Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bol by to bežný deň a ničím by sa nelíšil od ostatných, keby si cestu Hollandovým tunelom nevybrali v jeden okamih tri nákladiaky s výbušným toxickým odpadom a zlodeji, unikajúci s ukradnutými diamantmi - tí totiž pri svojej besnej jazde narazia do jedného z nákladných áut a pri následnej explózii dôjde k zrúteniu časti tunela... V jeho priestoroch zostane uväznená skupina ľudí. Koncentrácia toxických splodín sa rýchlo zvyšuje a nepreniknuteľná stena plameňov drží svoje obete v zajatí. A akoby to nestačilo, poškodený tunel začne zaplavovať voda z rieky Hudson. Bývalý šéf newyorskej záchranky Kit Latura (Sylvester Stallone), ktorý bol pred dvoma rokmi obvinený z tragickej smrti troch kolegov a následne prepustený, teraz ako vodič limuzíny uviazne v dopravnej zápche neďaleko miesta nehody. Nielenže sa okamžite zapojí do záchranných prác, ale pokúsi sa pomôcť i ľuďom v nebezpečenstve, ktorým hrozí do troch hodín smrť udusením. Systémom vetrákov, vháňajúcich do tunela vzduch, sa mu podarí dostať k vydeseným obetiam. Napriek jeho snahe niekoľko z nich zahynie, ostatní sa však pod jeho vedením vydajú na strastiplnú cestu za záchranou. Už i tak náročný prechod im komplikuje nielen ľadová voda, ale i nešetrné práce na odstraňovaní zavalenej časti, spôsobujúce ďalšie otrasy. Je isté, že i napriek Kitovej odvahe a obetavosti sa všetci na denné svetlo nedostanú... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (253)

dom156 

všetky recenzie používateľa

Film s velkým P (průměrný). Až s blížícím se koncem dostává děj napínavější dělovou linku a začal jsem všem přeživším spolu se zachráncem Stallone držet palce. Stallone se do této role krásně hodí, bez něj bych si snímek vůbec nedokázal představit. Film jak jsem uvedl průměrný a k odpolednímu dýchánku snad i lehké doporučení. ()

MJMilan 

všetky recenzie používateľa

Občas se divím, že se vtipy dělají jen na Chucka Norrise :-) Silvester je totiž možná ještě daleko větší borec než samotný Chuck. Při příležitosti zachránit celé lidstvo se totiž nerozhoduje, jestli je v ohrožení ...v době, kdy by nad tím někdo přemýšlel, on už zachraňuje. Ví přesně co má dělat, protože je zpravidla elitní jedinec, akorát o něm nevíme, protože v minulosti na něj byla spáchaná křivda... a tak je to i v denním světle. Občas někdo nepřežije, ale Sly si může nějaké ty ztráty dovolit :-))) ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

tak asi takto... pred vizualnymi efektami vzhladom na rok filmu klobuk dole... vybuch je urobeny perfektne. Pokial aj opomeniem diery v logike tak filmu musim vytknut 2 veci. Prvou je postava Latura. Nikto na svete nie je taky ako tento chlap. Prisiel mi ako stelesnenie Jezisa na zemi. Ved keby ho tam dakto kopol do gul tak mu este podakuje a nastavi aj bradu. Fakt akoze v takej situacii aby clovek takto v pohode znasal hysterickych ludi... to je blbost. A druhou vecou je to chovanie postav... akoze nikdy som nebol v takej situacii a dufam, ze ani nebudem, ale pochybujem, ze by som plakal kvoli chlapovi, ktoreho poznam hodinu. No a posledna vec, ktorej sa dotknem... tu zapletku s tym nakladiakom a fetakmi v ukradnutom aute mohli trosku premysliet... toto mi prislo strasne prvoplanove a vrcholne nerealne. Takze aby som to zhrnul... film je dobry a bavil ma... mozno je to trosku pateticke a hrajuce na city, ale cert to ber. Objektivne by som dal 2 hviezdy, ale kvoli kvoli Slyovi dam 3. Aj ked mi jeho postava v tomto filme vadila opat ukazal, ze ma navrch proti svojim akcnym kolegom a skutocne vie hrat. ()

kaposlav 

všetky recenzie používateľa

Videl som to možno aj dvakrát pred mnohými rokmi, ale nepamätal som si skoro nič. Sklamanie z nedomyslenosti a nereálnosti. Spoiler: Na čo by niekto dával digitálne odpočítavacie tabule medzi ventilátory kde nie je prístup a nikto si ich nemôže pozrieť?? Pred zotmením sa stane nešťastie a kyslík majú maximálne na tri hodiny a za denného svetla po noci sa dostanú von?? A to nebolo z ďaleka všetko. Herci tomu tiež moc nedali až na výnimky a chovanie miestami od veci. Slabúčke 3* z odretými ušami. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

No neni to tak špatný, příběh to má dobrej i když to jeho prodlužování různejma náhodnejma situacema je trošku na škodu, ale jak jinak prodloužit podobnej typ filmu, snad jen nějakejma dialogama a to už je sbad lepší tohle. herectví se tady skoro nevyskytuje, ale je tam Sly, takže to je všechno v pohodeě, jediný co mi silně vadí je to, že jsou tam na chlup stejný situace jako v Dobrodružství Poseidonu, až je to směšný, jinak by ty scény byly docela v pohodě, ale i tak se u toho dá docela dobře pobavit a nějak zvlášť to nenudí ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (15)

  • Nepojmenovaný filmový tunel vede mezi New Yorkem a New Jersey pod řekou Hudson. Takové tunely pro automobilovou dopravu existují jen dva, a to „Hollandův tunel“ a „Lincolnův tunel“. (sator)
  • Nicolas Cage bol Cohenovým kandidátom na hlavnú úlohu. Pre spoločnosť Universal sa však z komerčného hľadiska javil ako lepšia voľba Stallone. (m.a.t.o.)
  • Sylvester Stallone dostal za účinkovanie vo filme 17,5 milióna dolárov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama