Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavným hrdinom príbehu, odohrávajúcom sa v desiatom storočí, je rytier Bowen (Dennis Quaid), ktorý je vyznávačom zásad starého rytierskeho kódexu z dôb kráľa Artuša. Získané vedomosti odovzdáva i  svojmu žiakovi, mladému princovi Einonovi (Lee Oakes). Keď je krutý kráľ Freyn zabitý pri vzbure sedliakov, jeho nástupcom sa síce stane Einon, ale sám je v bitke zranený. Jeho matka s rytierom vyhľadá draka a požiada ho o pomoc. Drak výmenou za sľub, že bude kráľ vládnuť spravodlivo, obetuje na jeho záchranu polovicu svojho srdca. Mladík však prísahu nesplní a stane sa z neho krutý tyran. Rytier Bowen je presvedčený, že zlo do kráľovho srdca zasial drak a rozhodne sa mu pomstiť. O dvanásť rokov neskôr je z neho potulný zabijak drakov, ktorý ich za peniaze zabíja. Keď sa  konečne stretne s tým pravým, pustí sa s ním najprv do dlhého nerozhodného boja, ale keď pochopí pravdu, že zlo sa rodí v človeku, spriatelí sa s ním. Uzavrie s drakom dohodu. Spoločne putujú svetom  a  zarábajú si na fingovaných zápasoch. Pri svojom putovaní dorazia až do dediny, kde sa zoznámi s dievčaťom Karou. Einon jej zabil otca a ona sa snaží vyprovokovať sedliakov k vzbure. Dievča rytiera ošetrí, keď je zranený v súboji s Einonom a snaží sa ho prehovoriť, aby sa s drakom postavil na čelo vzbury. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (436)

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Jedna z nejlepších fantasy o drakovi, který je v tomhle filmu velice povedený ( viz Oscar nominace ). Poutavý děj, ve kterém najdete vše. Pohladí na duši, rozesměje.. prostě výborný film, který opravdu překvapil. Jsem velkým fanouškem fantasy a takhle nějak by to podle mně mohlo vypadat. Zdařilý kus. 80% ()

SarumanKo 

všetky recenzie používateľa

Moja detská srdcovka a snáď prvý fantasy film, ktorý som kedy videl. A vždy, keď ide v telke, si ho znovu rád pozriem. Síce je možné výčítať mu všeličo, od lacnej výpravy po moralizujúci scenár a nesmierne nesympatického Thewlisa, ale klasika je klasika. Skvelá hudba, skvelí herci, skvelý príbeh, skvelé slovenské lokality. A navyše - žiadny digitálny drak ani do dnešných dní nepokoril Draca a to je už 15 rokov. To niečo znamená. (80%) ()

Reklama

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Téda. Nu, i Eragon se mi zdál lepším fantasy snímkem a tím je zřejmě řečeno takřka vše. ~~~ Tomuhle spíše přísluší zařazení Fantasy / Komedie / Parodie. ~~~ Hláškující mnich ála Robin Hood, poslední z čestných rytířů starého řádu, kterému ale šíblo a v každé třetině filmu byl přesvědčen o něčem jiném, David Thewlis jako princ nebyla nejlepší volba, animace draka byla drahá, takže ze začátku máme fantasy jen díky scénám "Hele, mimo záběr kamery je drak, jéééé", sám Drak by mohl vystupovat v nějakém baru ve one-man bavičské show, scénář protkán lacinými gagy a na konci nesmí chybět důvod k urození slzy a hluboce moudrý proslov. Jediný klad tu snad byl Dennis, kterému ten rytíř celkem sedl. ~~~ Safiro, ty to vidíš... ()

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Když jsem zadal Dračí srdce do vyhledávače CSFD, překvapilo mě, že se u něj objevil modrý čtvereček. Vždyť se jedná o jednu z nejlepších pohádek pro odrostlejší. Ústřední duo zarputilého cynického rytíře (skvělý Quaid) a smutně dobráckého draka (neslyšel jsem originální hlas Seana Conneryho, ale pochybuji, že nějak výrazně překoná bezchybný český dabing) je skvěle sehrané a jejich postupně se rodící přátelství navzdory hluboce zakořeněné nenávisti je silné a uvěřitelné. A to i vzhledem k faktu, že jeden z nich je kompletně vytvořený pouze týmem programátorů. Ve své době byly speciální efekty ve filmu naprosto úžasné a posouvaly na novou hranici to, co Spielberg naznačil v Jurském parku. A ani dnes se triková stránka Dračího srdce nemá za co stydět.…Nejsem vyložený sountrackář, málokdy mě zaujme instrumentální hudba, ale tady je přímo nádherná. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Mně to teda sedlo jenom o málo víc, než kreténský Eragon, když bych použít něco tématem blízkého. Fantasy to sice je, ale takové unylé a dost amatérsky splácané. Dost slušnému obsazení se ty role nehodí a celý film jsem se nudil a bylo mi vlastně úplně jedno, jak to celé skončí, což není dobrá vizitka. 45% ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (21)

  • Severoamerické tržby dosáhly 51,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 115,2 mil. (NIRO)
  • Natáčalo sa v roku 1994 na Slovensku. (Greenpeacak)
  • Při rozjezdu projektu tvůrci naráželi na neochotu studia Universal zafinancovat jeho realizaci. Změna názoru přišla až po úspěchu Jurského parku (1993). (Shakaar)

Súvisiace novinky

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (viac)

Reklama

Reklama