Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajomná komnata

  • Česko Harry Potter a Tajemná komnata (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Harry Potter (Daniel Radcliffe) sa po prázdninách vracia do Bradavíc a nastupuje do druhého ročníka. A to i napriek varovaniu domáceho škriatka Dobbyho, podľa ktorého mu v Bradaviciach hrozí smrť. V škole kúziel a mágie sa však skutočne začnú diať čudné udalosti. Na stenách sa objavujú neznáme nápisy a niektorí študenti sú prepadávaní tajomným prízrakom. Čo s tým má spoločné Tajomná komnata? Stojí za spiknutím opäť Voldemort? Záhadu sa Harry vydáva rozlúštiť spoločne so svojimi priateľmi - Ronom (Rupert Grint) a Hermionou (Emma Watsonová). (TV Markíza)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (912)

POMO 

všetky recenzie používateľa

160 minút je priveľa. Druhý diel je opäť brilantne sfilmovaný, postavy nestratili nič z pôvabu a temnejší župan filmu taktiež svedčí, ale predsa len pôsobí rutinnejšie a statickejšie. Byť fanúšikom J. K. Rowling, isto som nadšený. Ako nestrannému divákovi mi ale miestami chýbalo dialkové s pretáčaním. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Chris Columbus od Kameňa mudrcov nič nevylepšil... ani nepokazil. Nákladná (1OO miliónov, ale celosvetová tržba geniálnych 878) fantasy je osvedčenou stávkou na solídnu žánrovú istotu s pestrou galériou hlavných i podporných postáv a starých i nových postáv a postavičiek, medzi ktorými si každý nájde favorita. Rozprávková výprava, čarokrásna hudba Johna Williamsa, napínavý, vtipný i dojemný príbeh, trochu patetického potlesku na záver, vhodne umiestnené kvalitné (na tú dobu, dnes pochopiteľne zostarli) špeciálne efekty, skvelá anglická herecká liga a v podstate hororové baziliškovské finále (do strašidelného podzemia sme sa mimochodom vrátili vo finále ságy). Samostatnou kapitolou je neuveriteľný Kenneth Branagh, ktorý v úlohe nového profesora boja proti čiernej mágii perlí v každej tretej vete („Dámy a páni. Vitajte na autogramiáde mojej výbornej a skvele predávanej knižke s názvom ´Som úžasný´.“). Negatívne hodnotím odpadový slovenský dabing (jasné, za to Warner Bros, nemôžu, ale mne je to jedno, v kine mi to spôsobilo traumu a trpím ňou dodnes) a megatrápny "vrešťák" (ktorý Ronovi poslala nahnevaná mama). Spätne sa nelogicky javí správanie postáv. Prečo chcel Snape Harryho vylúčiť? Veď doma by mu hrozilo väčšie nebezpečenstvo, než v škole plnej učiteľov a spolužiakov. Prečo pri súboji o školu v poslednej časti nepoužili na obranu vreštiace mandragory? Metlobal je opäť extrémne nezáživný... a vážne je normálne, aby sa žiaci zúčastňovali takto smrteľne nebezpečného športu a ešte im pri tom tlieska učiteľský zbor? Mimochodom, druhý (a posledný) výskyt Johna Cleesea alias Takmer-Bezhlavého Nicka (následne zo ságy bez jediného vysvetlenia kuriózne vypadáva, čo tvorcom síce nikdy neodpustím, aspoň jednu vetu mu v 161 minút dlhom filme dať mohli, ale uznávam, že postava predstavovala slepú uličku). Kino Považan NMnV 2002 ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Columbus se sice svého rutinního nenápaditého stylu drží zuby nehty, ale tentokrát má ohromnou oporu v předloze, která patří k tomu lepšímu (a samostatně i nejlépe fungujícímu) z celé série. Navíc "přitemnil" atmosféru a díky skvěle obsazenému duu Branagh/Isaacs se mu daří částečně napravovat dojem z ústředního tria, ze kterého kamera nesleze po celou stopáž, a které je tady ještě stále spíše za roztomilá herecká dřeva než za herce a tahouny. Stále jde o pouhou ilustraci k předloze bez vize, ale tentokrát aspoň vyvedenou ilustraci, které prodloužená verze nijak neškodí (ale nutno dodat, že ani nijak nepřidává). Čímž neříkám, že si to neumím představit i výrazně pokrácené. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Přece jen o něco dospělejší, temnější a v celkovém součtu tedy i lepší, nežli díl první. Přihlouplá nasládlost a infantilnost je rovněž na ústupu, za což vděčíme jak autorce předlohy, tak i přece jen o něco starším hlavním hrdinům. Vizuální efekty jsou tentokráte o poznání propracovanější a sekvence s "očarovaným balónem" je strhující. Snad jen Williamsova hudba je tak trochu nezáživná a ve většině pasáží v podstatě kopíruje díl první. Tajemná komnata je však mnohem barvitější a emocionálně nabitější, než předchůdce. Gigantická stopáž ani zdaleka nevadí tak, jak by se mohlo zdát a i přes téměř tříhodinovou délku se pocit nudy dostavoval za celou projekci zřídka kdy. Skutečně značný upgrade. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Pridáme do potter-elixíru trošku viac napätia, temnejšej atmosféry a ucelenejšieho scenára a hneď sa na to inak díva. Aj keď je pravda, že to mohlo byť kratšie, všetko malo nakoniec svoj súvis a čudujem sa sám sebe, že ma to tak vzalo, pretože jednotka bola pre mňa na vážkach a knihy ma nezaujali absolútne. 75%. ()

Galéria (202)

Zaujímavosti (135)

  • Když je Hagrid (Robbie Coltrane) eskortován z Příčné ulice, projde kolem knihkupectví, kde je ve výloze vidět několik výtisků „Harryho Pottera“. (HappySmile)
  • Značka kufrov, do ktorých si Gilderoy Lockhart (Kenneth Branagh) balí veci na konci filmu, je Louis Vuitton. (Aberforth)
  • Ve scéně na nádraží King's Cross z úvodu filmu, kdy Harry (Daniel Radcliffe) a Weasleyovi procházejí s vozíky s kufry nástupištěm, jsou na zemi možné vidět kříže z lepenky. (Nevka)

Súvisiace novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (viac)

Reklama

Reklama