Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neschopný námorný dôstojník, nadporučík Tom Dodge (Kelsey Grammer) v rámci svojho povýšenia na kapitána, v čom mu pomôže admirál Dean Winslow (Rip Torn), prevezme velenie na vyslúženej dieselovej ponorke Stingray. Pri vojenskom cvičení s ňou má byť pohyblivým terčom pre supermodernú flotilu, ktorej velí nesympatický admirál Yancy Graham (Bruce Dern). Dodgeov sen o velení na atómovej ponorke sa zdá v tejto chvíli nedosiahnuteľný. Vďaka svojej prefíkanosti a s podporou svojej posádky, zloženej z bizarných postavičiek, však kapitán oklame nepriateľa a dokáže, že víťazstvo v podmorských bitkách nie je len vecou technickej prevahy... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (190)

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Začátek téhle komedie skoro vypadal jako Operace spodnička (1959), ale Grammer není Grant a i scénář po chvilce začal kuhat. Pár míst bylo vtipných ale jinak tahle ponorková komedie nevybočuje z řady průměrných snímků. A samozřejmě na konci zlobivý admirál dostane naplácáno od nejvyššího a hrdina příběhu je povýšen... Škoda, když už se to točilo na ponorce, jistě se z toho dalo vymlátit víc. Dvě ostrá torpéda. * * ()

campix 

všetky recenzie používateľa

Je zřejmé, že od podobných filmů toho nemůžeme mnoho čekat a upřímně jim většinu nedostatků vytýkat, ale na druhou stranu není moc co vyloženě vychválit. Rozhodně je to rychlá jednohubka, co velice svižně uteče. Je zde pár vtipných scén, ale jako celek nedokáže zaujmout, nežene se příliš do absurdna a to je možná menší problém. Čekal jsem možná trošku něco víc a možná také trošku něco jiného. ()

Reklama

ali-n 

všetky recenzie používateľa

Jemne nadpriemerná komédia plná známych a dobrých komikov. Možno by pre ňu bolo lepšie po celý čas trvania zostať hlavne zábavnou, prípadne parodickou. 3 a pol aj za Lauren Holly v sexi uniforme, supervodivého elektrikára a perfektné pirátske intermezzo.MOJE NAJ - Rybka Doris z Hľadá sa Nemo sa ešte stále má čo učiť od Harlanda Williamsa. Takto sa napodobňuje veľryba! :-)))) ()

Berry0153 

všetky recenzie používateľa

Policejní akademi pod vodou. Někdo dává hvězdu navíc za hudbu, případně za herce, já tu třetí dám pro mojeho Jiříka, protože by byl smutný, když bych dala jen dvě :-P :-* a taky protože je to takový jeho chlapácký oblíbený humor :-) a já navíc asi nejsem k tomuto tématu objektivní hodnotitel, jelikož moc vojnu nemusím. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Vy idiot! Ako to tu máte zoradené?! Má to byť podľa priorít, káva a sadlo. Prečo máte kávu vzadu a sadlo vpredu? Myslíte si, že čo budeme potrebovať častejšie? Že keď sa ráno zobudíme, budeme mať chuť na šálku horúcej kávy, alebo na šálku horúceho SADLA???“ – „Záleží na situácii, pane.“ Sú komédie, ktoré nie sú vtipné. PERISKOP HORE A DOLE patrí medzi ne. Pripomenul mi rovnako zúfalo nudný BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA. Humor akoby kombinoval neškodný humor 8-ročného dievčatka s mašľami a malinovým lízatkom s humorom dôchodcu, ktorého to celé už moc nebaví. Nie je to vtipné a mám vtieravý pocit, že to nebolo vtipné ani pred 50. rokmi, nieto ešte v roku 1996. Režisér David S. Ward (režiséra PRVEJ LIGY 1 a 2 to absolútne zničilo a od roku 1996 nič nenakrútil) nikdy výrazným talentom neoplýval a zaujímavé herecké obsadenie (Kelsey Grammer, Rip Torn, Lauren Holly, Dern, Stanton, Macy) je nečakane nezáživné. Nieže som sa pri pozeraní snímky nesmial, ale dokonca som sa ani len neusmieval. OK, raz za 10 – 20 minút som sa troška uškrnul, ale inak vládlo v miestnosti rovnako hrobové ticho, ako keď pozeráte slasher a hrdinka sa práve ukrýva v skrini pred masovým vrahom a nesmie sa prezradiť. Občas padol náznak vtipnej hlášky a dosť ma bavil megacholerik Rob Scheider (+ bol zábavný pohľad na Harryho Deana Stantona ako natoľko skúseného mechanika, že mal všetko v paži a všetkému sa chechtal), ale to je asi tak všetko. Najhoršie je, že snímka obsahuje viacero momentov, v ktorých zjavne máme seriózne súcitiť s postavami (vyprané oblečenie Lauren Holly – šikana + sexuálne narážky). Na filme je zároveň (ne)vidieť strašne nízky rozpočet, vinou ktorého to po vizuálnej stránke vyzerá proste hnusne. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (10)

  • Harry Dean Stanton, který zde hraje válečného veterána a vedoucího technika Howarda, sloužil během druhé světové války u námořnictva. (Angie91)
  • Kapitán Dodge se ohrazuje proti přítomnosti poručíka Lakeové na palubě a odvolává se na zákon amerického námořnictva, který zakazuje přítomost žen na ponorkách. V roce 1995 (rok před premiérou) se Solveig Kreyová stala historicky první důstojnicí na ponorce. (Angie91)

Reklama

Reklama