Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bol by to bežný deň a ničím by sa nelíšil od ostatných, keby si cestu Hollandovým tunelom nevybrali v jeden okamih tri nákladiaky s výbušným toxickým odpadom a zlodeji, unikajúci s ukradnutými diamantmi - tí totiž pri svojej besnej jazde narazia do jedného z nákladných áut a pri následnej explózii dôjde k zrúteniu časti tunela... V jeho priestoroch zostane uväznená skupina ľudí. Koncentrácia toxických splodín sa rýchlo zvyšuje a nepreniknuteľná stena plameňov drží svoje obete v zajatí. A akoby to nestačilo, poškodený tunel začne zaplavovať voda z rieky Hudson. Bývalý šéf newyorskej záchranky Kit Latura (Sylvester Stallone), ktorý bol pred dvoma rokmi obvinený z tragickej smrti troch kolegov a následne prepustený, teraz ako vodič limuzíny uviazne v dopravnej zápche neďaleko miesta nehody. Nielenže sa okamžite zapojí do záchranných prác, ale pokúsi sa pomôcť i ľuďom v nebezpečenstve, ktorým hrozí do troch hodín smrť udusením. Systémom vetrákov, vháňajúcich do tunela vzduch, sa mu podarí dostať k vydeseným obetiam. Napriek jeho snahe niekoľko z nich zahynie, ostatní sa však pod jeho vedením vydajú na strastiplnú cestu za záchranou. Už i tak náročný prechod im komplikuje nielen ľadová voda, ale i nešetrné práce na odstraňovaní zavalenej časti, spôsobujúce ďalšie otrasy. Je isté, že i napriek Kitovej odvahe a obetavosti sa všetci na denné svetlo nedostanú... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (253)

Figu 

všetky recenzie používateľa

Jako kluk jsem pochopitelně skrz fůry bomba akčňáků Slyovi kariéry, Denní světlo házel do průměru jeho tvorby. Opět, jak často hlásím, jak zraju, přihlížím k provoňeným devadesátkám úplně jinak, kor když v tom hraje legenda našeho mládí! Unikátní je, že jsme prakticky dvě hodiny v jednom tunelu a pořád se něco děje! Stallone nám touto rolí dokázal, že si může v klidu stoupnout vedle Willise a zachraňovat s ním celej svět! 70% ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to mierne nadpriemerný katastrofický dobrodružný film so Sylvestrom Stallonom. Má priemerný príbeh o bývalom veliteľovi záchranárov, ktorý je svedkom explózie v tuneli, ktorá ho na oboch stranách zatarasí a tak preživší nemôžu uniknúť a keďže súčasný veliteľ má pri akcii smrteľnú nehodu, rozhodne sa vrátiť do služby a urobiť všetko preto, aby sa k preživším dostal a spolu vyšli von. Spracovanie nie je zlé, od filmu s takouto tématikou sa nedá čakať nič výnimočné, takže prakticky všetko ide tak, ako aj má, nič tu neprekvapí, ale dá sa na to bez problémov pozerať a v záverečnej časti sa už nájde aj pár situácií, ktoré sú celkom zaujímavé. O nejakej akcii sa tu moc hovoriť nedá, keďže je len presne v štýle tohto žánru, samotná explózia v tuneli a celková nehoda sú dobre zvládnuté, zaujal ma aj spôsob, akým sa hlavný hrdina dostane k preživším, ale to je už prakticky všetko, zvyšok je už klasika, takže nejaké to preplávanie, úzke priechody a podobne. Herecké obsadenie je dosť dobré, Sylvester Stallone v hlavnej úlohe, ktorý je rozhodne hlavným kladom filmu, ale nesklamú ani vedľajšie postavy, z nich ma zaujal hlavne Viggo Mortensen. Réžia a technická stránka sú slušné, rozpočet je vidieť, pre potreby filmu je to ideálne. Denné svetlo vo svojej kategórii patrí rozhodne medzi to lepšie, hlavne kvôli Stallonovi a rozpočtu, ale len predsa to nie je práve môj štýl, tento typ filmu nevyhľadávam a nemá ani výraznejšie premyslený scenár a tak lepšie hodnotenie dať určite nemôžem. 57% ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Prvá polka filmu je fajn. Príde výbuch a po ňom Sly. No druhá polka je zas klasický Slyovská, navyše s otrasnými vedľajšími postavami, ktoré sú také nesympatické, že im záchranu ani neprajete. Ale inak fajn film v zaujímavom prostredí, Sly tradične dokáže film potiahnuť a Edelman tradične dobre zabrnkať. Obľúbený soundtrack: Daylight, Latura's Theme, Light At The End. 70% - 3* ()

TheMaker 

všetky recenzie používateľa

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: KUREVSKY nedoceněný film !!! ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

První půlka je super. Krátké seznámení s postavami pak stále působivě natočená gigantická exploze se starými dobrými poctivými triky. Všechna typická žánrová klišé. Sly a jeho skok mezi větráky. Druhá půlka však bohužel přepne do poměrně otravného módu. Mimo Slye jsou ostatní postavy nezajímavé až brutálně otravné a ve chvíli kdy má film gradovat, tak se mění v konstantní uřvanou nudu, takže ve finále jen průměr, což je škoda vzhledem k tomu, že se jedná o starou dobrou katastrofickou školu.55% ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (15)

  • Filmovou událost připomíná ta, která se stala v roce 1949 v Hollandovu tunelu, kde vznikl požár kamionu převážejícího chemikálie a způsobil obrovské škody v jižním tubusu tunelu. Ačkoliv nikdo nepřišel o život, požár měl za následek 66 zraněných a škodu téměř 600 000 amerických dolarů na poškozené konstrukci. Hollandův tunel je dálniční tunel na silnici Interstate 78 pod řekou Hudson spojující ostrov Manhattan v New Yorku s Jersey City ve státě New Jersey. (sator)
  • Nicolas Cage bol Cohenovým kandidátom na hlavnú úlohu. Pre spoločnosť Universal sa však z komerčného hľadiska javil ako lepšia voľba Stallone. (m.a.t.o.)
  • Všetky scény odohrávajúce sa v tuneli boli natáčané v štúdiách Cinecitta v Ríme. Tunel postavený pre potreby filmu bol dlhý viac ako 500 metrov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama