Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vietnamský veterán John J. Rambo (Sylvester Stallone) sa rozhodol utiahnuť sa do budhistického kláštora, aby konečne našiel vytúžený vnútorný pokoj. No nečakané udalosti mu nedovolia vydýchnuť! Jeho bývalého veliteľa a akoby druhého otca, plukovníka Samuela Trautmana (Richard Crenna), totiž v Afganistane uniesli Rusi, pretože sa pokúšal zásobiť zbraňami bojovníkov z islamského odboja! A tak sa vojnový hrdina Rambo púšťa do ďalšej samovražednej misie, vyzbrojený len svojimi oceľovými svalmi na rozhalenej hrudi, neodmysliteľnou čelenkou a menším „príručným arzenálom“ – tentoraz proti zvrhlej komunistickej presile... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (612)

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Škoda. Tenhle díl nemá s předchozími už skoro nic společného. Atmosféra se vytratila a místo toho tam Stallone rajtuje na koni se statečnými svatými afghánskými bojovníky LOL. Obměkčil mě ale fakt, že v závěrečné akční scéně postřílí Sly snad celou ruskou armádu. A navíc třeba "pěstní" bitka mezi nim a tlustym Rusákem je hodně dobrá. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Cesta do Afganistanu a boj Rusmi na hraniciach už nebol tým pravým čo by publikom chcelo vidieť, jednak už končila studená vojna a táto téma už bola dosť vyžmýchaná ale na šťastie film sa nestal prepadákom aj keď v samotnej Amerike nezožal taký úspech ako predchodca ale zvyšok sveta ešte stále bažil po silných, svalnatých hrdinoch a tak film bol zachránený. Dejovo je to už dosť priamočiare, nič nové nám neponúka, jedine akcia ako tak je pozerateľná aj keď je tu opäť súboj Rambo vs vrtuľník tak ako v dvojke. ║Rozpočet$63milionovTržby USA $53,715,611Tržby Celosvetovo $189,015,611 ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nakoniec platí to isté, čo som napísal o druhej časti, lenže tá prevarenosť je už na mňa dosť rozvarená a nezachráni to ani skvelá výprava a zaujímavé púštne afgánske kulisy. Rambo zase po všetkom striela, nič a nikto ho nedokáže zraniť a tak ďalej, atď. To ale mali producenti šťastie, že to stihli ešte v roku 88, po "nežnej" revolúcii by si už na niečo také asi netrúfli. Ak chcete o ruskej invázii vedieť niečo viac a potrebujete na to hraný film, tak potom Nicholsonov film s Hanksom. ()

AGAMENON 

všetky recenzie používateľa

Další flák z mého dětství, udatný Rambo kosí bídné Rusáky v Afghánistánu. Nechme stranou, že Rusové chodí v hadrech určených do tundry a nezbytných baranicách (že jim není vedro), to není důležité, hlavní je přece akce a té je dostatek. Sly si opět pěkně vyfakčil muskulaturou a kropí zápořáky jedna radost. Jerryho hudba je opět skvělá. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

A kde je Usáma bin Ládin? Ten v Afghánistánu s Amíky spolubojoval proti Sovětské sborné, ale už nevíme, kolik jim nasázel banánů. Určitě ale skončil na trestné lavici a Amíci mu 2. 5. 2011 uštědřili knockout v Abottabádu. No nic, já jen, že ti bodří mudžahedíni nebyli takoví Sváťové. Co naplat, Rusáci jsou rudí šmejdi a Rambo se do nich musí pořádně obout...to u třetího dílu znamená všechno znásobit a ještě víc zveličit...jasně, to taky většinou znamená horší film. Musím uznat, že tady byli záporáci skvělí...Sověti jsou opravdu vděčný cíl pro likvidaci a z jejich vrtulníků šel kdysi opravdu strach. Ale patos se vyšplhal trochu výš, než kam by to dotáhl Messner...a dalším nešvarem je, že život nepřítele už nemá vůbec žádnou cenu. Taky vám to přijde trochu nebezpečné? Mohli si husiti ospravedlnit zabíjení lidí a pálení klášterů a nevyčíslitelně cenných archivů tím, že církev "má být chudá"? No...pak lze ospravedlnit cokoli.....nebezpečná myšlenka.... ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (44)

  • S rozpočtem přes 60 milionů dolarů se stal film ve své době nejdražším v historii. (Bauer)
  • Film vydělal v USA necelých 54 milionů amerických dolarů. Jen samotné natáčení bylo přitom o 11 milionů dražší. Celosvětové tržby nicméně přesáhly 189 milionů amerických dolarů. (curfew77)
  • Natáčení probíhalo na třech kontinentech s tří set členným štábem a tisíci herci. Záběry představující afghánskou krajinu byly pořízeny během tříměsíčního natáčení v Izraeli u Mrtvého moře. Závěrečná scéna pak v arizonské poušti. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama