Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neúspešný tridsaťročný boxer Rocky Balboa (Sylvester Stallone) pracuje ako výberca dlhov pre úžerníkov, boxuje v pouličných zápasoch a neúspešne sa dvorí Adrian (Talia Shire) - plachej predavačke v obchode so zvieratami. V čase, keď Rockyho vyhodí tréner z telocvične, pretože si myslí, že ako boxer premrhal svoj talent, sa vo Philadelphii konajú prípravy na boj o titul majstra sveta v ťažkej váhe. Keďže vyzývateľ zápasu sa zranil a nemôže nastúpiť, obhajca titulu Apollo Creed (Carl Weathers) vyhlási, že bude boxovať s ktorýmkoľvek pouličným boxerom, aby dokázal, že Amerika je krajinou, kde má každý šancu uspieť. A vyberie si Rockyho, ale len preto, že sa mu páči jeho prezývka Taliansky žrebec, čo sľubuje dobrú publicitu. Začína sa neľútostný tréning, ktorým sa Rocky postupne dostáva do fyzickej aj psychickej kondície a zápas, ktorý mal byť len show ako pre divákov, tak aj pre Apolla, sa môže začať. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 040)

POMO 

všetky recenzie používateľa

O to prirodzenejší, uveriteľnejší a silnejší film o americkom sne, o čo menej je stavaný na efekte a snahe zapáčiť sa za každú cenu. Komorný zárodok legendy, ešte netušiacej svoju budúcu historickú váhu. Najčírejšia filmová definícia (nielen hereckej) osobnosti Sylvestra Stalloneho. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Rocky se možná s přibývajícími lety, díly a Stalloneho věhlasem stal legendou na poli sportovních dramat, nicméně jako člověk, který tomuto žánru neholduje, musím podotknout, že Rocky je naprosto tuctový snímek. Povedený ano, ale současně zcela obyčejný a dá se říct, že nezajímavý. Nemám nejmenší chuť zhlédnout celou ságu. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Prve dve casti Rockyho ma bavili, ale nasli sa tu aj chvilky, ktore ma trosku nudili, pretoze som chcel vidiet viac z boxu a menej romantiky, ale po reprizach som uz bol na to pripraveny, takze som si zvykol. Tie dalsie casti trojka a stvorka mi dali presne to, co som ocakaval, mali sviznejsi dej. Ale Rocky I. je predsa len kultovy film a je prekvapujuce, ze vyhral troch Oscarov za najlepsi film, reziu a strih. V hereckych kategoriach uz take stastie nemal, avsak aj tu je prekvapujuce, ze za najlepsieho herca v hlavnej ulohe bol nominovany na Oscara akcny hrdina Sylvester Stallone. Dalej boli nominovani herecka v hlavnej ulohe Talia Shire (mimochodom sestra rezisera Francisa F. Coppolu) a herci vo vedlajsich ulohach Burt Young a Burgess Meredith. Stalloneovi vyfukol sosku Peter Finch za dramu NETWORK (1976), taktiez herecka v hlavnej ulohe Faye Dunaway dostala Oscara za film NETWORK a v kategorii herec vo vedlajsej ulohe ziskal Oscara Jason Robards za thriller VSICHNI PREZIDENTOVI MUZI (1976)... 18.04.2010 _______ Sylvester Stallone - (Rocky Balboa) +++ Talia Shire - (Adrian Pennino) +++ Burt Young - (Paulie Pennino) +++ Carl Weathers - (Apollo Creed) +++ Burgess Meredith - (Mickey Goldmill) +++ Thayer David - (George Jergens) +++ Joe Spinell - (Tony Gazzo) +++ ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Toto nie je život. Toto je mrhanie talentom.“ Klasika. Fenomenálna športová dráma od režiséra, ktorý neskôr nakrútil teen-Rockyho a to Karate Kid. Oscarová a komerčne úspešná snímka dokazuje, že najlepšie športové drámy sú také, ktoré paradoxne nie sú o športe, ale skôr o postavách. Výborní herci (Shire, Stallone, Young, Meredith), drsné ringové scény, sympatický humor a poetika sychravého obrazu rozčľapkanej zimy v podaní neskutočnej Philadelphie, ktorú okamžite budete chcieť navštíviť. Silný film s hlbokým posolstvom o prehrách a o všetkom, čo s nimi súvisí (vrátane víťazstva, ale to nie je až také dôležité, ako by sa spočiatku mohlo zdať). ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Konečně jsem měl možnost shlédnout Rockyho asi po 10 letech. A můžu jen konstatovat, že je to opravdu skvělý film. Sylvester Stallone napsal velice dobrý scénář a hlavní role se zhostil opravdu výborně. Postava Rockyho je skvělá, tak trochu hloupější dobrák, který ví že ten zápas nemůže vyhrát, ale stejně trénuje a jde do toho na 100%. Rocky je prostě poctivý kus filmařiny. ()

Galéria (230)

Zaujímavosti (188)

  • Než se Sylvester Stallone pustil do natáčení filmu, pracoval jako uvaděč v kině. Jeho mzda činila 36 amerických dolarů týdně. (casyy)

Súvisiace novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (viac)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (viac)

Reklama

Reklama