Reklama

Reklama

John J. Rambo (Sylvester Stallone) pricestoval do amerického provinčného mestečka Hope hľadať priateľa z vojny, s ktorým bok po boku bojovali v špeciálnej jednotke vo Vietname. Prichádza však neskoro, pretože jeho priateľ medzičasom zomrel na následky chemickej zbrane známej pod menom „Agent Orange“, ktorej pôsobeniu boli vystavené aj americké jednotky bojujúce vo vietnamskej džungli. Keďže polícia považuje viacerými vyznamenaniami oceneného vietnamského veterána za tuláka, zatknú ho a posadia do väzenia. Miestny šerif Will Teasle (Brian Dennehy) netuší, že tým spustil smrtonosnú lavínu – pretože prebudil Rambove inštinkty! Tomu sa totiž v dych vyrážajúcom tempe podarí uniknúť z väzenia a na ukradnutej motorke si to zamieriť do neďalekých hôr. Keď tam dorazí, ocitne sa vo svojom živle: a tým je guerillská vojna! V tomto štádiu už ani Rambov bývalý nadriadený plukovník Samuel Trautman (Richard Crenna) nedokáže oboch mužov zastaviť v ich boji na život a na smrť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (1 103)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Šerif Dennehy dráždí Kobru (nikoliv Mariona Cobrettiho, ale Johna R.) a k jeho smůle to je bosou nohou. Akční klasika stvořila legendu. Jestli by vznikla v případě užití závěru knižní předlohy, to posuďte sami.. Nedokážu si na místě vzpurného veterána z Vietnamu představit Johna Travoltu (jak píše don corleone). To by ty šerifovy zástupce ve washingtonských lesích utancoval k smrti? ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Takto sa to má robiť. Ukážka toho, že aj akčný film si môže získať "slabého" diváka a dramatickou líniou to potvrdzuje. Takto má vyzerať film, ktorý nestráca na atraktivite, natočený za pár miliónov a nestratí atraktívnosť ešte veľmi dlho. Takto si chcem pamätať Sylvestera navždy. A vďaka za to, že bol natočený alternatívny záver, pretože mohli vzniknúť ďalšie diely. 95%. ()

Reklama

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

klasika, pekna sychrava destiva studena atmosfera, jeden chudak, ktery si nevi zvyknout na to, ze uz neni ve valce a armada, ktera jde proti nemu v lesich kolem jednoho maleho do jeho prichodu poklidneho mestecka.. Tenhle Rambo jeste ma i nejakou myslenku, Stalone zde neni jen stroj na zabijeni, ale existuje v nem i nejaka psychika, jeho vyznani na konci je pekne, nicmene pusobi trochu smesne, hlavne v originale, na ten prizvuk si asi nikdy nezvyknu.. Skvele sceny partyzanskeho boje, hlavne ta prvni proti policajtum je naprosto dechberouci, johnovy pasticky jsou opravdu efektivni.. na Ramba nezvykle malo obeti - jen jedna.. celkove dojmy velmi dobre 4 ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Konečně jsem Ho dneska viděl celého. (Myslím tím i se začátkem, kdy John jde k jezeru a ptá se na mrtvého kámaráda). Co jinak dodat? RAMBO je kultovní klasika a hned po ROCKYM druhá nejslavnější role Sylvestera Stallona. Narozdíl od dalších pokračování je první film mnohem víc zaměřený přežtí v divočině a na postraumatické zážitky z Vietnamu a to z jedničky dělá pořád nejlepší díl trilogie. Perfektní hudba Jerryho Goldsmitha a drsná a přesto nádherná příroda (děj se shodou okolností odehrává v rodišti hororového mága Stephena Kinga, ve státečku Maine) celkový efekt dorovnává na 5. ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 7.4/10] | me: John Rambo,... ikona,... neuveriteľná klasika. Vrátil sa domov ako veterán, nenachádza pochopenie u šerifa, ktorý nim opovrhuje a zaobchádza ako s trestancom, tulákom, špinou, ... Chyba. Vojak, ktorý bol vycvičený zneškodňovať nepriateľské jednotky vo Vietname sa odtrhne z reťaze. Naučený ignorovať bolesť ničí v húfoch príslušníkov jednotky rangerov tými najoriginálnejšími spôsobmi v kvalitných akčných sekvenciách. Okrem granátov, potu a krvi však film poukazuje aj na vtedajší americký postoj k hrdinským vietnamským outsiderom. Záver v podaní výbuchov, všadeprítomných guliek, samopalov a Ramba síce jemne vyskakuje nad celkovú líniu, ale na celkovej kvalite filmu neuberá. Film je taktiež studnicou tvrdých nezabudnuteľných hlášok typu: "Co donutilo boha, aby stvořil někoho, jako je Rambo ?" plukovník Samuel Trautman: "Ramba nestvořil bůh. Toho jsem stvořil já! U mňa jeden z najlepších akčňákov vôbec. ()

Galéria (142)

Zaujímavosti (111)

  • Rambo bol 13. najzárobkovejší film roku 1982. (WalterIK7)
  • Skok z útesu mezi stromy se rozhodl jako třetí pokus zkusit sám Sylvester Stallone (Rambo), což se nelíbilo režisérovi Tedu Kotcheffovi. Jeho obavy byly na místě, protože Stallone si při skoku zlomil žebro. Nicméně záběr byl použit a je ve filmu. (don corleone)
  • Motocykl, na kterém Rambo (Sylvester Stallone) ujíždí ze stanice před šerifem Teaslem (Brian Dennehy), je Yamaha XT250. Ta je čtyřtakt, avšak ve filmu slyšíme dvoutaktní motor. Zvuk byl upraven ve studiu. (Max_FX)

Súvisiace novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (viac)

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (viac)

Rambo: Poslední krev

Rambo: Poslední krev

11.09.2014

O pátém dílu Ramba se mluví od roku 2008, kdy čtyřka vydělala 113 milionů dolarů. Její akční scény jsou navíc krvavým etalonem, kterému se následně vyrovnalo jen minimum eRkových filmů, takže… (viac)

Nepokoušejte se zabít zabijáky

Nepokoušejte se zabít zabijáky

31.01.2009

Tohle staré filmové pravidlo (Chow Yun-Fat by mohl vyprávět) snad nikdy neomrzí. Přesvědčovat nás o tom bude i Channing Tatum. Ať už si o jeho hereckých schopnostech myslíte cokoliv, hvězda tohohle… (viac)

Reklama

Reklama