Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vietnamský veterán John J. Rambo (Sylvester Stallone) sa rozhodol utiahnuť sa do budhistického kláštora, aby konečne našiel vytúžený vnútorný pokoj. No nečakané udalosti mu nedovolia vydýchnuť! Jeho bývalého veliteľa a akoby druhého otca, plukovníka Samuela Trautmana (Richard Crenna), totiž v Afganistane uniesli Rusi, pretože sa pokúšal zásobiť zbraňami bojovníkov z islamského odboja! A tak sa vojnový hrdina Rambo púšťa do ďalšej samovražednej misie, vyzbrojený len svojimi oceľovými svalmi na rozhalenej hrudi, neodmysliteľnou čelenkou a menším „príručným arzenálom“ – tentoraz proti zvrhlej komunistickej presile... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (612)

nash. 

všetky recenzie používateľa

Stallone a MacDonald zvolili stejný postup jako u předchozího dílu. Vzali dvojku, všechno napumpovali, aby to bylo ještě větší, hlasitější a rychlejší, čímž přepadli z akčního filmu do čisté parodie, ve které karikatura Johna Ramba dotahuje každý moment předchozího dílu do absurdna a mění ho v čistokrevný gag. Rok 1988 se zapsal do historie jako rok, kdy Leslie Nielsen zbledl závistí. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Ale no tak, trochu vděku do toho hodnocení! Nebýt tohohle, nebyly by Žhavé Výstřely II skoro o ničem:) Je pravda, že od prvních dvou dílů jsme se přesunuli na žebříčku kvality ještě níž...nicméně v kontextu dlouhodobějšího pohledu na historii a různé cizozemské intervence v Afghánistánu (a jiných zemích nevyznávajících západní životní "filozofii") dostal třetí Rambo trochu jiný rozměr. Ohledně filmu samotného - zbéčkovatěli jsme až hanba, osamělý hrdina zachraňující svého mentora a "celý svět" před "těmi zlými Rusy" je tak, jak je tenhle spektákl pro dvanáctileté natočený, prvoplánový a prokouknutelný stejně tak jako těžce nereálný. PS: Do třetice muzicíruje Jerry Goldsmith, a ani tentokrát se nemá zač stydět. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Tretí Rambo za svojim predchodcom prakticky v ničom nezaostáva, takže opäť je to jeden z najlepších akčných filmov osemdesiatych rokov. Tentoraz sa už nejedná o Rambovu vojnu, ale o ruskú inváziu v Afganistane, čo mi nadmieru vyhovuje, nielen tým, že prenesenie bojiska do púšte bolo dobrou voľbou, prekvapivo mi to v tejto sérii príde rovnako atraktívne ako v džungli, ale hlavne preto, že film sa už zbavil toho politického pozadia, kde je Rambo vlastne za takého chudáka, ktorý miluje svoju vlasť, ale ona mu to neopláca a tak mi ho vo viacerých scénach predchádzajúcich dielov prišlo až tak ľúto. Tým ale nechcem tvrdiť, že toto pozadie bolo zlé, páčilo sa mi, len jednoducho svoj potenciál už v dvoch filmoch naplno využilo a bol čas pohnúť sa trochu ďalej, síce do klasického žánrového štýlu, ale aj tak. A práve aj preto mám úvodnú fázu práve pri tomto diele najradšej, Rambo už s vojnou a zabíjaním nechce mať nič spoločné, ale keď sa jedná o jeho priateľa, ktorý sa dostal do problémov, urobí všetko preto, aby ho zachránil a popritom sa zoznamuje s novou vojnovou situáciou. A tak tu si na rozdiel od dvojky, kedy jedna akčná scéna striedala druhú treba na akciu trochu počkať, ale nevadilo mi to, keďže dej je dostatočne zaujímavý. No a keď sa už akcia začne, tak sa už prakticky neskončí a je opäť perfektná. Akčných scén je síce o niečo menej, ale sú dlhšie a veľkolepejšie, než v dvojke, takže akčný dojem je vlastne z oboch filmov rovnaký. Prostredie ruskej základne a jej okolia je výborné, pričom sa aj naplno využilo a tak síce súboje opäť za moc nestoja, aj keď teraz sú tu až dva dlhšie, ale všetky tie veľkolepé prestrelky sú výborné s veľkými množstvami zabitých, zaujímavých likvidácií a slušným zapojením vojenskej techniky, hlavne vrtuľníkov. A tak jedine finále ma trochu sklamalo, súboj tanku s vrtuľníkom mi už predsa len príde trochu mimo, ale inak je všetka akcia výborná, spomenúť musím hlavne prvý príchod do ruskej základne, postupná likvidácia ruských vojakov v jaskyni a určite aj zostrelenie vrtuľníku výbušným šípom, čo v mojom detstve bol ten najikonickejší akčný moment. Obsadenie je samozrejme stále skvelé, Sylvester Stallone je tu asi najsvalnatejší za celú svoju kariéru, Richard Crenna sa už tentoraz zapojí aj do akcie, poteší hlavný záporák, teda ruský plukovník a aj tých pár nových vedľajších postáv z radov afgánskych bojovníkov. A režijne som tiež nepocítil žiadnu zmenu, v rámci akčného žánru je to stále skvelá práca. Takže aj tentoraz musím hodnotiť naplno, jednoducho prvotriedna akčná zábava, jedna z najlepších, na akú sa dalo nielen v osemdesiatych rokov naraziť. 85% ()

boshke 

všetky recenzie používateľa

Z dnešního pohledu (12 2010) až úsměvný děj (možná spíše pokus o něj) - rok ´88, Amíci se se Sověty pořád nemají moc rádi. Proč tedy nenatočit film stavějící Sověty do role zlých okupantů (že to nenatočili o nás, že) a okupované Afghánce neukázat ve světle dobrém. Až vyloženě komickou se v dnešní době, kdy se Západ s Amíky v čele snaží srovnat Afgánce do latě, jeví scéna s Trautmanem, kterak zlému sovětskému důstojníkovi vysvětluje, že Afghánci se nikdy nenechají podrobit okupanty a že raději zemřou. Spojenci angažující se v této oblasti by se možná na Ramba mohli kouknout. Zjistili by to, co se vědělo už před dvaadvaceti lety... Jinak není dohromady o co stát. Rambova muskulatura nabývá s každým novým dílem série stále obludnějších rozměrů. Až se začínám bát čtvrtého pokračování. Z původního Ramba nezůstalo vůbec nic krom ústředního hereckého dua, a to je zatraceně málo... 50% ()

EdaS 

všetky recenzie používateľa

Nostalgie jako prase. Velmi fyzický, drsný, špinavý, krvavý film - tak jak jsme to měli jako děcka rádi. Ve trojce je Rambo skoro comicsovým hrdinou a když po poněkud ukecaném začátku začne pořádné maso, člověk musí nostalgicky zamáčknout slzu v oku, protože takové filmy se už zkrátka netočí. Osumdesátkové akčňáky mám totiž v krvi a moc dobře si pamatuju, jak jsem si na základce hýčkal fotku Ramba s explodujícími šípy a helikoptérou... ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (44)

  • Když utíká Rambo (Sylvester Stallone) s Trautmanem (Richard Crenna) z pevnosti Sovětů vrtulníkem, tak je při startu v blízkém záběru vidět na rotoru vrtulníku namalovaná americká vlaječka (čas 1:11 hod.). (rakovnik)
  • Film bol zapísaný do Guinessovej knihy rekordov 1990 ako najnásilnejší film tej doby. (genetique)
  • Natáčení probíhalo na třech kontinentech s tří set členným štábem a tisíci herci. Záběry představující afghánskou krajinu byly pořízeny během tříměsíčního natáčení v Izraeli u Mrtvého moře. Závěrečná scéna pak v arizonské poušti. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama