajúci slovenský dabing) reve na Harryho aby tú mrchu zabil. Tiež je už celkom pekná nostalgia, keď vo filme vidíme Svetové Obchodné Centrum. Škoda že my, čo sme tam neboli tú chybu už nemôžeme nikdy napraviť. ()

AlfaNumerO 

všetky recenzie používateľa

Oba díly neochvějně patří k tomu nejlepšímu v komediální žánru. Sice se už při opakovaném zhlédnutí nepočůrávám smíchy jako v dětství. To však nic nemění na tom, že počet zhlédnutí nesnižuje zážitek z filmu a jde tak v pravdě o jednu ze stálic komediální tvorby, které čas nic neubral na kvalitě a po každé mě znovu rozesměje. Cihlu na Marva, to nikdy neomrzí. 90% ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack John Williams: 1. All Alone on Christmas ,2. A Holly Jolly Christmas ,3. Somewhere in My Memory ,4. My Christmas Tree ,5. Sleigh Ride ,6. Silver Bells ,7. Merry Christmas, Merry Christmas ,8. Jingle Bell Rock ,9. Cool Jerk [Christmas Mix] ,10. It's Beginning to Look a Lot Like Christmas ,11. Christmas Star ,12. O Come All Ye Faithful , ()

DaliX 

všetky recenzie používateľa

V podstate po všetkých stránkach vylepšená jednotka. Scény v hoteli alebo v sprche patria k tomu najlepšiemu takisto sa opakujú niektoré vtipné scénky z jednotky (aj keď mne osobne to nevadilo), Harry a Marv (hoci mi ich v niektorých scénach prišlo normálne ľúto) a scény s pascami sú dnes už ako nostalgia. Jednoducho nenáročná rodinná komédia na Vianočný večer. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Druhej dil je v podstate variace na prvni, takze vsechny znamy postavy se vraci. Akorat tu nema Kevin na hrani barak a jeho okoli ale prakticky celej New York, coz zapricinuje, ze je dej misty trochu roztahanej a 2 hodiny by film taky nemusel mit. Nicmene tohle vsechno filmu odpustite v momente, kdy zase zacne na zaver Kevin masakrovat dvojka lupicu, akorat tentokrat uz prezijou opravdu neskutecny veci, treba cihlou do hlavy z nekolika pater a misty uz to je drobet prehnany, ale porad dokonala rodinna komedie. ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (49)

  • Kvůli obavám herečky Catherine O'Hary, že se její postava Kate McCallister nesnaží dostatečně hledat svého syna Kevina (Macaulay Culkin), byly do filmu dodatečně přidány scény, které ukazují její obavy. O'Hara dokonce řekla, že si doma nacvičovala smutný výraz viny. (oli009)
  • Jedním z mechanických pomocníků, které Kevin (Macaulay Culkin) použil, byl kazetový přehrávač s nahráváním audiozáznamů. Toto zařízení existovalo jen jako rekvizita vyrobená pro tento film, ale po premiéře po něm byla taková poptávka, že ho společnost Tiger Electronics začala vyrábět a uvedla na trh. (Akesha)
  • Harry (Joe Pesci) a Marv (Daniel Stern) chtějí po Kevinovi (Macaulay Culkin) fotoaparát, protože je vyfotografoval při krádeži. Ten by jim však byl k ničemu, protože jde o instantní fotoaparát, který rovnou vytváří samovyvolávané fotky. (Diego75)

Reklama

Reklama