Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bol by to bežný deň a ničím by sa nelíšil od ostatných, keby si cestu Hollandovým tunelom nevybrali v jeden okamih tri nákladiaky s výbušným toxickým odpadom a zlodeji, unikajúci s ukradnutými diamantmi - tí totiž pri svojej besnej jazde narazia do jedného z nákladných áut a pri následnej explózii dôjde k zrúteniu časti tunela... V jeho priestoroch zostane uväznená skupina ľudí. Koncentrácia toxických splodín sa rýchlo zvyšuje a nepreniknuteľná stena plameňov drží svoje obete v zajatí. A akoby to nestačilo, poškodený tunel začne zaplavovať voda z rieky Hudson. Bývalý šéf newyorskej záchranky Kit Latura (Sylvester Stallone), ktorý bol pred dvoma rokmi obvinený z tragickej smrti troch kolegov a následne prepustený, teraz ako vodič limuzíny uviazne v dopravnej zápche neďaleko miesta nehody. Nielenže sa okamžite zapojí do záchranných prác, ale pokúsi sa pomôcť i ľuďom v nebezpečenstve, ktorým hrozí do troch hodín smrť udusením. Systémom vetrákov, vháňajúcich do tunela vzduch, sa mu podarí dostať k vydeseným obetiam. Napriek jeho snahe niekoľko z nich zahynie, ostatní sa však pod jeho vedením vydajú na strastiplnú cestu za záchranou. Už i tak náročný prechod im komplikuje nielen ľadová voda, ale i nešetrné práce na odstraňovaní zavalenej časti, spôsobujúce ďalšie otrasy. Je isté, že i napriek Kitovej odvahe a obetavosti sa všetci na denné svetlo nedostanú... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (253)

laik_60 

všetky recenzie používateľa

až na ten slušný výbuch v tuneli to veľmi oslňujúce nebolo. Stallone s tvárou neviniatka a ukrivdeného nespravodlivo odsudzovaného záchranára pripadal viac ochotnícky ako profi herec. a s tou škálou osôb v tuneli sa scenár tiež veľmi nebabral, to ten pes mi tam pripadal lepšie ako hociktorý z hercov co tam hrali. Ešteže sa Sylvo vrátil k žánru , ktorý mu sedí. Len kvôli nemu dávam filmu 2 b. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Čekala jsem, že mi bude značně vadit Stalloneho nuzná herecká výbava, ale pro tak prostinký scénář, jakým zhruba tisící variace na Dobrodružství Poseidonu je, by dobrých herců bylo opravdu škoda. Pro roli Kita byla zapotřebí dobrá fyzička, což Stallone levou zadní splnil. Jelikož jsem nic nečekala, konstatuji, že se z toho nakonec vyklubala roztomilá blbůstka. Dialogy jsou rozkošně k smíchu, náhody ty nejnáhádovatější, krysy nejkrysovatější a frajeři nejfrajerštější. Zklamu distributora, dech se mi vážně netajil, ale ráda bych tajila, co že jsem to zase viděla. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Potom co bojoval proti celej armade ako Rambo sa Sly rozhodol pomerit svoje sily aj s nejakou tou katastrofou. Na rozdiel od Rocka v San Andreas mal ale dost rozumu a rozdal si to len s lokalnym poskodenim tunela. Vybuch tunela a nejake to kaskaderske blbnutie Slya, napriklad s tymy obrovskymi ventilátormi vyzera stale velmi dobre. Holt stare dobre analogovo-realne kaskaderske casy, ktore starnu ovela pomalsie ako sucasny digibordel. Potial by to bol taky priemerny katastroficky film. Lenze hlavnym problemom su postavy. Tak neznesitelne postavy, ktore neustale vrieskaju a dokonca chcu Slya zmlatit za to, ze ich zachranuje som snad v ziadnom inom katastrofickom filme nevidel. Nielenze som si prial, aby sa na nich Sly vysral, dokonca som mal chut ich vlastnorucne pozabijat. A v konecnom dôsledku aj samotneho Slya za to, ze je taky blbec a riskuje kvôli nim krk. Leslie Bohem evidentne navstevoval rovnaky kurz scenaristiky ako pekelnik Skip Woods. Takze vdaka otravnym postavam sa to mimo trikovych scen nedalo pozerat a musel som si pomôct pretacanim. Najlepsie co sa da o tomto slabom filme napisat je to, ze existuju aj horsie filmy. Slya je pre tento zaner skoda. 3/10. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Film z čias, keď ešte Rob točil prvú ligu. Tento film má síce v scenári pár dierok, ale všetko zachraňuje ťaživá atmosféra, sympatický hlavný hrdina a úplne geniálne hudba (Randy ani inak nevie). Film síce postráda akýkoľvek náznak nadsádzky a tlačí na tú najvážnejšiu strunu, ale pre fanúšikov katastrofických filmov a Sylvestera ide prakticky o povinnosť. Tento film je nedocenený až hanba. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Celkom by ma zaujímalo, prečo je táto katastrofická dráma tak podhodnotená. V každom katastrofickom filme sa nájdu nejaké tie logické chybičky, o typických klišé (vyhodili ma z práce, lebo mi zahynuli ľudia, ktorým som chcel pomôcť) nehovoriac. Inak film možno zaradiť medzi tie poctivejšie a s áčkovým spracovaním - s dobrými efektami, s nadupaným hlavným hrdinom v podobe skvelého ťahúňa Stalloneho, tunely pod rieky nevybuchujú vo filmoch často - vlastne si na žiadny iný film neviem spomenúť, a za slušivé tempo by sa nemusel hanbiť ani ktovieaký akčňák. Každý 20 minút umiera niektorá z postáv a ani žiadny happyend sa nekoná, čo len dodáva na dramatičnosti. Jediné, čo mi liezlo na nervy, bolo neustále vyvreskovanie postáv - ako keby sa emócie nedali vyjadriť aj tichším spôsobom. Po rokoch sa mi zdá film ešte o chlp lepší, takže nemám problém zdvihnúť hodnotenie. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (15)

  • Sylvester Stallone dostal za účinkovanie vo filme 17,5 milióna dolárov. (m.a.t.o.)
  • Okrem Ríma sa natáčalo aj v New Yorku a New Jersey, konkrétne od 25. septembra 1995 do 28. februára 1996. (m.a.t.o.)
  • Zlaté maliny - nominace: Nejhorší herec (S. Stallone), Nejhorší píseň (Whenever There is Love (Love Theme from Daylight) (Geriel)

Reklama

Reklama