Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vydajte sa na neuveriteľnú cestu s malým mravcom, ktorý hľadá odvážnych bojovníkov, aby mu pomohli ochrániť jeho domov pred zlými kobylkami. Keď namiesto toho narazí na bzučiaci súbor cirkusových chrobákov, jediná nádej na víťazstvo spočíva v priateľstve a v úžasnej sile fantázie. (Disney+)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (301)

Deusmachin 

všetky recenzie používateľa

Bude to už nejaký piatok čo som ten film nevidel a úspešne som sa mu vyhýbal. Ale po opätovnom zahliadnutý do kotrého som sa donútil musím citovať Thanosa: "Asi som bol k tebe príliš tvrdý." Ten film... je skutočne očarujúci. (až prekvapivo keď som ho sledoval). Animované prostredia a kulisy (hmyzí cirkus) sú naozaj pôsobivé a kreatívne. Postavy sú vtipné a plné života. Má to skvelého záporáka Hoppera ktorého som oceňoval ešte pre opätovným zahliadnutým. Akčné sekvencie a vyvrcholenie sú užasne. A ta hudba... neskutočné povzbudzujúca a pohadzujúca po duší. Obrovské zlepšenie zo strany Randyho Newmana po už aj tak skvelej Toy Story themi. Ten film cice nie je až tak tematicky bohatý ani pútavý ako neskoršie pixarovske filmy ale má to srde a automatický sa dostal na vrchol mojich obľúbených zabudnutých animovaných filmov (spolu zo Za plotom samozrejme :D ). Som nesmierne nadšený že som to znova vydeľ a mrzí ma že som to nevidel skôr. 8,5/10 ()

cross 

všetky recenzie používateľa

Jeden z prvních digitálně animovaným filmů pro děti i dospělé, kterému rozhodně nechybí šmrnc a vtip a který sice nedosahuje kvalit velmi podobného Antz, ale zároveň má rozhodně co nabídnout nejširšímu diváckému publiku. Ve výsledku možná přeci jen ale ještě trochu dětinský scénář bez podařenějších dospěláckých vychytávek. ()

Reklama

DJ Rocco iNc 

všetky recenzie používateľa

Ďalšia úspešná Pixarovská rozprávka. Celkom zaujímavý dej a aj postavičky (mravce), ktoré bojovali o svoju slobodu. Pobavil som sa pri tejto rozprávke a najmä pri mravcovi Flikovi. Malý, zbabelý no vynaliezavý mravec, ktorý neskôr v sebe objaví hrdinu a získa priazeň svojej dávno vytúženej lásky. Spolu so svojimi cirkusovými kamarátmi zachránia mravenisko a žijú šťastne až do smrti. Mohlo by sa tvoriť viacero takýchto rozprávok. ()

PALINO 

všetky recenzie používateľa

ŽIVOT CHROBÁKA je jedným z prvých počítačovo animovaných filmov a tak sa dnes už môže zdať jeho animácia trošku zastaralá, ale to nie je vôbec podstatné, pretože nie je dôležité, aby nám animák vyrážal dych svojím výzorom, ale aby sme sa pri jeho sledovaní dobre bavili a to sa dlhodobejšie nedá dosiahnuť bombastickosťou animácie, ale hlavne príbehom a postavami. A tie má ŽIVOT CHROBÁKA na dobrej úrovni. Príbeh je síce triviálny, ale je vyrozprávaný veľmi svižne a zábavne a navyše je v závere okorenený o akčnú lahôdku. Takisto postavy sa celkom vydarili, či už je to sympatický Flik, princezná, zákerný Hopper alebo cirkusoví chrobáci, všetko sú to postavy, ktoré sú dobrým základom pre film. A ŽIVOT CHROBÁKA je naozaj dobrý film. ()

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Pixar (jako obvykle) v plné parádě. Dnes už je animace lehce zastaralá, ale na rok 1998? Neskutečná věc. Krásné detaily minimalistického díla, které by ve výsledku mohla zničit jedna neopatrná bota, jsou dechberoucí a i příběh tradičně nezaostává. Není to sice jeden z klenotů Pixaru, ale 5 * si pořád zaslouží. 90% ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (34)

  • Restaurace v broučím městě je plechovka "Low Fat Lard" ("Nízkotučné sádlo"). (D3VIL)
  • Ve filmu se - stejně jako v mnoha dalších snímcích studia Pixar - objevuje vůz Pizza Planet. (DexMASTER094)
  • V "domácí edici" filmu bylo na výběr z pěti obalů (Hopper, Flick, Dot, Francis a Heimlich). (D3VIL)

Reklama

Reklama