Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vietnamský veterán John J. Rambo (Sylvester Stallone) sa rozhodol utiahnuť sa do budhistického kláštora, aby konečne našiel vytúžený vnútorný pokoj. No nečakané udalosti mu nedovolia vydýchnuť! Jeho bývalého veliteľa a akoby druhého otca, plukovníka Samuela Trautmana (Richard Crenna), totiž v Afganistane uniesli Rusi, pretože sa pokúšal zásobiť zbraňami bojovníkov z islamského odboja! A tak sa vojnový hrdina Rambo púšťa do ďalšej samovražednej misie, vyzbrojený len svojimi oceľovými svalmi na rozhalenej hrudi, neodmysliteľnou čelenkou a menším „príručným arzenálom“ – tentoraz proti zvrhlej komunistickej presile... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (612)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Jako reklama pro případné nerozhodnuté kupce Mi-24 to není věru zlé.. Realismus prvního dílu se ztrácí pod hromadou vystřílených nábojnic a já jen doufám, že v Rambově mudžahedínské nenávisti vůči sovětské uniformě není nic osobního. Johne, Johne.. Trautman si tě měl z Hope raději odvést v pytli na mrtvoly.. ()

DaliX 

všetky recenzie používateľa

Čo do akčnej stránky je to opäť famózne a strhujúce len už to nie je ako dvojka. Niečo tomu jednoducho chýba. Možno aj to, že Rambo patrí do Vietnamu a Afganistan nie je až také zaujímavé téma, hoci opäť máme možnosť vidieť starého dobrého veterána, ktorý sa rozhodol oslobodiť svojho veliteľa a je pre to schopný urobiť čokoľvek. ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu si pomoct, ale jedná se o nejslabší díl. Že je to naprosto bezmozkovej vejplach by mi nevadilo. Potíž je v tom, že film víceméně nepřichází z ničím novým a v podstatě recykluje to co jsme viděli ve dvojce. Akce je tu taková nenápaditá průměrná. Nevím no není to špatnej film, ale na komoru mě netrefil. Nejvíc pobaví slogan na konci : Věnováno hrdinnému Afghánskému lidu. Obvzlášť podívá li se na to člověk optikou současnosti.60% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Cesta do Afganistanu a boj Rusmi na hraniciach už nebol tým pravým čo by publikom chcelo vidieť, jednak už končila studená vojna a táto téma už bola dosť vyžmýchaná ale na šťastie film sa nestal prepadákom aj keď v samotnej Amerike nezožal taký úspech ako predchodca ale zvyšok sveta ešte stále bažil po silných, svalnatých hrdinoch a tak film bol zachránený. Dejovo je to už dosť priamočiare, nič nové nám neponúka, jedine akcia ako tak je pozerateľná aj keď je tu opäť súboj Rambo vs vrtuľník tak ako v dvojke. ║Rozpočet$63milionovTržby USA $53,715,611Tržby Celosvetovo $189,015,611 ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film toho asi hodně vypoví o typycké americké patrotické mentalitě. Amík Rambo přijede do Afghanistánu, tam nejdříve všechny mudžahedíny porazí v jejich národní hře a pak je naučí bojovat v jejich vlastním prostředí, kde nikdy předtím nebyl, protože oni to samozřejmě neumí tak dobře jako on. Škoda jen, že takového Ramba nemají amíci v Afghanistánu dneska. Jeden maximálně dva by jim stačili na to aby porazili ty, se kterými John J. bojoval proti sovětům. Jinak po akční stránce je to celkem zábava. Z poměrně psychologicky propracovaného Ramba v jedničce se postupně stal dokonalý vraždící stroj, který mezi kosením komoušů občas i něco zahlásí. ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (44)

  • Natáčení probíhalo na třech kontinentech s tří set členným štábem a tisíci herci. Záběry představující afghánskou krajinu byly pořízeny během tříměsíčního natáčení v Izraeli u Mrtvého moře. Závěrečná scéna pak v arizonské poušti. (Jizni Tlapa)
  • Rambo (Sylvester Stallone) pří útěku z ruské pevnosti hodí granát na zamčené dveře, které se po výbuchu otevřou dovnitř. Správně by ale měly být otevřené/vyražené ven. (StevenW.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené