Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bol by to bežný deň a ničím by sa nelíšil od ostatných, keby si cestu Hollandovým tunelom nevybrali v jeden okamih tri nákladiaky s výbušným toxickým odpadom a zlodeji, unikajúci s ukradnutými diamantmi - tí totiž pri svojej besnej jazde narazia do jedného z nákladných áut a pri následnej explózii dôjde k zrúteniu časti tunela... V jeho priestoroch zostane uväznená skupina ľudí. Koncentrácia toxických splodín sa rýchlo zvyšuje a nepreniknuteľná stena plameňov drží svoje obete v zajatí. A akoby to nestačilo, poškodený tunel začne zaplavovať voda z rieky Hudson. Bývalý šéf newyorskej záchranky Kit Latura (Sylvester Stallone), ktorý bol pred dvoma rokmi obvinený z tragickej smrti troch kolegov a následne prepustený, teraz ako vodič limuzíny uviazne v dopravnej zápche neďaleko miesta nehody. Nielenže sa okamžite zapojí do záchranných prác, ale pokúsi sa pomôcť i ľuďom v nebezpečenstve, ktorým hrozí do troch hodín smrť udusením. Systémom vetrákov, vháňajúcich do tunela vzduch, sa mu podarí dostať k vydeseným obetiam. Napriek jeho snahe niekoľko z nich zahynie, ostatní sa však pod jeho vedením vydajú na strastiplnú cestu za záchranou. Už i tak náročný prechod im komplikuje nielen ľadová voda, ale i nešetrné práce na odstraňovaní zavalenej časti, spôsobujúce ďalšie otrasy. Je isté, že i napriek Kitovej odvahe a obetavosti sa všetci na denné svetlo nedostanú... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (253)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Sly pokiaľ nehrá vo filme, v ktorom je zaangažovaný, tak to za veľa nestojí a aj tu je tradične monotónny. V priemernom deväťdesiatkovom thrilleri, v ktorom ak nebol dobrý scenár, herci a režisér rutinér, tak ste mali smolu. Efekty za pár rokov neskutočného pokroku vypadali dosť nemotorne, béčkarski herci tiež nepridali na atraktívnosti, dialógy škrípali a atmosféra gradovala naozaj len sporadicky. 55%. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film z čias, keď ešte Rob točil prvú ligu. Tento film má síce v scenári pár dierok, ale všetko zachraňuje ťaživá atmosféra, sympatický hlavný hrdina a úplne geniálne hudba (Randy ani inak nevie). Film síce postráda akýkoľvek náznak nadsádzky a tlačí na tú najvážnejšiu strunu, ale pre fanúšikov katastrofických filmov a Sylvestera ide prakticky o povinnosť. Tento film je nedocenený až hanba. ()

Reklama

Amroth666 

všetky recenzie používateľa

Hodně napínavý akční snímek s hlavním hrdinou Sylvesterem Stallonem, na něj trošku atypická postava. Nevím, proč tak nízké hodnocení. Tohle jsou přesně léta na ty kultovní akční filmy a tenhle k nim patří. Tomuhle filmu pet hvězd nedávám kvůli tomu, že víte, jak to dopadne. Jde také o klasickou zápletku, kdy se náhodna partička semkne, nějaké ty svině(černoch a Viggo) zemřou a některé se naopak změní k lepšímu, někdo dobrý zemře a někdo má prostě zpekla štěstí. V prvních asi 12 minutách se ukáže neskutečné množství postav, které poté změní jeden osud. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Čekala jsem, že mi bude značně vadit Stalloneho nuzná herecká výbava, ale pro tak prostinký scénář, jakým zhruba tisící variace na Dobrodružství Poseidonu je, by dobrých herců bylo opravdu škoda. Pro roli Kita byla zapotřebí dobrá fyzička, což Stallone levou zadní splnil. Jelikož jsem nic nečekala, konstatuji, že se z toho nakonec vyklubala roztomilá blbůstka. Dialogy jsou rozkošně k smíchu, náhody ty nejnáhádovatější, krysy nejkrysovatější a frajeři nejfrajerštější. Zklamu distributora, dech se mi vážně netajil, ale ráda bych tajila, co že jsem to zase viděla. ()

eraserhead666 

všetky recenzie používateľa

Film, v němž Stallone nedá nikomu pěstí. Film má sice happy end, ale vždycky mi přišel hrozně smutný. Film, který zaujme některými scénami, zajímavými charaktery a hereckým obsazením - Stallone jr., už jsem ten film od jeho vzniku viděl asi třikrát, ale až dneska jsem v něm objevil Danielle Harris, vzpomene si po Con Air někdo na devadesátkového Renoly Santiaga? Ryzí devadesátkové katastrofické drama. Hlavní roli mohl hrát prakticky kdokoliv. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (15)

  • Okrem Ríma sa natáčalo aj v New Yorku a New Jersey, konkrétne od 25. septembra 1995 do 28. februára 1996. (m.a.t.o.)
  • Zlaté maliny - nominace: Nejhorší herec (S. Stallone), Nejhorší píseň (Whenever There is Love (Love Theme from Daylight) (Geriel)
  • Pes Cooper patrí do rasy weimarský stavač. (Lukoh)

Reklama

Reklama