Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Wilkins (James Stewart) má přísného, ale milujícího otce kazatele, reverenda Ethana Wilkinse (Walter Huston), a starostlivou matku Mary Wilkins (Beulah Bond). Jason je vysoce inteligentní a společenský, ale také hrdý a tvrdohlavý. Jeho otec ho musí často bít koženým řemenem za jeho drzost, pýchu a hrubost. Když ho otec vezme na okružní jízdu, Jason se vzbouří proti špatnému jídlu a příšerným životním podmínkám a s otcem se popere. To naruší jejich vztah. Jason odchází studovat medicínu a stává se lékařem. Své rodiče stále více zanedbává, a když otec zemře, přijíždí pozdě, aby s ním naposledy promluvil. Začíná americká občanská válka a Jason odchází do války... (HTB)

(viac)

Recenzie (4)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Príbeh zahŕňa obdobie spred a počas Občianskej vojny a ide predovšetkým o rodinnú drámu. Herecky je film veľmi slušne obsadený, James Stewart v úlohe sebeckého syna výborný. Škoda záverečného sileného morálneho posolstva, divák by pochopil aj jemnejší spôsob.  Desiate hodnotenie a druhá recenzia. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Nemám nič proti filmom s morálnym posolstvom, ale tu bolo toho moralizovania prehnane veľa, hlavne tá prednáška prezidenta Lincolna mladému doktorovi, ako zanedbáva svoju matku. Akoby prezident v čase vojny nemal nič lepšie na práci... Trošku som nechápal ten prerod chlapca, ktorý bol dobrý, no otec ho trestal za nezmysly, v muža, ktorý síce robí všetko pre svojich pacientov, ale na vlastnú matku zvysoka se... kaká. Ale nevadí, atmosféra 19. storočia je výborná, takéto filmy mám rád a herecké hviezdy tiež nesklamali, či už Huston, Bondi, Coburn, ale aj mladý Stewart bol fajn. Film, ktorý sa ale oplatí vidieť. 70% ()

westerns 

všetky recenzie používateľa

Nie je čo riešiť! Of Human Hearts je jeden z najkrajších filmov, čo som kedy videl! Dominuje v ňom predovšetkým vynikajúci mladý Jimmy Stewart, pričom aj ostatní herci boli super... Presne takéto filmy milujem! Scéna u prezidenta bola výborná, lebo Jimmy to už od niekoho proste počuť musel :) Nakoľko som mladý chalan (22 ročný), tak tento film mi dal jedno krásne ponaučenie do života! Som veľmi rád, lebo takýto nádherný film som už dlho nevidel! ()

Reklama

Reklama